Ankieta: Która próbka najbardziej Ci się podoba?
1
33.33%
14 33.33%
2
7.14%
3 7.14%
3
4.76%
2 4.76%
4
9.52%
4 9.52%
5
21.43%
9 21.43%
6
23.81%
10 23.81%
Razem 42 głosów 100%
*) odpowiedź wybrana przez Ciebie [Wyniki ankiety]

Ankieta z próbkami
Wrzucam 6 próbek głośników, na razie nie powiem który jest który, chciałbym zobaczyć, które brzmienie będzie się najbardziej podobało dla ogółu.

https://soundcloud.com/mateuszpiotrowski/probki

Potem oczywiście opiszę głosnikiSmile

Zaraz dodam ankietę
Odpowiedz
zdecydowanie 1..
fajnie brzmi na cleanie i przesterze.. pozostale na przesterach za bardzo gitarowo moim zdaniem
Odpowiedz
Czwórka. Kopnięcie basu jest bardzo ciekawe. Do tego całkiem klarowny dźwięk.
Ibanez Blazer-Maruszczyk Elwood--AMP BH420--112 NoisyBox(Fatailpro)--Aphex Punch factory-Chaos Hotcake drive.
Odpowiedz
Jak dla mnie to najlepiej clean z 1, następnie z 5, następnie z 6, pozostałe cleany mi się nie podobają za bardzo w tym brzmieniu, w tej charakterystyce.
Przesterowany (nie znam się na tym ani trochę, dopóki nie wrzuciłeś na forum kilka dni temu "lampek" to bojkotowałem przestery w liniach basu mrgreen) wydaje mi się, że 1 najlepiej. Reszta za bardzo 'szczeka' górą - co mi kompletnie tu nie pasuje.
Odpowiedz
Ano, trzeba wziąć pod uwagę, że to są tracki bez żadnej obróbki, normalnie wycina się tą brzydką siarkę i wtedy jest inna bajka, w sumie może powinienm wrzucić takie próbki, no ale już trudno.
Odpowiedz
Dla mnie 6. Mam wrażenie, że to Hiwatt, ale to tylko takie moje odczucie na pałę mocno. Wink
Odpowiedz
Clean 2 - ma fajniej od jedynki zaznaczony atak.
Drive 1 - mniej siary

Ale mógłbym żyć z samą "dwójką".
Odpowiedz
ja nie mogę się zdecydować między 1 a 6;D
Odpowiedz
4 5 i 6 mi się podoba, odrzuciłbym 3, reszta jest mi neutralna Big Grin
Odpowiedz
1+3 Big Grin
Cytat:Prymy, srymy, septymy, kostka, palce, precel, patriot, ampeg, swr - chuj mnie to wszystko obchodzi, i tak zagram to tak, ze będzie słyszalne moje podejście do basu i muzyki i to jakim jestem człowiekiem.
trade comfort for identity
drown me in kerosene
Odpowiedz
(01-03-2014, 06:18 PM)Mateusz napisał(a): ja nie mogę się zdecydować między 1 a 6;D

Bierz 6! Wink

Inna sprawa, że rozmawiamy tu o brzmieniu solo, do tego jednego konkretnego motywu... Wink
Odpowiedz
moglbym wrzucic z 40 probek kazda paczka na kazdym wzmaku na kopulke i na membrane i pare motywywow ale kto by sluchal 40 probek.

A to mi da jako taki poglad.
Odpowiedz
Nie no, jasna sprawa. Emotka_2755
Odpowiedz
Bas ma płytkę? mrgreen
Cytat:Prymy, srymy, septymy, kostka, palce, precel, patriot, ampeg, swr - chuj mnie to wszystko obchodzi, i tak zagram to tak, ze będzie słyszalne moje podejście do basu i muzyki i to jakim jestem człowiekiem.
trade comfort for identity
drown me in kerosene
Odpowiedz
3 i 5 Wink
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości