Czy jest gdzieś w Wawie do ogrania Vintage Icon VJ96MRJP ?
Hej!

Potrzebuję niedrogiego fretless'a którego będzie w razie czego można łatwo sprzedać. Dodatkowo, za cienki jestem w uszach na gryf bez markerów, więc musi mieć "znaczniki dla noobów" ;P Dwóch znajomych strasznie się jarało wymienionym w tytule Vintage Icon VJ96 MRJP, które wygląda tak:

[Obrazek: ba4c4e11-570d-415e-86d4-9c4f010fac77_800x248.jpg]

Posłuchałem próbek, pooglądałem filmiki : ten tutaj oraz taki o - całość przypadła mi nawet do gustu. Ceny w internecie wahają się około 1200zł co jest w zupełności do zaakceptowania, zwłaszcza, że to nówki na gwarancji.

Meritum: wie ktoś gdzie w Warszawie można toto ograć? Widział to kto w stołecznym sklepie? A może ktoś ma i pozwoli za dobry browar pomacać? Bo tak głupio kupować gitarę w ciemno, no...
[Obrazek: 29mvfd2.png]
#LabMuzEks @ Instagram / Twitter
Odpowiedz
Taki bas ma do sprzedania Sobass.

Tyle, że Sobass rezyduje w Krakowie.

Chwalił ten bas.
Odpowiedz
Hmm... to zawsze coś, bo jak szukam po sieci to tylko wysyłkowe sklepy to mają..
Odpowiedz
(09-17-2010, 06:00 PM)Gruby napisał(a): Taki bas ma do sprzedania Sobass.

Tyle, że Sobass rezyduje w Krakowie.

Chwalił ten bas.

Nie mam. Sprzedałem.

Chwalę dalej, bo chyba ciężko znaleźć równie sympatyczne i w sumie ładne gówno bez-progowe w tej cenie.

Takie gówna mają dwaj koledzy, którzy w przeciwieństwie do mnie potrafią grać na basie, i też se chwalom.

W zamierzchłej przeszłości w jednym sklepie w mieście Łodzi se porównałem toto ze skłajerem bezprogowym. Ten wyrób gitaropodobny w mojej ocenie znajdował się dużo bliżej prawdziwej gitary niż skłajer.

Tyle że nie można tym zaimponować teściowej. Jak powiedziałem teściowej, że se kupiłem nową gitarrę i pokazałem jej tego ikona, to za cholerę nie wierzyła, że to nowy instrument :mgreen:

edit - czemu tu nie ma mojej ulubionej emoty ?

proszę to natychmiast naprawić ! Smile

[Obrazek: 0f0d71db5ce4cea3.gif]

Odpowiedz
(09-19-2010, 12:09 PM)Sobass napisał(a): :mgreen:

edit - czemu tu nie ma mojej ulubionej emoty ?

proszę to natychmiast naprawić ! Smile

[Obrazek: 0f0d71db5ce4cea3.gif]

mrgreen, a nie mgreen

mrgreen
[Obrazek: 10cqjrd.jpg]

(04-05-2011, 12:22 PM)Floyd napisał(a): Aj dąt lajk najs songs abałt flałers in jor her
Aj lajk somting lajk...you noł... fak de łorld mrgreen
Odpowiedz
Szit, slowem jak dotad nie ma szans pomacacania tego basiwa w okolicach Wawy ?
Odpowiedz
(09-20-2010, 04:25 PM)Dexter napisał(a): Szit, slowem jak dotad nie ma szans pomacacania tego basiwa w okolicach Wawy ?

W Warszawie na takich tanich gitarach nie grają, bo to obciach Smile.

(09-19-2010, 12:20 PM)Bajur napisał(a): mrgreen, a nie mgreen

mrgreen

No właśnie !! Smile

Odpowiedz
Ok, to już nieaktualne. Chyba trafiła mi się okazja Smile
Kupiłem okazyjnie na Allegro Yamahę BB-614 Fretless, zobaczymy jak będzie mi się na niej grało. Miałem w łapach wersję progową BB-614, jak i TRB-4 i ogółem Yamahy świetnie leżą i są to chyba najwygodniejsze basy jakie macałem. No to, trzymajmy kciuki by przyjechała gitara nie zaś kartofle w futerale :]
Odpowiedz
to jakiś forumiś sprzedaje. fajne wiosełko, sam się nad nim zastanawiałem, ale na razie nie mam kasy Sad
Odpowiedz
Jak forumiś to chyba jednak dotrze instrument Tongue
Odpowiedz
dotrze, dotrze Smile

Odpowiedz
to teraz pytanie. Również jestem zainteresowany tym basiwem, ale mało tegow sklepach, w poniedziałek się dowiem czy mi dostarczą do sklepu w krakowie egzemplarz żebym mógł ograć, a do tego czasu słyszałem tylko próbki w sieci... które mnie się bardzo podobują. Pytanie brzmi: Czy warto inwestować w nowego takiego fretlessa? Z budżetowych bezprogowców ciekawszego nie znalazłem, a cena (1199zł) nie jest taka zła, a nawet bardzo dobra. wiem że używkę można by wychaczyć taniej, ale skoro nie ma... a może ktoś będzie sie przymieżał do sprzedaży tego Vintage? jeśli nie warto, to co innego z budżetowych fretków? wiem że squier VMJB Fretless odpada... niestety miałem styczność.
Odpowiedz
To moze kupic jakis uzywany bas i odprogowac?
Odpowiedz
Allegro.pl
Takie tam granie. 

Czy ta mordka jest taka, na jaką zasłużyło to forum?
[ ] tak
[ ] bardzo tak
Odpowiedz
Gdybym chciał "jakiś" bas to już bym go miał... zależy mi na jazz basie, więc żeby kupic fendera MIM i go odprogować i tak trzeba mieć ze 2tyś, szukam czegoś tańszego...
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości