Liczba postów: 49
Liczba wątków: 9
Reputacja:
0
09-17-2010, 05:19 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-17-2010, 05:24 PM przez Dexter.)
Hej!
Potrzebuję niedrogiego fretless'a którego będzie w razie czego można łatwo sprzedać. Dodatkowo, za cienki jestem w uszach na gryf bez markerów, więc musi mieć "znaczniki dla noobów" ;P Dwóch znajomych strasznie się jarało wymienionym w tytule Vintage Icon VJ96 MRJP, które wygląda tak:
Posłuchałem próbek, pooglądałem filmiki : ten tutaj oraz taki o - całość przypadła mi nawet do gustu. Ceny w internecie wahają się około 1200zł co jest w zupełności do zaakceptowania, zwłaszcza, że to nówki na gwarancji.
Meritum: wie ktoś gdzie w Warszawie można toto ograć? Widział to kto w stołecznym sklepie? A może ktoś ma i pozwoli za dobry browar pomacać? Bo tak głupio kupować gitarę w ciemno, no...
Taki bas ma do sprzedania Sobass.
Tyle, że Sobass rezyduje w Krakowie.
Chwalił ten bas.
Reputacja:
0
Hmm... to zawsze coś, bo jak szukam po sieci to tylko wysyłkowe sklepy to mają..
(09-17-2010, 06:00 PM)Gruby napisał(a): Taki bas ma do sprzedania Sobass.
Tyle, że Sobass rezyduje w Krakowie.
Chwalił ten bas.
Nie mam. Sprzedałem.
Chwalę dalej, bo chyba ciężko znaleźć równie sympatyczne i w sumie ładne gówno bez-progowe w tej cenie.
Takie gówna mają dwaj koledzy, którzy w przeciwieństwie do mnie potrafią grać na basie, i też se chwalom.
W zamierzchłej przeszłości w jednym sklepie w mieście Łodzi se porównałem toto ze skłajerem bezprogowym. Ten wyrób gitaropodobny w mojej ocenie znajdował się dużo bliżej prawdziwej gitary niż skłajer.
Tyle że nie można tym zaimponować teściowej. Jak powiedziałem teściowej, że se kupiłem nową gitarrę i pokazałem jej tego ikona, to za cholerę nie wierzyła, że to nowy instrument :mgreen:
edit - czemu tu nie ma mojej ulubionej emoty ?
proszę to natychmiast naprawić !
Liczba postów: 687
Liczba wątków: 2
Reputacja:
0
(04-05-2011, 12:22 PM)Floyd napisał(a): Aj dąt lajk najs songs abałt flałers in jor her
Aj lajk somting lajk...you noł... fak de łorld
Reputacja:
0
Szit, slowem jak dotad nie ma szans pomacacania tego basiwa w okolicach Wawy ?
(09-20-2010, 04:25 PM)Dexter napisał(a): Szit, slowem jak dotad nie ma szans pomacacania tego basiwa w okolicach Wawy ?
W Warszawie na takich tanich gitarach nie grają, bo to obciach .
(09-19-2010, 12:20 PM)Bajur napisał(a): mrgreen, a nie mgreen
No właśnie !!
Reputacja:
0
09-25-2010, 11:50 AM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-25-2010, 11:56 AM przez Dexter.)
Ok, to już nieaktualne. Chyba trafiła mi się okazja
Kupiłem okazyjnie na Allegro Yamahę BB-614 Fretless, zobaczymy jak będzie mi się na niej grało. Miałem w łapach wersję progową BB-614, jak i TRB-4 i ogółem Yamahy świetnie leżą i są to chyba najwygodniejsze basy jakie macałem. No to, trzymajmy kciuki by przyjechała gitara nie zaś kartofle w futerale :]
to jakiś forumiś sprzedaje. fajne wiosełko, sam się nad nim zastanawiałem, ale na razie nie mam kasy
Reputacja:
0
Jak forumiś to chyba jednak dotrze instrument
Liczba postów: 110
Liczba wątków: 10
Reputacja:
0
dotrze, dotrze
Liczba postów: 15
Liczba wątków: 0
Reputacja:
0
to teraz pytanie. Również jestem zainteresowany tym basiwem, ale mało tegow sklepach, w poniedziałek się dowiem czy mi dostarczą do sklepu w krakowie egzemplarz żebym mógł ograć, a do tego czasu słyszałem tylko próbki w sieci... które mnie się bardzo podobują. Pytanie brzmi: Czy warto inwestować w nowego takiego fretlessa? Z budżetowych bezprogowców ciekawszego nie znalazłem, a cena (1199zł) nie jest taka zła, a nawet bardzo dobra. wiem że używkę można by wychaczyć taniej, ale skoro nie ma... a może ktoś będzie sie przymieżał do sprzedaży tego Vintage? jeśli nie warto, to co innego z budżetowych fretków? wiem że squier VMJB Fretless odpada... niestety miałem styczność.
Liczba postów: 23
Liczba wątków: 3
Reputacja:
0
To moze kupic jakis uzywany bas i odprogowac?
Liczba postów: 12299
Liczba wątków: 44
Reputacja:
4
Allegro.pl
Takie tam granie.
Czy ta mordka jest taka, na jaką zasłużyło to forum?
[ ] tak
[ ] bardzo tak
Liczba postów: 15
Liczba wątków: 0
Reputacja:
0
Gdybym chciał "jakiś" bas to już bym go miał... zależy mi na jazz basie, więc żeby kupic fendera MIM i go odprogować i tak trzeba mieć ze 2tyś, szukam czegoś tańszego...
|