Chmielowski Basses
jaram się motzno
Odpowiedz
Zenku - jak na Dominikanie? Podobno pogodowe party hard było, a akurat Ty zniknąłeś z forum na ten czas.
Dom stoi? Nic się nie stało poważnego?
Takie tam granie. 

Czy ta mordka jest taka, na jaką zasłużyło to forum?
[ ] tak
[ ] bardzo tak
Odpowiedz
Alembikowsko chytry Model Stanleya Clarka mi się przypomina Smile
Odpowiedz
Alembior zmieszany z Spellbinderem.
Odpowiedz
(09-22-2015, 10:27 AM)bratekr napisał(a): Zenku - jak na Dominikanie? Podobno pogodowe party hard było, a akurat Ty zniknąłeś z forum na ten czas.
Dom stoi? Nic się nie stało poważnego?

Wszystko jest ok , byla susza a potem cyklon... Nie mam stalego internetu na razie.

Ciekawe , ze ten bas sie Wam przypomina Alembika... W wersji z gryfem headless nikt takich skojarzen nie mial a przeciesz to ten sam wzor korpusu , tyle , ze troche inaczej wyprofilowany.

Popelnilem swietokradztwo...
zrobilem jazza z plytka! Tym razem podstrunnica palisandrowa , gryf klonowy a korpus jak zwykle andiroba. Wstawilem jeden prog wiecej , bo mi w normalnym jazzie zawsze brakowalo najwyzszego dzwieku "e" , Poza tym bedzie jeden potek volume i tone a zmiana pickow jest za pomoca trojpozycyjnego switcha.

[Obrazek: P_20150922_124707_zpsjobihxv4.jpg]

Odpowiedz
Ale mu zaokrąglij podstrunnicę!
http://nagrywamy.com/
Squier Precision MiJ SQ '84, Lester Precision, Ibanez Soundgear MiJ '91, Harley Benton PB-20, Fender Bassman SP3100, Carvin R600, TC Electronic BG250, Boss CS2
Odpowiedz
Radius podstrunnicy ma 12 cali...
Odpowiedz
Damn. Jak to ładnie wszystko wycięte i spasowane.
Odpowiedz
(09-22-2015, 07:17 PM)Dex napisał(a): Damn. Jak to ładnie wszystko wycięte i spasowane.

Tu brak jest jeszcze wykonczenia bo bas jest zmontowany do przymiarki tylko , wiec pracy bedzie jeszcze co niemiara . Ale...
Sens gitary robionej recznie polega chyba na idealnym spasowaniu i wykonczeniu...

Odpowiedz
(09-22-2015, 07:09 PM)Zenek Spawacz napisał(a): Radius podstrunnicy ma 12 cali...

O to zaokrąglenie mi chodzi - teraz się można skaleczyć Wink

[Obrazek: zaokraglenie.jpg]
Squier Precision MiJ SQ '84, Lester Precision, Ibanez Soundgear MiJ '91, Harley Benton PB-20, Fender Bassman SP3100, Carvin R600, TC Electronic BG250, Boss CS2
Odpowiedz
bas jest jeszczenie skonczony... to tylko probny montaz... zaokragle te kanty ...
Odpowiedz
(09-22-2015, 08:23 PM)Zenek Spawacz napisał(a): zaokragle te kanty ...

No ja myślę Wink
Odpowiedz
Chciałbym mieć tyle czasu i warsztat na miejscu. Smile
Odpowiedz
Miałem kanciastą podstrunnicę w prototypie Mayo.
Nie kaleczyłem się, a wyglądało to IMHO fajnie.
Chcesz nagrać naturalnie brzmiącą płytę? zapraszam: BurningTonesStudio

Uprzejmie informuję iż zespół Resin nie wystąpi w najbliższej edycji Mam Voice be the Idol, gdyż w godzinach emisji nie wolno spożywać środków odurzających, zaś regulaminowy czas pozwoliłby wyłącznie na zagranie intro.
Odpowiedz
Tego Alembicowego na pewno chciałbym ograć, bardzo i te przekładki wyglądają fantastycznie.
Kombinujcie showroom please.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 17 gości