Chmielowski Basses
Gryf dostal radiusa i zaraz dostanie progi...[Obrazek: DSC_0204_zpsxextoqdl.jpg]

[Obrazek: DSC_0202_zpsmrffvxkj.jpg]
Odpowiedz
(01-22-2017, 12:48 PM)Zenek Spawacz napisał(a): Gryf dostal radiusa i zaraz dostanie progi...[Obrazek: DSC_0204_zpsxextoqdl.jpg]

[Obrazek: DSC_0202_zpsmrffvxkj.jpg]
Kurwa jakie miody. Aż się zastanawiam czy malować swoją zamówioną.
EDYTA
Albo go tylko zabejcować budyniem, ciekawe jakie będzie drewno na korpus.
Odpowiedz
Pięknie to wygląda.
Odpowiedz
Progi nacinane po naklejeniu podstrunnicy?
Sloty na progi od szablonu?
Odpowiedz
(01-22-2017, 05:50 PM)Sebastian-J napisał(a): Progi nacinane po naklejeniu podstrunnicy?
Sloty na progi od szablonu?

Tak , bo podstrunnica jest optymalizowana po naklejeniu , przed nabiciem progow.
Tak robi sie na przyklad u Kena Smitha:

[Obrazek: levfbrd.jpg]
Odpowiedz
Zenku, czy jest jakaś stronka, gdzie mogę obejrzeć drewno, które mamy do wyboru?
Coraz bardziej zachęca mnie zrobienie sobie mebla Big Grin
Wysłane z mojego Leopard 2; masa bojowa 55,15t.

[Obrazek: fdan.jpg]
(12-25-2013, 12:49 AM)Sztyrlic napisał(a): A jeszcze taka kwestia: w sumie nie miałem wcześniej tunera [...]Rolleyes
Odpowiedz
A któż to kryje się pod nickiem Gorewolf? Może miałbym biznes do tego Pana Smile
Squier VM '70s JB 5 | Fender JB '78 | Buzz Hornet

Odpowiedz
Wysłucham na PW.

Zenku a korpusy to będą tylko ala jazz czy jest tutaj jakaś dowolność? Bo jak widzisz jednak celuję w stingraya dokokszonego pikapem jazz przy moście...

ps. też chętnie bym obejrzał próbki drewienek, konkretnie interesuje mnie jak się prezentuje andiroba
Odpowiedz
Kiedy można liczyć na konkrety? Styczeń mija, kasa powoli topnieje. Smile
Odpowiedz
(01-26-2017, 12:26 AM)Otli napisał(a): Kiedy można liczyć na konkrety? Styczeń mija, kasa powoli topnieje. Smile

Jakie konkrety?
Kto chciał to już dawno zamówił z Zenkiem na PW. Polecam śledzić co się dzieje:
http://zenekbasscenter.phorum.pl/
Odpowiedz
Nie mam. Netu. Do. Soboty
Odpowiedz
(01-26-2017, 01:31 AM)szymam napisał(a):
(01-26-2017, 12:26 AM)Otli napisał(a): Kiedy można liczyć na konkrety? Styczeń mija, kasa powoli topnieje. Smile

Jakie konkrety?
Kto chciał to już dawno zamówił z Zenkiem na PW. Polecam śledzić co się dzieje:
http://zenekbasscenter.phorum.pl/
Dzięki, już skumałem i zapisałem się. Smile
Odpowiedz
Panowie!
Dookreślać swoje zamówienia odnośnie drewna, bo Zenek chce pojechać po towar Wink
Odpowiedz
u mnie korpus jesion, gryf albo sam klon, albo boki z klonu i środek z andiroby. nie zdecydowałem jeszcze co do gryfu, bo moje wątpliwości nie zostały rozwiane, tj. nie wiem czy i ile wynosiłaby dopłata w przypadku gryfu z andirobą, ani czy gitara nie będzie leciała na łeb jeśli jej użyjemy.
W Paryżu najlepsze kasztany są na placu Pigalle
Odpowiedz
zero kontaktu tu, i cisza na forum Zenka, tylko boty piszą, to jak dookreślać... nawet nie wiem czy jest opcja zbudowania tego co rozkminiłem

jest gdzieś przykład jak wygląda andiroba na korpusie, usłojenie itp.?
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 20 gości