Absolutnie wszystko o STRUNACH
(01-20-2018, 05:51 PM)Ukasz napisał(a): Kupiłem Elixiry 45-130 niklowe. E i A jakieś głuchawe - spotkał się ktoś z tym w przypadku tak drogich strun?

Nie, ja się na nie przesiadłem i od tego czasu nie szukam nowych strun żadnych - ani razu nie miałem lewej / nie brzmiącej.

(02-27-2018, 02:02 PM)Burning napisał(a): A co ze stalówkami?

Nie powinno ich być w ogóle, a co?
Odpowiedz
(02-27-2018, 09:17 PM)groza napisał(a):

[Obrazek: conan-the-barbarian.jpg]
Odpowiedz
Kokainum!
Odpowiedz
Kromum.
P O Z I O M
Z A D O W O L E N I A
D O M A N A
[Obrazek: 5oTDjh4.png]
Odpowiedz

To jak ja będę pisał piórem?!
Chcesz nagrać naturalnie brzmiącą płytę? zapraszam: BurningTonesStudio

Uprzejmie informuję iż zespół Resin nie wystąpi w najbliższej edycji Mam Voice be the Idol, gdyż w godzinach emisji nie wolno spożywać środków odurzających, zaś regulaminowy czas pozwoliłby wyłącznie na zagranie intro.
Odpowiedz
Pisz długopisem. Następny.
Odpowiedz
A próbował ktoś DR Pure Blues które ponoć są jasne jak stalówki ale w łapie leżą jak nikle?
Odpowiedz
(01-20-2018, 05:51 PM)Ukasz napisał(a): Kupiłem Elixiry 45-130 niklowe. E i A jakieś głuchawe - spotkał się ktoś z tym w przypadku tak drogich strun?

Nie, ja się na nie przesiadłem i od tego czasu nie szukam nowych strun żadnych - ani razu nie miałem lewej / nie brzmiącej.

A mi te struny tak źle grały, że nie mogłem w to uwierzyć, że 200zł może tak źle brzmieć. Reklamacja rozpatrzona pozytywnie, przyjdzie nowy komplet. Tongue
Squier VM '70s JB 5 | Fender JB '78 | Buzz Hornet

Odpowiedz
Wiecie moze gdzie dorwe struny Harley Benton 105? Thomann odpada, chyba, ze ktos robi paczke?
Odpowiedz
No Harley Benton to marka Thomanna, więc gdzie indziej będzie ciężko.
[Obrazek: 17m.gif]
Odpowiedz
Panowie, jak długo po zainstalowaniu nowych flatów, może być szklanka? Myślałem, że one tak od razu same z siebie tak fajnie męczą bułę.
Odpowiedz
A ile grasz dziennie? Big Grin
Odpowiedz
Zdecydowanie za rzadko.
Odpowiedz
Porównywał ktoś może EB Slinky z niklowymi Roto?

DR przestał produkować moje ukochane Lo-Ridery 50-110. Zakupiłem Slinky 55-110 i jakieś takie mniej "dźwięczne" są. Zastanawiam się więc właśnie nad Roto Bass. Miałem kiedyś Swingi, i jedyne co pamiętam to to, że każdy zestaw zdechł po tygodniu grania do poziomu nieużywalności, więc trochę zrażony od tego czasu jestem.
Odpowiedz
Szukam jakiś flatów do fretlessa 6tki, puki co miałem miałem d'addario ale brzmią jak gówno, szczególnie struna B, miałem też rotosy 77 które już całkiem fajnie gadały ale nie mają do 6tki. Jakieś propozycję?

Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 15 gości