01-31-2014, 11:03 AM
Mam set do piątki w basie i są dosyć fajne. Od początku brzmią trochę z kapciem, ale to brzmienie długo się utrzymuje i generują ładny, niski środek. Po 8 miesiącach grania na nich po 6-7 godzin tygodniowo brzmią jeszcze jako tako, zostaje im fajny, zwarty dół. Są bardziej szorstkie niż Ken Smithy, dosyć sztywne, jednak w kategorii cenowej do 8 dych za set do piątki są bardzo dobrym rozwiązaniem. Ostatnio na nich nagrywałem na setkę i wprawdzie góry nie miały, ale miały fajną poduchę w dole, co w połączeniu z niskośrodkowym jazzem generuje dużą ilość kopa nad stopą i w jej okolicach
. Są bardziej niskośrodkowe i nie mają jakiegoś niesamowitego kliku w górze, ale stroją, flażolety na nich brzmią dobrze. Nie narzekam
.
Nieco gorsze od KS-ów, na których gram i nie mam zamiaru rezygnować z kupowania setów do szóstki, ale to też nieco inna półka cenowa. Nie wiem jak reagują na odświeżanie - będę je gotował na dniach, przy okazji zmiany przystawek, ale to nieco pieśń przyszłości. Omson jest wielkim ich zwolennikiem, w sumie ja też je cenię.

Nieco gorsze od KS-ów, na których gram i nie mam zamiaru rezygnować z kupowania setów do szóstki, ale to też nieco inna półka cenowa. Nie wiem jak reagują na odświeżanie - będę je gotował na dniach, przy okazji zmiany przystawek, ale to nieco pieśń przyszłości. Omson jest wielkim ich zwolennikiem, w sumie ja też je cenię.