![]() |
|
Prośba o pomoc w wyborze singla Beach On Mars - Wersja do druku +- basscity.eu (https://basscity.eu) +-- Dział: dzielnice (https://basscity.eu/forum-1.html) +--- Dział: dzielnica basowa (https://basscity.eu/forum-6.html) +--- Wątek: Prośba o pomoc w wyborze singla Beach On Mars (/thread-4743.html) |
RE: Prośba o pomoc w wyborze singla Beach On Mars - sledz - 01-25-2014 Zajebista muza. (01-25-2014, 12:32 PM)yacoob napisał(a): Powiedz mi, w Baby czasami grasz taki frażolet ktory jakby był tak ,,przeciągniety,, slajdem Obstawiam flażolet + kręcenie kluczem RE: Prośba o pomoc w wyborze singla Beach On Mars - Mateusz - 01-25-2014 to jest fretless, robisz flazolet potem dociskasz strune do podstrunnicy i robisz slajd RE: Prośba o pomoc w wyborze singla Beach On Mars - macius - 01-25-2014 Grasz wymuszony flażolet i robisz glissa prawdopodobnie RE: Prośba o pomoc w wyborze singla Beach On Mars - MrPapaBear - 01-25-2014 Zwykły flażolet można docisnąć do podstrunnicy i przejechać jak mroku mówi. Kilka razy spróbujesz i wyjdzie. RE: Prośba o pomoc w wyborze singla Beach On Mars - groza - 01-25-2014 Nie wiem o co chodzi, więc strzelę - flażolet na fretlessie? Dlaczego wokalista śpiewa po rosyjsku? I co się stało z werblem? RE: Prośba o pomoc w wyborze singla Beach On Mars - zwinny - 01-25-2014 fretless nie jest potrzebny do zrobienia czegoś takiego, robisz flażolet, po czym szybko slide jednocześnie dociskając strunę. RE: Prośba o pomoc w wyborze singla Beach On Mars - pinio - 01-25-2014 Widać fascynację pewnym basistą Wrażenia po jednokrotnym przesłuchaniu. Gdyby był LP, wstrzymałbym się z wypowiedzią i wcześniej kilkakrotnie odsłuchał. Wobec powyższego nie kliknąłem w ankiecie To, że realizacja pro, to wszyscy wiedzą. RE: Prośba o pomoc w wyborze singla Beach On Mars - Maciejeq - 01-25-2014 (01-25-2014, 12:44 PM)groza napisał(a): Dlaczego wokalista śpiewa po rosyjsku? I co się stało z werblem? Bo jest Rosjaninem
RE: Prośba o pomoc w wyborze singla Beach On Mars - Paul - 01-25-2014 Zmieniam zdanie - Beach On Mars najlepszy! RE: Prośba o pomoc w wyborze singla Beach On Mars - zakwas - 01-25-2014 Czemu wokal jest taki suchy? Zmieniłem sobie kolejność słuchania, żeby się nie sugerować. (01-25-2014, 02:51 AM)Alfik napisał(a): Beach On Mars Czy wstęp tej piosenki był pisany dla "Mamony"? (01-25-2014, 02:51 AM)Alfik napisał(a): Dirty Candy Trochę za mało chwytliwy refren, ale zwrotki groovią na tyle fajnie, że obleci jako singlowy numer (ale na pewno nie radiowy), tylko wokal zbyt suchy. ![]() (01-25-2014, 02:51 AM)Alfik napisał(a): Baby Fajny numer ala Franz Ferdinand, tylko mam wrażenie, że wokalista boi się melodii - jak się robi się fajnie, to nie wytrzymuje dźwięków, zjada ozdobniki. Ogólnie wokal najsłabszy ze wszystkiego. Ten numer powinieneś zagrać na ricku z crunchem i kostką do tego*! Wokal zbyt suchy. ![]() (01-25-2014, 02:51 AM)Alfik napisał(a): DJ Zajebisty hihat! Fajny refren, to by mogło lecieć w radio, gdyby było z pół minuty krótsze, na przykład o ten bridge z dupy w okolicach 2:15. Pisałem już, że za mało pogłosów na wokalu? ![]() *zostanę zajebany
RE: Prośba o pomoc w wyborze singla Beach On Mars - Mstaniul - 01-25-2014 Imho do radia najbardziej pasuje DJ, chyba nawet ten dziwny akcent jest tam ok - będzie słychać, że nie jest to kolejna zagraniczna kapela, tylko lokalne chłopaki Edit: DJ ma taki charakterystyczny wstęp, który już po pierwszych dwóch-trzech dźwiękach może być rozpoznawalny dla ludzisk, a to chyba ważne w eterze. RE: Prośba o pomoc w wyborze singla Beach On Mars - MrPapaBear - 01-25-2014 Tylko, że single do radia nie powinny mieć więcej niż 3 minuty bo ich nie puszczą RE: Prośba o pomoc w wyborze singla Beach On Mars - zwinny - 01-25-2014 może coś przeoczyłem, ale Alfik chyba nic nie pisał o RADIOWYM singlu. chociaż nawet pomijając to - taką muzykę owszem można usłyszeć w radio, tylko że dla niektórych najwyraźniej radio = zetka, eska i rmf. RE: Prośba o pomoc w wyborze singla Beach On Mars - zakwas - 01-25-2014 Znajdź mi radio grające w playliście (nie jednorazowo w audycjach) współczesne single dłuższe niż 4 minuty. Nie radio internetowe. Singiel z założenia ma być radiowy (nadawać się do radia), albo ja coś przeoczyłem w muzyce. RE: Prośba o pomoc w wyborze singla Beach On Mars - Burning - 01-25-2014 słucham w kolejności alfabetycznej: Baby - brakuje pierdolnięcia, jakiejś kulminacji.. niby coś się dzieje, ale dopiero w 3ciej minucie i na krótko... chociaż progresja harmoniczna w końcówce "chwyta". Za długi numer na singla w stosunku do ładunku energetycznego. Beach On Mars - fajnie schizowy, wpada w ucho, ale za długi na singla chyba.. Dirty Candy - świetny sound basu.. trochę za bardzo pod Muse, ale ogółem klasa.. numer chyba najbardziej "łapiący". (werbel mistrz!) DJ fajny, wpada w ucho.. najbardziej "radiowy". ogółem zajebisty surowy sound. Czytelnie, wypełnione pasma, jest przestrzeń. |