![]() |
www.mateusz-piotrowski.prv.pl - Wersja do druku +- basscity.eu (https://basscity.eu) +-- Dział: dzielnice (https://basscity.eu/forum-1.html) +--- Dział: dzielnica basowa (https://basscity.eu/forum-6.html) +--- Wątek: www.mateusz-piotrowski.prv.pl (/thread-155.html) |
RE: Zapraszam na stronę z recenzjami, nagraniami itp. - Gruby - 05-30-2010 Spoko, to Twój instrument. A nagrałeś go może przed wymianą pikapów i po? Chętnie bym usłyszał różnicę. RE: Zapraszam na stronę z recenzjami, nagraniami itp. - Mateusz - 05-30-2010 Nagrania tego basu wrzucę dopiero jak wróci od Witwy z remontu bo jak już wspomniałem na razie była tragedia z akcją i łodką - nie dało się grać po prostu. A po remoncie brzmienie też ulegnie zmianie i też wiem dokładnie co się zmieni, bo grałem na kilku instrumentach "wyremontowanych" w ten sam sposób u tego samego lutnika. W każdym razie próbki dopiero jak bas wróci od Witwy a teraz skupmy sie na temacie ![]() RE: Zapraszam na stronę z recenzjami, nagraniami itp. - Mateusz - 06-06-2010 wrzuciłem ciekawe porównanie, zapraszam ![]() RE: Zapraszam na stronę z recenzjami, nagraniami itp. - Mateusz - 06-09-2010 http://mateusz-piotrowski.prv.pl/ nowe filmy na jutub, będe tu upować co jakiś czas jak coś dodam, mam nadzieje, że nikomu to nie przeszkadza ![]() RE: www.mateusz-piotrowski.prv.pl SWR vs trace elliot - Mateusz - 06-22-2010 nowe, porownanie dwoch zupelnie roznych wzmakow RE: www.mateusz-piotrowski.prv.pl SWR vs trace elliot - unclefucker - 06-22-2010 men: "jak dla mnie trace dmucha niepotrzebnym dołem, który nie przyda się ani w kapeli ani w nagraniach (chyba, że ktoś gra duby)" Twoje zdanie, ale ostre jak brzytew ! RE: www.mateusz-piotrowski.prv.pl SWR vs trace elliot - Burning - 06-22-2010 szczególnie, że paka Eden to przy paczkach TE z tego okresu zupełna buuuuła. GP12x to potwornie agresywny i dynamiczny, rockowy wzmak. Ale z dedykowaną paką ![]() PS: pomijam fakt użycia koloryzującego (imho) mikrofonu RE: www.mateusz-piotrowski.prv.pl SWR vs trace elliot - Mateusz - 06-22-2010 linia nie koloruje, a nagrania z lini też są. unclefucker - nie wiem po co komu podbite 20-30hz przy graniu prób i koncertów (poza tym łatwo tak paczkę zajechać), a na nagraniach w tych okolicach też często bałagan się robi, no ale jak już napisałem " jak dla mnie". A ten mikrofon ma super środek i niezłego kopa. Jak sie uprzesz moge pozyczyc głowę trejsa do studia i nagrac go na typowym majku do basu akg d112 albo kombajnem czyli shure sm57. Edit: fakt nie wiem jak ten konkretny trace brzmiał pod paką trejsa. Nie byłbym taki pewien czy trace grałby bardziej dynamicznie od edena, jednak najbardziej miarodajne są dla mnie nagrania w linię i grając na trace czuje jakbym grał przez szmatę, albo za ścianą. RE: www.mateusz-piotrowski.prv.pl SWR vs trace elliot - Burning - 06-22-2010 d112 się ni chuja nie nadaje do basu sm57 obetnie dół i będzie spoko, ale w miksie za mało kopa w niskim pasmie mam nadzieję, że przed końcem roku kupię AKG D12 i dopiero będzie wesoło (w miksie z SM57 w szczególności) a Sehnka 421 uważam za świetny mikrofon.. nawet o nim myślałem.. ale jednak koloryzuje ![]() PS: żadna paczka nie odda 20-30Hz, więc na próby ok, a paczka TE1048H mocniej od tego warknie.. a z linii w miksie usiądzie, a podetnie się masterem i sklei ze stopą. Ot - taki zamysł konstruktorów ![]() RE: www.mateusz-piotrowski.prv.pl SWR vs trace elliot - zakwas - 06-22-2010 (06-22-2010, 09:15 PM)Burning napisał(a): d112 się ni chuja nie nadaje do basu Mały offtop: Beta 52 ![]() Tyle w temacie, a raczej poza nim ![]() RE: www.mateusz-piotrowski.prv.pl SWR vs trace elliot - Mateusz - 06-22-2010 "d112 się ni chuja nie nadaje do basu" - to jest dopiero ostre! d112, senek 421, i szur 57 to dla mnie jedne z lepszych dynamików do basu, z reszta wrzucę niedługo na stronkę jak będę mieć czas i chęci porównanie jakiś 20 różnych mikrofonów. No tak, większość paczek tych 20-30hz nie odczuje, ale głośniki na połowie znamionowej mocy taki podbity dół odczują na pewno. Nie będzie go słychać a głośniki dostaną kopa w dupę. "a z linii w miksie usiądzie, a podetnie się masterem i sklei ze stopą." Hmmm ja jestem zwolennikiem nagrywania brzmienia w jak najlepszej postaci, żeby obróbka po nagraniu była jak najmniejsza, poza tym podetniesz dół ale muł i tak zostanie (zakładając, że chcesz osiągnąć kopa w brzmieniu). edit. zapomnialem tą bete też dopisać. RE: www.mateusz-piotrowski.prv.pl SWR vs trace elliot - horbert - 06-22-2010 Fajne porównanie, tutaj na zero w TE faktycznie jest więcej dołu i mniej góry niż w SWR. w nie wiem jak Series6, bo nie grałem, ale grałem na wcześniejszym TE MkV, a obecnie na późniejszym TE SMX i ten nowy też tak zabrzmi, jak się odpowiednio poprzesuwa EQ ![]() ![]() TE for life. RE: www.mateusz-piotrowski.prv.pl SWR vs trace elliot - Burning - 06-22-2010 oj Mateusz - racja jest jak dupa ![]() mi Beta52 też nie leży do nagrywania... a w masterze i tak się podcina poniżej 50Hz, żeby "jamników" nie wysadziło RE: www.mateusz-piotrowski.prv.pl SWR vs trace elliot - DEFENCE - 06-23-2010 (06-22-2010, 08:58 PM)Burning napisał(a): szczególnie, że paka Eden to przy paczkach TE z tego okresu zupełna buuuuła. i to jest klucz, poza tym nie podobają mi się charakter paczek edena. RE: www.mateusz-piotrowski.prv.pl SWR vs trace elliot - Doman - 06-23-2010 Mnie tam połączenie ampeg svt6pro+paka Edena+Thumb bardzo się podobało. Ale gust jak dupa. |