![]() |
Jaki tuner (kostka) do basu najlepszy? - Wersja do druku +- basscity.eu (https://basscity.eu) +-- Dział: dzielnice (https://basscity.eu/forum-1.html) +--- Dział: dzielnica basowa (https://basscity.eu/forum-6.html) +--- Wątek: Jaki tuner (kostka) do basu najlepszy? (/thread-3504.html) |
Jaki tuner (kostka) do basu najlepszy? - mucza3 - 04-23-2013 Witam, zastanawiam sie jaki tuner podlogowy kupić, w grę wchodzi m. in Boss tu-3 lub TC Electronic Polytune. Dzieki z góry ![]() RE: Jaki tuner (kostka) do basu najlepszy? - low - 04-23-2013 Korg Pitchblack RE: Jaki tuner (kostka) do basu najlepszy? - mazdah - 04-23-2013 Dla mnie Boss tu-3 + buforowany bypass + czytelny wyswietlacz + pancerna konstrukcja + niezla precyzja strojenia + mozliwosc zasilenia pedalboarda (ma wyjscie zasilajace) + nieprzesadzona cena Boss to zdecydowanie NIE najlepszy tuner na swiecie, ale jezeli chodzi o tunery to odpowiednik lodowy z lampowym svt: sa od niego lepsze sprzety, ale prawie zaden profesjonalista ich nie uzywa ![]() ![]() RE: Jaki tuner (kostka) do basu najlepszy? - Viking - 04-23-2013 Korg Pitchblack RE: Jaki tuner (kostka) do basu najlepszy? - jetofuj - 04-23-2013 Turbo Tuner ST-200, ale to opcja dla bogatych. Pitchblack zupełnie przy nim wysiada. RE: Jaki tuner (kostka) do basu najlepszy? - mucza3 - 04-23-2013 A jaka jest różnica pomiędzy tunerem chromatycznym a polifonicznym ? RE: Jaki tuner (kostka) do basu najlepszy? - paka - 04-23-2013 (04-23-2013, 09:40 PM)jetofuj napisał(a): Turbo Tuner ST-200, ale to opcja dla bogatych. Pitchblack zupełnie przy nim wysiada. Chce go kupić już chyba czwarty rok, ale cena skutecznie odstrasza ![]() Tuner polifoniczny - można stroić kilka strun na raz. RE: Jaki tuner (kostka) do basu najlepszy? - mucza3 - 04-23-2013 Dużo ludzi poleca polytune. Na YT jest dobry filmik, porównanie Bosa, Polytuna i Behringera. ![]() RE: Jaki tuner (kostka) do basu najlepszy? - Brylant - 04-23-2013 Korg Pitchblack. RE: Jaki tuner (kostka) do basu najlepszy? - dexter_ck - 04-24-2013 Korg Pitchblack. RE: Jaki tuner (kostka) do basu najlepszy? - herp - 04-24-2013 Polytune - ma wybór miedzy buforem i true bypass i szybko stroi! RE: Jaki tuner (kostka) do basu najlepszy? - PHANTOM - 04-24-2013 Od chyba 6 lat uzywam Bossa, w zasadzie wszystko git - nigdy nie mialem z nim problemow (technicznych). Jest jednak z nim jedno dosc istotne ale - przy slonecznej pogodzie, grajac jakis plener praktycznie nie ma szans na przeczytanie wyswietlacza. Byc moze inne urzadzenia lepiej sobie z tym radza, nie mialem jednak okazji tego przetestowac. Na pewno teraz wzialbym to pod uwage szukajac dobrego tunera. RE: Jaki tuner (kostka) do basu najlepszy? - zakwas - 04-24-2013 Ja używam, bo wygrałem w konkursie czegoś takiego: ![]() GoGo Tuner - testowałem z ApTuner i dokładny jak każdy z powyższych (Pitchblack, czy Polytune), ale Polytune jest dla mnie słabo czytelny. Dodatkowo, ten stroik wyświetla dźwięki w dwóch kolorach - na czerwono jak nie stroisz i na zielono jak Ci się wreszcie uda dokręcić. ![]() RE: Jaki tuner (kostka) do basu najlepszy? - groza - 04-24-2013 (04-24-2013, 06:55 AM)PHANTOM napisał(a): Od chyba 6 lat uzywam Bossa, w zasadzie wszystko git - nigdy nie mialem z nim problemow (technicznych). Miałem tak z planet waves... Polytune NIE MA tego problemu, wszystko widać nawet o 14.30 ![]() Polytune i piczblak są porównywalne, strojenie wielu strun naraz uważam raczej za pomijalny chwyt marketingowy (chyba, że się gra na gicie). Mój ma już parę lat i działa bez problemu dalej, a używany jest non stop. Ja bym brał małego polytunka, tani, malutki, śmiga. RE: Jaki tuner (kostka) do basu najlepszy? - PHANTOM - 04-24-2013 *posty sponsorowane ![]() |