![]() |
Sklep z używanymi basami okolice Londynu - Wersja do druku +- basscity.eu (https://basscity.eu) +-- Dział: dzielnice (https://basscity.eu/forum-1.html) +--- Dział: dzielnica basowa (https://basscity.eu/forum-6.html) +--- Wątek: Sklep z używanymi basami okolice Londynu (/thread-3623.html) Strony:
1
2
|
Sklep z używanymi basami okolice Londynu - DEFENCE - 05-18-2013 Wie ktoś może gdzie taki przybytek się znajduje. Ktoś mi kiedyś wspominał o takim. RE: Sklep z używanymi basami okolice Londynu - herp - 05-18-2013 Marcin S powinien wiedzieć...tubas coś mówił o Denmark Street w samym Londynie, ale głowy nie dam RE: Sklep z używanymi basami okolice Londynu - GrzeWho - 05-18-2013 Tak na Denmark Street jest sporo sklepów z używanymi instrumentami, sporo też kolekcjonerskich egzemplarzy. Jeśli chodzi o instrumenty, to moja ulubiona część Londynu. RE: Sklep z używanymi basami okolice Londynu - obserwacja - 05-18-2013 Zaloguj się na basschat.co.uk i tam się pytaj. Ludzie są raczej ogarnięci i bez problemu powinni ci pomóc. RE: Sklep z używanymi basami okolice Londynu - citizenkane - 05-18-2013 Denmark Street faktycznie. Ogromna ilość gitar, mniej basów ale dużo oryginalnych egzemplarzy, baardzo drogo. Po wycieczce na DS polecam ebay.co.uk ![]() RE: Sklep z używanymi basami okolice Londynu - Marcin S - 05-18-2013 Jeśli nie chodzi o sam Londyn, tylko faktycznie o okolice, to Bass Gear w Twyford pod Reading. Moim zdaniem jeden z lepszych sklepów na świecie jeśli chodzi o sprzęt basowy, ceny używek i obsługę. Myślę że w godzinę z odpowiedniego londyńskiego dworca można się dostać. W samym Londynie - Bass Gallery w Camden. Na Denmark Street stricte z używkami to jest Vintage & Rare, ale ceny są wygórowane i obsługa nienajmilsza ("sprawdzić, pograć? no nie wiem... a na pewno kupisz, stać cię?"). RE: Sklep z używanymi basami okolice Londynu - citizenkane - 05-18-2013 (05-18-2013, 04:22 PM)Marcin S napisał(a): (...) ceny są wygórowane i obsługa nienajmilsza ("sprawdzić, pograć? no nie wiem... a na pewno kupisz, stać cię?"). ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() RE: Sklep z używanymi basami okolice Londynu - DEFENCE - 05-18-2013 dzięki za info obadamy edit: a mają tam coś nie z high end? bo ja raczej szukam squiera ![]() RE: Sklep z używanymi basami okolice Londynu - jasiekl - 05-22-2013 na denmark jest drogo w chuj i próbują wcisnąć kit. Mi koleś próbował wmówić, że gitarka chińska, którą miał, jest robiona w UK. Strasznie mnie to wk...ło jak tam byłem. ch... im w d... i na imię Olej tych patałachów i zamów coś z ebaya albo basschata. RE: Sklep z używanymi basami okolice Londynu - Marcin S - 05-22-2013 Są na Denmark Street i dobre sklepy - ja polecam Westside Distribution (mają pokój basowy w podziemiach, dużo Schecterów, Bill Nashów, wzmacniaczy mesy i efektów MXR oraz Way Huge - można próbować sprzęty do woli i targować się co do cen) oraz Wunjo - ci mają dwa sklepy w tym jeden stricte basowy, podobna polityka co do elastyczności cenowej i próbowania, z tym że nawet bardziej proaktywnie uczestniczą w testowaniu, zachęcają, sugerują; zwykle jak uznaję że czas już iść proszą bym został i spróbował jeszcze jakieś basówki, specjalnie zachęcali żebym przetestował nowe Fendery American Vintage (mają większość oferty tej firmy, od najtańszych Skłajrów po CS) warte po dwa i pół koła choć mówiłem że mój budżet to raczej okolice MIM Classiców czy Geddy'ego albo Jaguara. Na luzie da się stargować ceny do takich jakie są za te same instrumenty w dowolnym sklepie internetowym. RE: Sklep z używanymi basami okolice Londynu - jasiekl - 05-24-2013 ja mówię właśnie o tym wunjo RE: Sklep z używanymi basami okolice Londynu - DEFENCE - 05-26-2013 Wczoraj byłem na denmark i wunjo to chyba najlepszy sklep jeżeli chodzi o nówki. Pierwszy sklep na tej ulicy też jest niezły jeśli chodzi o używki, niestety na większości nie ma cen i było tam też trochę badyli wyglądających jak znalezione w śmieciach. Faktycznie najlepiej obserwować ebaya. Miał ktoś do czynienia ze sklepem GAK? RE: Sklep z używanymi basami okolice Londynu - Marcin S - 05-27-2013 też byłem w sobotę w Wunjo, obmacać Cabronitę ![]() RE: Sklep z używanymi basami okolice Londynu - Stasiu - 05-27-2013 (05-27-2013, 05:30 AM)Marcin S napisał(a): też byłem w sobotę w Wunjo, obmacać Cabronitę możesz coś więcej napisać o tej serii? RE: Sklep z używanymi basami okolice Londynu - Marcin S - 05-28-2013 zajebiście wykonany bas, specyficzna ergonomia (nie każdemu musi odpowiadać decha slab), raczej ciemne brzmienie ale słychać dzwon z mostka (który mimo nazwy Fender i drobnych różnic stylistycznych jest badassem) i klonowej podstrunnicy. Nie brzmi całkiem jak prawdziwy precel, ma swój niedefiniowalny sound, to jednak inny pickup jest. Jest pierdolnięcie, w klipie poniżej może nie słychać bo ja generalnie gram lekko plus byłem niewyspany na maksa, ale może jakieś pojęcie daje. Myślę że świetnie by się toto dogadało z różnymi drajwami. Z flatami pewnie też. http://www.youtube.com/watch?v=CsHqWKuRMWA sorry za chujowość widea, laski i ich ajfony ![]() |