![]() |
Egoistic - Wersja do druku +- basscity.eu (https://basscity.eu) +-- Dział: dzielnice (https://basscity.eu/forum-1.html) +--- Dział: dzielnica basowa (https://basscity.eu/forum-6.html) +--- Wątek: Egoistic (/thread-4596.html) |
Egoistic - Dex - 12-21-2013 Miło mi ogłosić, że wydaliśmy z chłopakami płytę pt. Sacramental Devotion. Na płytę składa się 9 utworów w stylistyce heavymetalowej. Sacramental Devotion to koncept album poświęcony stopniowej utracie wiary. Wiary w boga, w ludzi, postawy ogółem wiary jako takiej, po której zostaje niczym nie wypełniona pustka. Płyta nawiązuje do debiutu Egoistic nie tylko tym, że zaczyna się podobnym motywem, którym kończy się No Sleep lecz także tym, że motyw przewodni poprzedniczki czyli bezsenność powodowana jest zdarzeniami i przemyśleniami zebranymi na Sacramental Devotion. Można powiedzieć, że jest to wsteczna konsekwencja. ![]() Oficjalna premiera SACRAMENTAL DEVOTION już 24 grudnia. Płyta dostępna jest już dziś w pre-orderze za 15 PLNów! Po 24 grudnia 20 PLNów. Jeżeli chcecie zamówić piszcie na PW lub egoisticband@gmail.com ![]() RE: [chwalę się] Egoistic "Sacramental Devotion - Kotwa - 12-21-2013 Fajnie to wszystko brzmi, elegancka okładka, ale nowoczesne granie to nie moja bajka. I jeszcze jedna rzecz, która mnie kole w oczy, za każdym razem, czyli wasza nazwa. Był Cynic, Atheist, Sceptic, ale Egoistic? RE: [chwalę się] Egoistic "Sacramental Devotion" - Dex - 12-21-2013 Nazwa to nazwa. Jest krótka, łatwa do skandowania, łatwa do zapamiętania i wymówienia dla każdego. Egoistic to był początkowo projekt gitarzysty/pomysłodawcy zespołu i miał dotyczyć tylko jego przeżyć i przemyśleń. Samolubny i egoistyczny. Sam egoizm ma o wiele szersze znaczenie. Po więcej odsyłam do strony http://www.mmbydgoszcz.pl/427358/2012/10/5/muzyka-jest-jak-kupa--predzej-czy-pozniej-z-ciebie-wylezie?category=news RE: [chwalę się] Egoistic "Sacramental Devotion" - unclefucker - 12-21-2013 Jeńców nie bierzecie! podoba mi się. Powodzenia życzę!!! RE: [chwalę się] Egoistic "Sacramental Devotion" - BObas - 12-21-2013 (12-21-2013, 02:58 PM)Dex napisał(a): Miło mi ogłosić, że wydaliśmy z chłopakami płytę pt. Sacramental Devotion. Na płytę składa się 9 utworów w stylistyce heavymetalowej. Sacramental Devotion to koncept album poświęcony stopniowej utracie wiary. Wiary w boga, w ludzi, postawy ogółem wiary jako takiej, po której zostaje niczym nie wypełniona pustka. Płyta nawiązuje do debiutu Egoistic nie tylko tym, że zaczyna się podobnym motywem, którym kończy się No Sleep lecz także tym, że motyw przewodni poprzedniczki czyli bezsenność powodowana jest zdarzeniami i przemyśleniami zebranymi na Sacramental Devotion. Można powiedzieć, że jest to wsteczna konsekwencja. Świetne, podoba mi się bardzo! I wreszcie kapela, która ma koncepcję na album i siebie. Dobry temat ![]() Gratulacje ![]() RE: [chwalę się] Egoistic "Sacramental Devotion" - OMSON - 12-21-2013 Gratuluje ![]() ![]() RE: [chwalę się] Egoistic "Sacramental Devotion" - yacoob - 12-21-2013 dobre granie ! Gratulacje ![]() RE: [chwalę się] Egoistic "Sacramental Devotion" - paluch1986 - 12-21-2013 Brzmi lepiej już, werbel wali dalej Ez Drummerem, ale od jakiegoś roku mam wrażenie że wszędzie go słyszę ![]() ![]() Gratulacje, dobre granie, powodzenia dalej ![]() RE: [chwalę się] Egoistic "Sacramental Devotion" - Bolem - 12-21-2013 brzmi niebo lepiej od tego co wrzucales wczesniej RE: [chwalę się] Egoistic "Sacramental Devotion" - MrPapaBear - 12-21-2013 Z Bolemem się zgadzam ale dalej mnie się nie podoba ![]() RE: [chwalę się] Egoistic "Sacramental Devotion" - Dex - 12-22-2013 (12-21-2013, 09:21 PM)paluch1986 napisał(a): Brzmi lepiej już, werbel wali dalej Ez Drummerem, ale od jakiegoś roku mam wrażenie że wszędzie go słyszę Dobrze powiedziane "to już chyba standard nowoczesnego brzmienia jest". Zamierzony efekt osiągnęliśmy ![]() RE: [chwalę się] Egoistic "Sacramental Devotion" - Burning - 12-22-2013 technicznie i melodyjnie gratulacje, to może się podobać ![]() RE: [chwalę się] Egoistic "Sacramental Devotion" - Poisoned - 12-22-2013 Podoba mi się bardzo, ciekawe od strony muzycznej, przez co całość nie nudzi (jak niestety większość utworów metalowych kapel). Brzmienie basu zajebioza. ![]() Tylko angielski wokalisty razi jak cholera... ![]() RE: [chwalę się] Egoistic "Sacramental Devotion" - zakwas - 12-22-2013 No! Teraz da się tego słuchać. Zgadzam się też z przedmówcami - najsłabszy punkt nagrania to werbel i wokal śpiewający po angielskiemu. ![]() ![]() RE: [chwalę się] Egoistic "Sacramental Devotion" - MrPapaBear - 12-22-2013 I odklejone brzmienie wokalu też |