![]() |
|
Prośba o pomoc w wyborze singla Beach On Mars - Wersja do druku +- basscity.eu (https://basscity.eu) +-- Dział: dzielnice (https://basscity.eu/forum-1.html) +--- Dział: dzielnica basowa (https://basscity.eu/forum-6.html) +--- Wątek: Prośba o pomoc w wyborze singla Beach On Mars (/thread-4743.html) |
Prośba o pomoc w wyborze singla Beach On Mars - Alfik - 01-25-2014 Jak zapewne niektórzy z was wiedzą po pracy spotykamy się czasem z kolegami w wieku przedemerytalnym i bawimy się w zespół. Oczywiście na początku jak prawdziwi faceci chcieliśmy grać Neo Post Fast Very Heavy Power Ultra Metal. Marzyły nam się koncerty-orgie z udziałem napalonych fanek, o których czytaliśmy w necie albo w prasie popularnej. Niestety proza życia, zmusiła nas do zmiany repertuaru. Jak zapewne domyślacie się, ja mam ostatnio dziewczynę, koledzy z zespołu nawet żony i dzieci… Kobitki bardzo zmartwiły się naszym pomysłem. O ile samo granie im nawet nie przeszkadza, to bardzo nie odpowiadała im perspektywa koncertów z udziałem fanek i naszego tzw. „Ruchania na boku”. Wiadomo - chłopy w wieku zawałowym jeszcze jeden z drugim zemrze albo wyląduje w szpitalu… Martwiły się Kobitki – no w sumie trudno się im dziwić. Powiedziały Muzyka ok… ale jak koncerty to tylko w gejowskich klubach i to najlepiej w Rosji. Myślały, że zniechęcą nas do naszej zabawy z zespół, ale my byliśmy twardzi... Starając się trafić w Target stworzyliśmy muzykę DICK wdzięczny skrót od (Disco-Rock). I tak powstało to monstrum… Wrażliwych z góry przepraszam ☺ Dirty Candy DJ Baby Beach On Mars A tak na poważnie… bardzo proszę o pomoc w wybraniu singla. Po paru latach jesteśmy zmęczeni materiałem i za grosz nie mamy do niego dystansu. Najchętniej bym już wszystko skasował i nagrał od nowa ale trzeba iść do przodu. Nadeszła pora jakiś działań promocyjnych i musimy się do tego jakoś przygotować. Zdecydowaliśmy się nagrać Epkę, bo teraz zdaje się nagrywanie całych płyt jest niemodne Proszę was o zagłosowanie na utwór, który waszym zdaniem nadawał by na się na singla. Zdaję sobie sprawę, że to nie jest muzyka dla prawdziwych facetów, ale gdyby ktoś miał z 15 minut wolnego na przesłuchanie i chciał się przy tym miejmy nadzieję dobrze bawić (miało być z przymrużeniem oka) byłbym wdzięczny. Gdyby się komuś przypadkiem podobało dajcie znać udostępnię wavy 96kHz 24bit. RE: Prośba o pomoc w wyborze singla Beach On Mars - Maciejeq - 01-25-2014 Candy! RE: Prośba o pomoc w wyborze singla Beach On Mars - mazdah - 01-25-2014 Candy zdecydowanie RE: Prośba o pomoc w wyborze singla Beach On Mars - zwinny - 01-25-2014 ja pierdziele, to jest zajebiste! na początku sobie pomyślałem "oesu, ściągać trzeba, to już nie można było na jakiś streaming zapodać? ściągnę se jedno z ciekawości, zobaczymy co ten Alfik wymyślił...". RE: Prośba o pomoc w wyborze singla Beach On Mars - Bjorn - 01-25-2014 BRZMIENIE BASU DO POPRAWY RE: Prośba o pomoc w wyborze singla Beach On Mars - mazdah - 01-25-2014 Pewnie na Warwicku nagrywał. Ściemniał że chce do teledysku RE: Prośba o pomoc w wyborze singla Beach On Mars - Bjorn - 01-25-2014 (01-25-2014, 10:07 AM)mazdah napisał(a): Pewnie na Warwicku nagrywał. Ściemniał że chce do teledysku Na pewno ![]() Edit: Wrzuć te Wavy, najlepiej w jednej paczuszce. Dobre to Ja jestem za Candy albo Baby. Choć najlepszy kawałek to Beach On Mars. Tylko mało radiowo-singlowy w porównaniu do reszty. RE: Prośba o pomoc w wyborze singla Beach On Mars - ****** - 01-25-2014 Candy
RE: Prośba o pomoc w wyborze singla Beach On Mars - Paul - 01-25-2014 Zdecydowanie baby RE: Prośba o pomoc w wyborze singla Beach On Mars - domelius - 01-25-2014 IMO żodyn się nie przebije RE: Prośba o pomoc w wyborze singla Beach On Mars - Mateusz - 01-25-2014 Brzmienie bvasu kompletnie mi nie leży to już to Ci już mowiłem nieraz;p Musiałem przesłuchać 3 numery, żeby w 4tym już przyzwyczaić się do basu i wtedy mi już nie przeszkadzał. Z drugiej strony jest tak charakterystyczne i "oderwane od kontekstu" brzmienie, że od razu słychać że to ty i jakby nie patrzeć może być to zaletą, ale faktycznie może taka muzyka nie chwytać "niebasistów". Słychać też, że bas jest instrumentem prowadzącym w każdym numerze i nie wiem czy "większe" bębny by nie brzmiały fanej niż takie stłumione (wiem, że miało być disco Podoba mi się najbardziej 1szy numer, reszta tak sobie - Jagoda tak samo uważa;d RE: Prośba o pomoc w wyborze singla Beach On Mars - WoRW - 01-25-2014 Baby radio edit promo. bez solówki na bebnach
RE: Prośba o pomoc w wyborze singla Beach On Mars - Maciejeq - 01-25-2014 Swoją drogą - piękna okładka! ![]() RE: Prośba o pomoc w wyborze singla Beach On Mars - miklo - 01-25-2014 Zdecydowanie Baby. RE: Prośba o pomoc w wyborze singla Beach On Mars - yacoob - 01-25-2014 Zdecydowanie Candy. ogolnie świetnie zagrane.. jestes moim Bogiem Powiedz mi, w Baby czasami grasz taki frażolet ktory jakby był tak ,,przeciągniety,, slajdem |