![]() |
Gallien-Krueger 1001 RBII szukam opinii - Wersja do druku +- basscity.eu (https://basscity.eu) +-- Dział: dzielnice (https://basscity.eu/forum-1.html) +--- Dział: dzielnica basowa (https://basscity.eu/forum-6.html) +--- Wątek: Gallien-Krueger 1001 RBII szukam opinii (/thread-492.html) |
Gallien-Krueger 1001 RBII szukam opinii - Bassman:) - 12-01-2010 Witajcie, interesuje mnie ten wzmacniacz Gallien-Krueger 1001 RBII, czy ktoś miał może styczność z tym sprzętem, i może coś napisać na ten temat ? Jak z brzmieniem, awaryjnością, ogólne wrażenia ? RE: Gallien-Krueger 1001 RBII szukam opinii - SUVV - 12-01-2010 Miałem sporo czasu tegoż headziora... brzmienie - no qwa, jest potęga ![]() w tej wersji - moc jak dla mnie zbyt duża aby można było wykorzystać jego potencjał (brzmieniowy również)... Awaryjność - oprócz zakurzenia się i wyczyszczenia go odkurzaczem ingerencji przez ponad rok - brak ![]() RE: Gallien-Krueger 1001 RBII szukam opinii - Bassman:) - 12-01-2010 (12-01-2010, 07:46 PM)SUVV napisał(a): Miałem sporo czasu tegoż headziora...Widzę w twoim podpisie, że masz Markbassa Rockera, mógłbyś napisać co było powodem zmiany, i jeśli możesz to jakoś porównać te heady ? RE: Gallien-Krueger 1001 RBII szukam opinii - Alfik - 12-01-2010 Moje opinie są zwykle dość agresywne... Jeśli chodzi o brzmienie to bułowaty miękki dół i plastikowa góra czyli typowy G&K. Brzmienie tranzystorowo miękko sterylno bezpłciowe - do rocka nie polecam do popu i jazzu w kategorii sterylnych są szlachetniejsze np. Markbass, Epifani itd IMO nawet EBS brzmi lepiej. Dla Mnie G&K to najgorzej brzmiące z markowych drogich wzmacniaczy Poza tym wzmacniacz dość niezawodny, niezła końcówka mocy. RE: Gallien-Krueger 1001 RBII szukam opinii - Bassman:) - 12-01-2010 (12-01-2010, 07:56 PM)Alfik napisał(a): Moje opinie są zwykle dość agresywne... A jak na przykład do tego wszystkiego mają się SWR SM 500 i Markbass TA501 ? planuje sobie zakupić coś do bluesa/delikatnego rocka RE: Gallien-Krueger 1001 RBII szukam opinii - SUVV - 12-01-2010 W moim przypadku decydującym powodem zmiany były gabaryty. Nie jestem aż tak skrajnie nastawiony jak Alfik. Nie mogę się zgodzić z opinią sterylności i bezpłciowości GK. Raczej pokusiłbym się o stwierdzenie "charakterystyczna czytelność" Dla mnie GK jest... hmm... no, brzmienie ma "nosowe" - inaczej nie potrafię opisać. Dół ma twardy. Dla mnie EBS nie jest sterylny... on już jest syczący i wiercący dziurę we łbie. Markbass, SWR i Epi - 100% zgodności. RE: Gallien-Krueger 1001 RBII szukam opinii - domelius - 12-01-2010 (12-01-2010, 07:56 PM)Alfik napisał(a): Moje opinie są zwykle dość agresywne... ![]() RE: Gallien-Krueger 1001 RBII szukam opinii - artur - 12-01-2010 co do opini Alfika -zgadzam się w dużej części (zdziwieni? ![]() RE: Gallien-Krueger 1001 RBII szukam opinii - questionmaker - 12-01-2010 Mam GK dosyć krótko, ale z moich doświadczeń: - mi siedzi doskonale w rocku,funku,rapie - nawet jak nie jest jakoś specjalnie rozkręcony. - dół ma taki fajny - zbity (nawet na bardzo kiepawej 15' asha) ![]() - górkę raczej trochę obcinam także co do jej ew. sztuczności nie mogę się wypowiedzieć - ma jaja generalnie - selektywności też nie brakuje z minusów, to jak go kupowałem to nie zdawałem sobie sprawy z tego, że tak głośno go trzeba ustawiać żeby się "wkurwił" - ale nie przeszkadza mi to, bo ta hi-fi charakterystyka mi się podoba (jakbyś chciał rock'a grać na GK to lepszy byłby może 700rb albo 800rb). Pozatym ma o dwie gałki za dużo ![]() Ale generalnie, najlepiej kup sobie Walter'a woods'a. pozdr RE: Gallien-Krueger 1001 RBII szukam opinii - Sebastian-J - 12-02-2010 Miałem GK (SUVV'owego ![]() RE: Gallien-Krueger 1001 RBII szukam opinii - Bassman:) - 12-02-2010 OK a w takim razie może ktoś napisać coś na temat tych dwóch wzmacniaczy SWR SM 500 i Markbass TA501 ? RE: Gallien-Krueger 1001 RBII szukam opinii - ANTonio - 12-02-2010 jakby co w Kościanie jest jeden sm500 do ogrania ![]() ![]() RE: Gallien-Krueger 1001 RBII szukam opinii - dr Szelma - 12-02-2010 swr-y to doskonaly strzal milordzie ![]() RE: Gallien-Krueger 1001 RBII szukam opinii - artur - 12-02-2010 +1 dla Szelmy RE: Gallien-Krueger 1001 RBII szukam opinii - Sebastian-J - 12-02-2010 Do blues/rocka: może zastanów się jeszcze nad SVT3PRO? Na pewno się na nim nie zwiedziesz. Miałem 3PRO, później kilka innych wzmaków i na koniec wróciłem znów do 3PRO. Długo nie zamierzam nic robić w tej materii, tj zmianie head'a (no może na 2PRO, ale to za srylion lat) ![]() |