Godin basses - co warto wiedzieć i kto ma ;) - Wersja do druku +- basscity.eu (https://basscity.eu) +-- Dział: dzielnice (https://basscity.eu/forum-1.html) +--- Dział: dzielnica basowa (https://basscity.eu/forum-6.html) +--- Wątek: Godin basses - co warto wiedzieć i kto ma ;) (/thread-7471.html) |
Godin basses - co warto wiedzieć i kto ma ;) - Sobass - 03-06-2016 Przysłali mi z Kanady takie coś. http://www.godinguitars.com/godin_bass_shifter4_36134_36158.html Na razie nie wiem o co chodzi, bo nie pamiętam jak się trzyma gitarę co ma mniej niż pięć strun i nie jest Musicmanem. Ale chyba fajne. No i zrobione w kraju, w którym urzędowe języki oparte są o cywilizowany alfabet a nie jakieś krzaczki. Czyli chyba jestem jedynym w tym szemranym towarzystwie posiadaczem basu Godina, co nie ? RE: [chwalę się] no to mam Godina - yarzenioova - 03-06-2016 Przefajnie wyglada,porób zdjęcia i nagraj do Backing Tracka.Jestem ciekaw mocno tego basidełka. Zeskanowane i zaszyfrowane przez perlator RE: [chwalę się] no to mam Godina - groza - 03-06-2016 Koprus z toffi? RE: [chwalę się] no to mam Godina - warstadt - 03-06-2016 Bardzo ładny! RE: [chwalę się] no to mam Godina - Sobass - 03-06-2016 (03-06-2016, 07:10 PM)groza napisał(a): Koprus z toffi? Według producenta ten kolor się nazywa Crème brûlée. Se sprawdź. RE: [chwalę się] no to mam Godina - Swits - 03-07-2016 fajny, gratulacje. interesuja mnie godiny od pewnego czasu RE: [chwalę się] no to mam Godina - Sobass - 03-07-2016 Ni ma synsu zdjęć robić, bo te co na stronie są spoko, a basik wygląda jak w katalogu . Próbki jakieś są na jutubie chyba, jedne nawet fajnie nagrane, a ja głupi jestem jeśli chodzi o nagrywanie się na kompa. Generalnie mi się to podoba, tylko mało strun pod łapami. Nieźle wykonane, z rzeczy niewidocznych na zdjęciach struny przechodzą na wylot przez korpus pod mostkiem, co pewnie pomaga, a pewno nie przeszkadza. Fajne toto. Zwłaszcza, że i tak się zastanawiałem nad jakimś preclem albo jazzem, to na chwilę się nie muszę zastanawiać . W zestawie mi przysłali wcale fajny gigbag firmowy. Jest lipa z dostępnością tego w Polsce, w Mega Music nie mieli ani pół gitary, więc musieli mi przysłać bezpośrednio z Kanady. Chciałem tak dla jaj mieć bas z klonem na podstrunnicy i czorny, ale nie mieli, i musiałbym czekać parę tygodni, to wziąłem, co mieli od ręki. Fajny jest. No i John McVie z Fleetwood Mac na takim gra . RE: [chwalę się] no to mam Godina - fęder - 03-07-2016 Troche dziadkowo wygląda ... taki bas dla starego chuja w kapeluszu grającego country Niech służy RE: [chwalę się] no to mam Godina - Sobass - 03-07-2016 Bo ja jestem starym chujem bez kapelusza, bo chujowo wyglądam w kapeluszach, i bardzo chciałbym grać country, tylko nie mam z kim. Ale grałem już w kapeli zydeco, a to prawie country. Ale to zydeco też grałem bez kapelusza. Ale niewykluczone, że mam jakiś wewnętrzny, mentalny kapelusz. W którym wyglądam jak młody Clint Eastwood (jak powszechnie wiadomo, młodość mistrza Clinta rozpoczęła się po jego 40-tych urodzinach). No a wolałbym jak jego syn wyglądać. Małe a cieszy: inicjały typów, którzy wykonywali kolejne czynności przy montażu gitary: Korpus od tyłu - mocowanie strun Łączenie gryfu z dechom: Łeb RE: [chwalę się] no to mam Godina - bratekr - 03-07-2016 Żeby nie robić burdelu na forumie - przekształćmy wątek ten w godinowski . RE: Godin basses - co warto wiedzieć i kto ma ;) - Basstard - 03-07-2016 Ładny Godę, mi się bardzo podoba ten ich akustykelektryk, oczywiście fretless. Nie wzgardziłbym. RE: [chwalę się] no to mam Godina - przemak - 03-08-2016 (03-07-2016, 05:48 PM)Sobass napisał(a): Korpus od tyłu - mocowanie strun Nareszcie prosty mostek! RE: Godin basses - co warto wiedzieć i kto ma ;) - Burning - 03-09-2016 Śliczny jest! Wykonanie bardzo ładne, no i wiadomo, że mają dobry klon RE: Godin basses - co warto wiedzieć i kto ma ;) - Basstard - 03-09-2016 I syrop! RE: Godin basses - co warto wiedzieć i kto ma ;) - Marcin S - 03-09-2016 (03-09-2016, 12:22 PM)Basstard napisał(a): I syrop! choćby zapach syropu jest dobrym powodem żeby zamówić sobie bas z gryfem z pieczonego klonu. A Godiny bardzo fajne, pięciostrunową wersję takiego basu miałem w rękach i bardzo dawał radę pod wszelkimi względami ważnymi dla piątki. |