05-16-2011, 03:16 PM
Dywagacje na temat uniwersalnego brzmienia w ciągu ostatnich 60 lat.
|
05-16-2011, 03:18 PM
I grają na maksa krzywo
05-16-2011, 03:25 PM
Marek: za dobrą reakcję na dowcipasek masz u mnie
a zapraszam do mnie posłuchac BS z vinyla, a nie jakies remastery z CD też mi sie nie podobało
Chcesz nagrać naturalnie brzmiącą płytę? zapraszam: BurningTonesStudio
Uprzejmie informuję iż zespół Resin nie wystąpi w najbliższej edycji Mam Voice be the Idol, gdyż w godzinach emisji nie wolno spożywać środków odurzających, zaś regulaminowy czas pozwoliłby wyłącznie na zagranie intro.
05-16-2011, 04:29 PM
(05-16-2011, 02:21 PM)Marek napisał(a):(05-15-2011, 11:31 AM)Marek napisał(a): Nie kumam co Wy widzicie (słyszycie) w tych Fenderach. popieram i o ile brzmienie jazza jest całkiem w miarę, to kompletnie nie podoba mi się brzmienie precli. A tak w ogóle to bardziej uniwersalny od fenderów jest już MM (IMO)
05-16-2011, 05:06 PM
(05-16-2011, 04:29 PM)Berec napisał(a):(05-16-2011, 02:21 PM)Marek napisał(a):(05-15-2011, 11:31 AM)Marek napisał(a): Nie kumam co Wy widzicie (słyszycie) w tych Fenderach. MM to też dzieło Fendera, to pierwsze primo. Wiesz wogóle dlaczego powstał MM? Nie. Obecni w S7 wiedza, ale przytoczę Otóż, dowiesz się gdy zagrasz. Przyszedł pan Louis Johnson do Leo Fendera i powiedział: 'Słuchaj no Leo, mam tego twojego Jazz Bassa, ale wkurwia mnie w nim jedna rzecz. Otóż kurde, specyfika mojej kapeli jest taka, że wiele numerów które gram, gram i slapem i paluchami. No i na jazz bassie jak zaczynam grać slapem robi się głośno, a nie chcę ściszać basu/wzmacniacza za każdym razem, gdy zmieniam technikę gry. Na scenie to po prostu niewygodne' Leo wziął jazza, pogłówkował, umieścił pikapy obok siebie i wynik jest taki, że różnica w dynamice między technikami zmalała na tyle, że można było swobodnie grać i slapem i fingerstyle, bez ingerowania w głośność. Nie kwestia uniwersalności. Kwestia 'purpose' jak to ładnie po angielskiemu się nazywa.
05-16-2011, 05:24 PM
a dlaczego powstał G&L ???
Fender Highway One P Bass Custom - G&L Tribute L2500 - Ibanez SR 305DX - Ampeg SVT 2 Pro - Ashdown Little Giant 1000 - Ashdown MAG 414T - ART PS 4x4 PRO - MXR M80 - EBS MultiComp - EHX Steel Leather - Planet Waves CT 04 - Klotz FunkMaster
Ampeg B-HOOD # 23 P-BASS FANCLUB # 46 http://www.zbigniewforysband.pl/
05-16-2011, 05:29 PM
Przyszedł do LEO Lary Graham i mówi:
Słuchaj no LEO. Mam tego twojego MM, ale wkurwia mnie w nim jedna rzecz. Otóż kurde, specyfika mojej kapeli jest taka, że wiele numerów które gram, gram i slapem i paluchami. No i na MM jak gram slapem i palcami, to jest głośno, a chciałbym, żeby palcami było ciszej. Leo wsadził drugiego humba do MM, przesunął obydwa bliżej mostka, bo się ciulowato slapowało i pyk. Powstał G&L
Gram na nerwach.
05-16-2011, 05:30 PM
Nie do konca tak
Leonowi przestało się układać biznesowo z chłopakami z MM
05-16-2011, 06:35 PM
Marek, Berec:
każdemu według potrzeb sprawny basista na dobrą sprawę w każda kapelę wklei się dobrze na Preclu. Bo Precel to nie tylko kapeć, ale i ładny dzwonek - w tym wieśle właściwie wszystko robi sie z palca, bo gałek nie ma Ale przecież nie jesteśmy "skazani" na P i J-bassy. Jak ktoś chce czyściutką szklaneczkę, to bierze Ken Smith'a, a ktoś chce 'nakurw' to bierze Spectora. Oczywiście można zagrać oldschoolowego rocka na Kenie czy Foderze (Fodery używa np. Evan z Biohazard do grania HC ) i dobrudzić PSA 1.1 wpiętym w SWR... albo wpiąć Precla w Ampega co zabrzmi lepiej to już kwestia gustu I jeszcze co do Black Sabbath - czy któryś z użytkowników Ken Smith'a stworzył nowy gatunek muzyki? bo imho przed Sabafami nikt nie grał metalu ;P Nie słuchajmy muzy tylko przez pryzmat soundu
Uprzejmie informuję iż zespół Resin nie wystąpi w najbliższej edycji Mam Voice be the Idol, gdyż w godzinach emisji nie wolno spożywać środków odurzających, zaś regulaminowy czas pozwoliłby wyłącznie na zagranie intro.
05-16-2011, 06:40 PM
05-16-2011, 06:40 PM
popieram
każdy robi, to co lubi
05-16-2011, 06:41 PM
(05-16-2011, 06:37 PM)Fabian napisał(a): no kurwa. chetnie bym zobaczyl goscia grajacego metal na foderze.http://www.youtube.com/watch?v=uirqbnQBE7M proszę
była prośba o grającego, a nie muskającego struny
http://www.youtube.com/watch?v=2PTEQV-SjoA
05-16-2011, 06:55 PM
Fabian: mnie np. nie skusiło brzmienie Nile (zupa) tylko raczej AiC..
05-16-2011, 06:55 PM
Tak samo singlecuta można używać nie tylko w jazzie <uwaga warwick w linku>
http://www.youtube.com/watch?v=5-BqhrTq-...ideo_title |
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości