EXCLUSIVE TRACE ELLIOT B-HOOD
(06-12-2011, 03:16 PM)karolnroll napisał(a):
(06-12-2011, 01:02 PM)bratekr napisał(a): Jeśli chcesz podłączyć pod niego fuzza to zapomnij - tak chamsko brzmiącego przesteru zewnętrznego nie słyszałem na żadnej hybrydzie. Hartke brzmią nawet fajnie same, jednak jakiekolwiek modyfikacje brzmienia "przed" nie służą im.

Bzdura jakaś, sprawdzałem z przesterami i bez. Przester możesz zapiąć w pętlę, która ma regulację balance między send i return. Ogólnie to bardzo miło jestem zaskoczony tym wzmakiem. Ciekawie wypada porównanie np. z czterokrotnie droższym Fafnerem, polecam sprawdzićBig Grin

Tu się nie zgodzę - ogrywałem kilka headów Hartke z lampką na przedwzmacniaczu. O ile jeszcze na rozkręconym tranzystorze fuzz i Sansamp jakoś gadały, to na lampie przester nie był miły dla ucha. Nie wpinam w pętlę bo nie lubię szumów - zasilam efekty zasilaczem, więc unikam pętli. Może stąd bierze się niechęć.
Wolę konstrukcje full-solid - jak coś ma fuzić, to fuzi, jak nie to jest dynamiczne i nie przesterowuje.
Takie tam granie. 

Czy ta mordka jest taka, na jaką zasłużyło to forum?
[ ] tak
[ ] bardzo tak
Odpowiedz
Hej, od niedawna jestem zadowolonym posiadaczem paczki z nowszej serii TE 1028H kupionej na tym forum. Szukałem czegoś niedużego do wtx 260, poprzednia paczka była TC RS 410 była po prostu za ciężka. W zasadzie ze wszystkich konfiguracji najbardziej odpowiada mi obecna, choć rozglądam się za mocniejszym wzmacniaczem.
Mam jeszcze małe kombo TE Boxer 30 kupione w tzw. międzyczasie bo nie miałem na czym grac po sprzedaniu paczki TC, jest za......e i w zasadzie dzięki niemu przekonałem się do stylistyki i brzmienia TE. Pierwszym zestawem jaki miałem był Mark Bass LMII + Traveler 102P, o ile wzmak był do przyjęcia to paczka była lekko wk.....ca ze względu na arcy ch...y wysokotonowiec piezo który syczał,syczał aż padł, zamówiłem nowy z Konsbudu ale niesmak pozostał więc sprzedałem, amen.
Na koniec jestem ciekaw opinii na temat nowych paczek Trejsa w porównaniu ze starymi.
Pozdrawiam!
P.s. Można mnie w zasadzie gdzieś tam dopisać Smile
Odpowiedz
czekamy na foty Smile
a skoro masz już tę pakę, to opinię chyba sam możesz wyrazić Emotka_2755
Chcesz nagrać naturalnie brzmiącą płytę? zapraszam: BurningTonesStudio

Uprzejmie informuję iż zespół Resin nie wystąpi w najbliższej edycji Mam Voice be the Idol, gdyż w godzinach emisji nie wolno spożywać środków odurzających, zaś regulaminowy czas pozwoliłby wyłącznie na zagranie intro.
Odpowiedz
Wygląda to mniej więcej tak:
[Obrazek: b174d014be7d5c69gen.jpg]
Odpowiedz
uroczy zestawik Smile
Chcesz nagrać naturalnie brzmiącą płytę? zapraszam: BurningTonesStudio

Uprzejmie informuję iż zespół Resin nie wystąpi w najbliższej edycji Mam Voice be the Idol, gdyż w godzinach emisji nie wolno spożywać środków odurzających, zaś regulaminowy czas pozwoliłby wyłącznie na zagranie intro.
Odpowiedz
chciałbym takie combo, ale chyba nie jest możliwym dostać je w Polsce za jakąś normalną kwotę... Sad
Odpowiedz

chciałbym takie combo, ale chyba nie jest możliwym dostać je w Polsce za jakąś normalną kwotę... Sad
[/quote]
Na świeżych strunach ma całe pasmo, górka świetna!!! Byłem zaskoczony brzmieniem i stanem techniczno-kosmetycznym. Kupiłem na all..... tanio Smile
Odpowiedz
jo, mam pytanie. jak się zachowują wszelakie drive'y, overdrive'y, fuzz'y z gp7? może miałby ktos jakieś bliższe doświadczenia i chciałby sie podzielić ? Tongue
Vintage V4 -> Klotz+Neutrik(diy) -> Trace Elliot GP7SM 150 -> Trace Elliot 2103x /GK Backline 112
Odpowiedz
entwistle100 Mam nadzieje że będzie dobrze służyć!
Odpowiedz
Dzięki Johny - POZDRAWIAM!!!

Odpowiedz
(06-15-2011, 12:13 PM)Kyszmon napisał(a): jo, mam pytanie. jak się zachowują wszelakie drive'y, overdrive'y, fuzz'y z gp7? może miałby ktos jakieś bliższe doświadczenia i chciałby sie podzielić ? Tongue

Na GP11 brzmią bardzo przyjemnie, jednak ciut sucho. Nie wszystkim musi odpowiadać taki sałnd. Jednak z Polish Love i Sansampem dogaduje się bardzo dobrze.
Takie tam granie. 

Czy ta mordka jest taka, na jaką zasłużyło to forum?
[ ] tak
[ ] bardzo tak
Odpowiedz
(06-15-2011, 09:50 AM)Hubert napisał(a): chciałbym takie combo, ale chyba nie jest możliwym dostać je w Polsce za jakąś normalną kwotę... Sad

Widziałem kilka razy po 300-400zł
http://eluktrick.bandcamp.com
Ibanez Roadstar II RB650 (DiMarzio DP122) + Ampeg V4BH & SVT-CL + Trace Elliot 1048H
Odpowiedz
(06-15-2011, 06:44 PM)baton napisał(a):
(06-15-2011, 09:50 AM)Hubert napisał(a): chciałbym takie combo, ale chyba nie jest możliwym dostać je w Polsce za jakąś normalną kwotę... Sad

Widziałem kilka razy po 300-400zł

To jeśli w tej cenie gdzieś je zobaczysz, to daj mi proszę znać! Smile Biorę od ręki, nawet za 500! Big Grin

entwistle100: a Ty nie chcesz sprzedać swojego? Smile
Odpowiedz
Jak będę sprzedawał to się odezwę, w zasadzie używam go często bo jestem leniem i nie chce mi się podpinać paki (kolumny basowej Wink ).
Odpowiedz
to weź się za siebie i podpinaj pakę, a boxera sprzedawaj! Tongue
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości