Liczba postów: 24876
Liczba wątków: 29
Reputacja:
10
RBI ma regulację środka, która sporo wnosi
Chcesz nagrać naturalnie brzmiącą płytę? zapraszam: BurningTonesStudio
Uprzejmie informuję iż zespół Resin nie wystąpi w najbliższej edycji Mam Voice be the Idol, gdyż w godzinach emisji nie wolno spożywać środków odurzających, zaś regulaminowy czas pozwoliłby wyłącznie na zagranie intro.
Liczba postów: 3856
Liczba wątków: 9
Reputacja:
2
(06-18-2011, 12:50 AM)Burning napisał(a): RBI ma regulację środka, która sporo wnosi
dokladnie, ale generalnie wszystkie sansampy brzmia bardzo podobnie.
Wydaje mi sie ze przez ta regulacje srodka dasz rade ustawic RBI tak jak prog/bassdriver, ale prog/bassdriver nie ustawisz tak jak RBI.
Zastanow sie czy bardzo cudujesz (wycinasz/dodajesz) ze srodkiem w brzmieniu
fender -> fender -> fender
Liczba postów: 778
Liczba wątków: 4
Reputacja:
0
(06-17-2011, 10:11 PM)Rumcayz napisał(a): MXR raczej odpada, bo jest jednak bardziej dist niż drive 
hmmm jak się w MXR całkiem skręci gain a odpowiednio podbije blend to jest drive
a Meteoro MPX 500 ogrywał...?
Fender Highway One P Bass Custom - G&L Tribute L2500 - Ibanez SR 305DX - Ampeg SVT 2 Pro - Ashdown Little Giant 1000 - Ashdown MAG 414T - ART PS 4x4 PRO - MXR M80 - EBS MultiComp - EHX Steel Leather - Planet Waves CT 04 - Klotz FunkMaster
Ampeg B-HOOD # 23
P-BASS FANCLUB # 46
http://www.zbigniewforysband.pl/
Liczba postów: 1218
Liczba wątków: 11
Reputacja:
1
A nie ogrywał, pytaniew czy w tym kraju można to w ogóle dostać?
Co do Sansa... Środek mi się przyda bo ja gram raczej środkiem/dolnym środkiem (diesel <3) niż dołem...
weźcie mnie oświećcie jakim cudem ten scalak symuluje lampę... -.- bo nie ogarniam tego : D
Reputacja:
0
(06-18-2011, 09:49 AM)Rumcayz napisał(a): A nie ogrywał, pytaniew czy w tym kraju można to w ogóle dostać?
Co do Sansa... Środek mi się przyda bo ja gram raczej środkiem/dolnym środkiem (diesel <3) niż dołem...
weźcie mnie oświećcie jakim cudem ten scalak symuluje lampę... -.- bo nie ogarniam tego : D
a pewnie że można... stoi na półce u mnie w sklepie  do wzięcia za fajną kase...
btw pierdol symulacje, kup svt2pro
Fender Highway One P Bass Custom - G&L Tribute L2500 - Ibanez SR 305DX - Ampeg SVT 2 Pro - Ashdown Little Giant 1000 - Ashdown MAG 414T - ART PS 4x4 PRO - MXR M80 - EBS MultiComp - EHX Steel Leather - Planet Waves CT 04 - Klotz FunkMaster
Ampeg B-HOOD # 23
P-BASS FANCLUB # 46
Liczba postów: 1267
Liczba wątków: 32
Reputacja:
9
O tak! Fajowa zabawka!
Bawił się ktoś Kompresorem Mad Professora - Forest Green, w tej tańszej wersji? Albo preampem EWS / Xtotic Tri-Logic?
Jakie wrażenia? Jestem w trakcie delikatnego testowania, ale testy na domowym combie i na interfejsie komputra to nie to, a do Ampega pojadę dopiero jutro albo w poniedziałek..
Reputacja:
1
(06-18-2011, 10:02 AM)ralf-p napisał(a): (06-18-2011, 09:49 AM)Rumcayz napisał(a): A nie ogrywał, pytaniew czy w tym kraju można to w ogóle dostać?
a pewnie że można... stoi na półce u mnie w sklepie do wzięcia za fajną kase...
btw pierdol symulacje, kup svt2pro 
Obawiam się że nie kupię przed nagraniem płytki, bo najpierw idzie lodówka  Potem kompresor, a że do studia SVT III Pro jest jak najbardziej wystarczający (feat 810 <3) to płakać nie będę. Poza tym, co to za przeszkoda używać Sansa do SVT II, hę? (ahh i nie kupiem Pro, tylko tego pierwszego  ) Jason nagrywał bas na AJFA z Sansem bodaj, a brzmi mu to jak killer
Reputacja:
0
(06-18-2011, 10:42 AM)Rumcayz napisał(a): Jason nagrywał bas na AJFA z Sansem bodaj, a brzmi mu to jak killer 
taaa killer którego na oryginalnym nagraniu nie słychać praktycznie wcale.... ;/
ale na koncertach napewno używał sansampa classic... do solówek
Ampeg B-HOOD # 23
P-BASS FANCLUB # 46
Reputacja:
2
Na nagraniach jasona na youtube np http://www.youtube.com/watch?v=D3C2cRtak...re=related tym slychac ewidentnie sansampa. Ogolnie wiekszosc muzykow metalowych go uzywa
Bardzo ciekawe to co napisałeś, zwłaszcza, że sansamp powstał rok po wydaniu tego albumu
Reputacja:
2
no to inaczej- uzywajac sansampa uzyskasz taki efekt
http://www.youtube.com/watch?v=t7ZMHyqszDM tu podobne brzmienie z uzyciem wlasnie sansampa
Liczba postów: 3811
Liczba wątków: 21
Reputacja:
5
(06-18-2011, 10:51 AM)ralf-p napisał(a): (06-18-2011, 10:42 AM)Rumcayz napisał(a): Jason nagrywał bas na AJFA z Sansem bodaj, a brzmi mu to jak killer 
taaa killer którego na oryginalnym nagraniu nie słychać praktycznie wcale.... ;/
no dokładnie, killer jak chuj ;]
ale wracając do tematu, chętnie bym się dowiedział
"weźcie mnie oświećcie jakim cudem ten scalak symuluje lampę... -.- bo nie ogarniam tego : D"
Liczba postów: 582
Reputacja:
0
No dobra, a czy ktoś miał przyjemność z Line6 M5 - tym najmniejszym. Bo mógłby być chyba ciekawą opcją w zakresie modulacji i dilejów. A oprócz tego ma tą magiczną opcję zmiany stroju
Stingray4/Tokai Jazz Bass/Greco Precel/Microkorg ->Korg Pitchblack - BF2 - OC2 - OC2 - LPB-1 - CEB - Zoom ms60B - DigiTech bass synth wah - mooer slow engine - TC flashback - SA Manta - Joyo American - Joyo ult drive - Digitech Jamman Stereo -> ASH ABM 300 -> TC RS212
Reputacja:
1
(06-18-2011, 12:27 PM)Bolem napisał(a): no to inaczej- uzywajac sansampa uzyskasz taki efekt
http://www.youtube.com/watch?v=t7ZMHyqszDM tu podobne brzmienie z uzyciem wlasnie sansampa
O żesz w mordę, świetnie toto gada, chcę tak z palucha!
(06-18-2011, 08:33 PM)☼☼☼ napisał(a): A kto powiedział, że w sansampie cokolwiek symuluje lampę? Po prostu układ zaprojektowano do uzyskania określonej palety brzmień.
Nikt chyba nie powiedział, ale masa sklepów i sprzedawców tak go opisuje
|