Tradycyjny J-BASS B-HOOD
"Fender micro tilt adjustment trochę teorii" Mateusza Piotrowskiego rozbawił mnie potężnie Smile A konkretnie ton w jakim jest napisany, bo o ile w gruncie rzeczy z tym artykułem się zgadzam, to spodziewałem się raczej artykułu a nie felietonu. A przy tagach "szajs" i "bubel" to już nie wyrobiłem Big Grin

P.S. Ja bym się micro-tilta pozbył od razu. Między innymi dlatego, że lubię czasem zrobić vibrato za pomocą neck-benda, a z micro-tiltem czułbym hmm... niepokój chytry
Fender JB MIJ '92 -> BOSS ME50B/BOSS ODB-3 -> Digitech Jamman -> Markbass LittleMark 250 -> Hartke 410TP / David Eden RB1 (AMD Athlon)
Odpowiedz
(06-24-2011, 11:26 AM)Fabian napisał(a): aha, mam jazzbassa.

Pokaaaaaa
Odpowiedz
Myślę, że już za późno mrgreen
Odpowiedz
(06-24-2011, 11:38 AM)Fabian napisał(a): nie chwale sie na forum, mowilem Wink

czy to ten?

Bo jeśli tak to słabo go ukrywasz na forum Wink
Odpowiedz
dołączyłem dziś do B-hoodu Smile
jest paskudny, ale po wymianie maskownicy zyska trochę uroku Big Grin (oby!)
mocowanie na 4 wkręty z tiltem - taki koszmarek z początku lat 80 Wink to samo mam w P
natomiast piękną sprawą są progi prosto w gryf, bez udziału podstrunnicy mrgreen
[Obrazek: t015zp.jpg]

a jeśli chodzi o kombinowanie z wiosłem - gdy kupuję blisko 30letnie wiesło odkręcam maskownicę, mostek, gryf..
czyszczę dokładnie, solidnie skręcam, robię ekranowanie i jazda.
Nikogo do takich zabiegów nie zmuszam, tak samo jak nikomu nie zabronię wymiany pickupów.
Wyluzujcie Emotka_2755
Chcesz nagrać naturalnie brzmiącą płytę? zapraszam: BurningTonesStudio

Uprzejmie informuję iż zespół Resin nie wystąpi w najbliższej edycji Mam Voice be the Idol, gdyż w godzinach emisji nie wolno spożywać środków odurzających, zaś regulaminowy czas pozwoliłby wyłącznie na zagranie intro.
Odpowiedz
jest piękny! it's bjutiful!!!

załóż czarną maskownicę Big Grin
Odpowiedz
Zostaw jak jest!!
śliczny *___*
kremowe pickupy są zajebiste!
myślicie, że dobrze by wyglądały z zielonym lakierem? mrbrylant

Odpowiedz
(06-24-2011, 06:04 PM)Burning napisał(a): dołączyłem dziś do B-hoodu Smile
mocowanie na 4 wkręty z tiltem - taki koszmarek z początku lat 80 Wink to samo mam w P
natomiast piękną sprawą są progi prosto w gryf, bez udziału podstrunnicy mrgreen

a jeśli chodzi o kombinowanie z wiosłem - gdy kupuję blisko 30letnie wiesło odkręcam maskownicę, mostek, gryf..
Nikogo do takich zabiegów nie zmuszam, tak samo jak nikomu nie zabronię wymiany pickupów.
Wyluzujcie Emotka_2755

Jeden z najładniejszych fenderkowych kolorów i jak dla mnie bardzo słuszna konfiguracja drewna. Ja założyłbym blachę, bo te płytki one-pice są trochę dziwne.
No i okazuje się, że można grać "ciężko" i oczekiwać od instrumentu więcej, niż dała fabryka Emotka_2755
Gratulki Emotka_2497

Odpowiedz
macius: to są BIAŁE pickupy fendera, a nie kremowe DiMarzio

solartron: ja wiele nie grzebię, a SienaBurst faktycznie do jazza wybitnie pasuje Smile
żeby było śmieszniej to ten sam rocznik, co mój Precelek, więc mam parkę Wink może sie rozmnożą mrgreen

Uprzejmie informuję iż zespół Resin nie wystąpi w najbliższej edycji Mam Voice be the Idol, gdyż w godzinach emisji nie wolno spożywać środków odurzających, zaś regulaminowy czas pozwoliłby wyłącznie na zagranie intro.
Odpowiedz
mało szatana burn Big Grin
ale piękny
-
Odpowiedz
(06-24-2011, 06:33 PM)solartron napisał(a):
(06-24-2011, 06:04 PM)Burning napisał(a): dołączyłem dziś do B-hoodu Smile

Wyluzujcie Emotka_2755

Jeden z najładniejszych fenderkowych kolorów i jak dla mnie bardzo słuszna konfiguracja drewna. Ja założyłbym blachę, bo te płytki one-pice są trochę dziwne.
No i okazuje się, że można grać "ciężko" i oczekiwać od instrumentu więcej, niż dała fabryka Emotka_2755
Gratulki Emotka_2497

Tak na pierwszy rzut oka myślalem że to SR ! Big Grin
Odpowiedz
gsb: z blachą i czarnymi gałkami zacznie wyglądać normalniej..
i może wreszcie się przekonam do klonu zamiast palisandru Smile
radość niewiele mniejsza niż z córy Wink

Odpowiedz
Przepiękny ! Nie waż się zmieniać maskownicy na czarną.
Odpowiedz
motyx: całe szczęście jest mój, a nie Twój Wink
oryginalna na pewno wyleci, bo one-piece wali dla mnie tandetą.. a jaki kolor tu wejdzie to już sie okaże Wink

Odpowiedz
Bur - zajebisty! Najlepszy fender na jakim grałem miał też białe pickupy - ten plastik to na pewno ich sekret i twój MUSI być równie dobry.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości