Liczba postów: 410
Liczba wątków: 10
Reputacja:
0
"Fender micro tilt adjustment trochę teorii" Mateusza Piotrowskiego rozbawił mnie potężnie A konkretnie ton w jakim jest napisany, bo o ile w gruncie rzeczy z tym artykułem się zgadzam, to spodziewałem się raczej artykułu a nie felietonu. A przy tagach "szajs" i "bubel" to już nie wyrobiłem
P.S. Ja bym się micro-tilta pozbył od razu. Między innymi dlatego, że lubię czasem zrobić vibrato za pomocą neck-benda, a z micro-tiltem czułbym hmm... niepokój
Fender JB MIJ '92 -> BOSS ME50B/BOSS ODB-3 -> Digitech Jamman -> Markbass LittleMark 250 -> Hartke 410TP / David Eden RB1 (AMD Athlon)
(06-24-2011, 11:26 AM)Fabian napisał(a): aha, mam jazzbassa.
Pokaaaaaa
Myślę, że już za późno
Liczba postów: 902
Liczba wątków: 5
Reputacja:
10
(06-24-2011, 11:38 AM)Fabian napisał(a): nie chwale sie na forum, mowilem
czy to ten?
Bo jeśli tak to słabo go ukrywasz na forum
Liczba postów: 24876
Liczba wątków: 29
Reputacja:
10
dołączyłem dziś do B-hoodu
jest paskudny, ale po wymianie maskownicy zyska trochę uroku (oby!)
mocowanie na 4 wkręty z tiltem - taki koszmarek z początku lat 80 to samo mam w P
natomiast piękną sprawą są progi prosto w gryf, bez udziału podstrunnicy
a jeśli chodzi o kombinowanie z wiosłem - gdy kupuję blisko 30letnie wiesło odkręcam maskownicę, mostek, gryf..
czyszczę dokładnie, solidnie skręcam, robię ekranowanie i jazda.
Nikogo do takich zabiegów nie zmuszam, tak samo jak nikomu nie zabronię wymiany pickupów.
Wyluzujcie
Chcesz nagrać naturalnie brzmiącą płytę? zapraszam: BurningTonesStudio
Uprzejmie informuję iż zespół Resin nie wystąpi w najbliższej edycji Mam Voice be the Idol, gdyż w godzinach emisji nie wolno spożywać środków odurzających, zaś regulaminowy czas pozwoliłby wyłącznie na zagranie intro.
jest piękny! it's bjutiful!!!
załóż czarną maskownicę
Liczba postów: 4767
Liczba wątków: 17
Reputacja:
1
Zostaw jak jest!!
śliczny *___*
kremowe pickupy są zajebiste!
myślicie, że dobrze by wyglądały z zielonym lakierem?
Liczba postów: 902
Liczba wątków: 5
Reputacja:
10
(06-24-2011, 06:04 PM)Burning napisał(a): dołączyłem dziś do B-hoodu
mocowanie na 4 wkręty z tiltem - taki koszmarek z początku lat 80 to samo mam w P
a jeśli chodzi o kombinowanie z wiosłem - gdy kupuję blisko 30letnie wiesło odkręcam maskownicę, mostek, gryf..
Nikogo do takich zabiegów nie zmuszam, tak samo jak nikomu nie zabronię wymiany pickupów.
Wyluzujcie
Jeden z najładniejszych fenderkowych kolorów i jak dla mnie bardzo słuszna konfiguracja drewna. Ja założyłbym blachę, bo te płytki one-pice są trochę dziwne.
No i okazuje się, że można grać "ciężko" i oczekiwać od instrumentu więcej, niż dała fabryka
Gratulki
Reputacja:
10
macius: to są BIAŁE pickupy fendera, a nie kremowe DiMarzio
solartron: ja wiele nie grzebię, a SienaBurst faktycznie do jazza wybitnie pasuje
żeby było śmieszniej to ten sam rocznik, co mój Precelek, więc mam parkę może sie rozmnożą
Uprzejmie informuję iż zespół Resin nie wystąpi w najbliższej edycji Mam Voice be the Idol, gdyż w godzinach emisji nie wolno spożywać środków odurzających, zaś regulaminowy czas pozwoliłby wyłącznie na zagranie intro.
Liczba postów: 603
Liczba wątków: 17
Reputacja:
0
06-24-2011, 06:47 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-24-2011, 06:47 PM przez gsb.)
mało szatana burn
ale piękny
-
Liczba postów: 993
Liczba wątków: 6
(06-24-2011, 06:33 PM)solartron napisał(a): (06-24-2011, 06:04 PM)Burning napisał(a): dołączyłem dziś do B-hoodu
Wyluzujcie
Jeden z najładniejszych fenderkowych kolorów i jak dla mnie bardzo słuszna konfiguracja drewna. Ja założyłbym blachę, bo te płytki one-pice są trochę dziwne.
No i okazuje się, że można grać "ciężko" i oczekiwać od instrumentu więcej, niż dała fabryka
Gratulki
Tak na pierwszy rzut oka myślalem że to SR !
Reputacja:
10
gsb: z blachą i czarnymi gałkami zacznie wyglądać normalniej..
i może wreszcie się przekonam do klonu zamiast palisandru
radość niewiele mniejsza niż z córy
Liczba postów: 2409
Liczba wątków: 10
Reputacja:
2
Przepiękny ! Nie waż się zmieniać maskownicy na czarną.
Reputacja:
10
motyx: całe szczęście jest mój, a nie Twój
oryginalna na pewno wyleci, bo one-piece wali dla mnie tandetą.. a jaki kolor tu wejdzie to już sie okaże
Liczba postów: 8790
Liczba wątków: 26
Reputacja:
46
06-24-2011, 07:41 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-24-2011, 07:41 PM przez groza.)
Bur - zajebisty! Najlepszy fender na jakim grałem miał też białe pickupy - ten plastik to na pewno ich sekret i twój MUSI być równie dobry.
|