07-10-2011, 02:52 PM
O właśnie, w Mustangu z tego co mówił kumpel to coś koło 12.
Nie wiedziałem że gdzieś jeszcze wsadzali te silniki.
Klinika GASu
|
07-10-2011, 02:52 PM
O właśnie, w Mustangu z tego co mówił kumpel to coś koło 12.
07-10-2011, 02:56 PM
to pewnie miał manuala, bo ja mówię o automacie
Chcesz nagrać naturalnie brzmiącą płytę? zapraszam: BurningTonesStudio
Uprzejmie informuję iż zespół Resin nie wystąpi w najbliższej edycji Mam Voice be the Idol, gdyż w godzinach emisji nie wolno spożywać środków odurzających, zaś regulaminowy czas pozwoliłby wyłącznie na zagranie intro.
07-10-2011, 02:57 PM
A idźcie dziady z tymi swoimi samochodami to kącika motoryzacyjnego!
Powracając do tematu: ![]() Fajne te Bag Endy są. Niestety nigdzie nie mogę znaleźć jakie głośniki do nich ładują...
07-10-2011, 03:10 PM
No wracamy
![]()
07-11-2011, 01:33 PM
Kochani, chcąc nabyć matampa gt200 byłem zmuszony zrezygnować - takiego traktowania klienta nie widzialem dawno i to w dodatku w przypadku produktu o wartosci 1600 funtów... W mailu poszlo z 6 pytan, dostalem jedną zbywczą odpowiedz, w kolejnych probach podobnie - jedno zdanie skladajace sie z kilku wyrazów lub w ogole brak odpowiedzi na niektore maile. Chcialem kupic - jednak to mnie bardzo zniechęciło... takie dwa slowa o wzmaku na ktory mialem GAS..
-
07-11-2011, 01:38 PM
A gdzie chciałeś kupić?
Opisz szerzej.
07-11-2011, 01:43 PM
Matampa kupuje się bezpośrednio w fabryce w UK. Ja też jestem zainteresowanym tym potworem i generalnie nie narzekam na kontakt. Trzeba tylko pamiętać, że wszelkie pytania techniczne trzeba niestety telefonicznie kierować do niejakiego Jeffa, bo laska, która odpisuje na maila nie zna się na szczegółach technicznych.
07-11-2011, 01:44 PM
za mną nadal chodzi GreenAmp, ale idę o zakład, że gdy w środę odpalę CLkę to znów mi przejdzie
![]()
Chcesz nagrać naturalnie brzmiącą płytę? zapraszam: BurningTonesStudio
Uprzejmie informuję iż zespół Resin nie wystąpi w najbliższej edycji Mam Voice be the Idol, gdyż w godzinach emisji nie wolno spożywać środków odurzających, zaś regulaminowy czas pozwoliłby wyłącznie na zagranie intro. (07-11-2011, 01:43 PM)jetofuj napisał(a): Matampa kupuje się bezpośrednio w fabryce w UK. Ja też jestem zainteresowanym tym potworem i generalnie nie narzekam na kontakt. Trzeba tylko pamiętać, że wszelkie pytania techniczne trzeba niestety telefonicznie kierować do niejakiego Jeffa, bo laska, która odpisuje na maila nie zna się na szczegółach technicznych. Ale chociaz niech skieruje mnie do tego typa. Sorry, ale po takim kontakcie odechciewa sie wszystkiego. Wyslalem do nich z 6 maili z czego dostalem odpowiedz na dwa. Pytalem o koszt wysylki do polski, czas zrobienia, jaka mozliwosc zaplaty i czy moga zrobic na wzor "series 2000" i o szczegóły (kilka dodatkowych pytań). Dostalem info ze koszt pieca to 1499+wysylka i dowidzenia. W drugim mailu powtorzylem pytania i dostalem info ze czas wykonania 6 tygodniu. Zero informacji wiecej. A to wszystko w ciagu - miesiąca. Na odpowiedz z ostatniego maila czekam juz tydzień. Zero kontaktu. Kurwa mać - tak ma wygladac firma? Nie obchodzi mnie ze pracuje tam 6 czy 10 osob. Odpisanie ma moje kilka prostych pytań to minuta przed kompem wiec czas na pewno by sie znalazł... Stracili kompletnie zdecydowanego klienta. Jeszcze w dodatku moich dwoch znajomych zamawialo od nich comba gitarowe na przestrzeni ostatnich 5 lat. Oba przyszly zepsute juz z fabryki plus fakt ze mieli na nie czekac miesiąc a wykonali je diopiero po czterech... Burn, greenamp to to samo co GT200.
-
07-11-2011, 02:17 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-11-2011, 02:18 PM przez jetofuj.)
Też bym się wkurzył. Z innej strony znam sporo osób, które sobie chwalą. Jeżeli dzwonisz to na pewno sprawa wygląda zupełnie inaczej.
Co do "series 2000" to można po prostu poprosić, żeby spiłowali ci kąty obudowy - jeden koleś ma właśnie tak wykonaną obudowę w GT200. Aha, a GreenAmps to jest teraz inna bajka niż Matamp. Kiedyś rzeczywiście robił Matampy na rynek USA, ale współpraca się ileś tam lat temu zakończyła.
No chodzilo mi o to, ze konstrukcyjnie są wlasciwie identyko bo Green=Matamp kiedyś. Podobno Green (Electric Amp) byla firma ktora robila matampy w USA a potem po prostu sie oddzielili od matampa i robili na wlasny biznes - byl z tego niezly kwas, sądy i takie tam. Matamp twierdzi wporst ze ukradli schematy i zaczeli robic sami.
Po prostu kupie CL-ke chyba. (Zreszta juz po raz drugi... ![]() Strasznie mi szkoda sprzedawac V4B ![]() Co do produktu z USA tego typu wszyscy zachwalają Reeves'y.
-
07-11-2011, 02:28 PM
Podział na green i matampa był taki, że jedna strona oskarża drugą o złodziejstwo i nieróbstwo - bodajże na rynek usa dystrybutor zaczął je robić sam, bo angole olewali zamówienia itp.
Jak było na prawdę to nie wiadomo, niemniej od zawsze w tych manufakturach był bardzo gruby problem z terminami itp. Gsb oczywiście rozumiem Twoje podejście i też bym pewnie zrezygnował, ale faktycznie czasami wystarczy zadzwonić - pewnie byś się wszystkiego dowiedział od ręki.
07-11-2011, 02:30 PM
GA korzysta ze starych schematów Matampa, a ta druga firma idzie pomimo wszystko na przód.
Ja z kolei ma inny problem z GT200 - chciałbym wprzód posłuchać uczciwych próbek. Wszystko co jest w sieci znalazłem, gadałem z paroma użytkownikami, jednak to wciąż jest za mało. A jeżeli chodzi o Reevesa, to jeżeli chcesz kopię Hiwatta, to zerknij sobie na Webera - niemiecką manufakturę, która robi właśnie współczesne kopie tych wzmacniaczy.
07-11-2011, 02:37 PM
![]() gas gas gas! ![]()
Vintage V4 -> Klotz+Neutrik(diy) -> Trace Elliot GP7SM 150 -> Trace Elliot 2103x /GK Backline 112
07-11-2011, 02:38 PM
(07-11-2011, 02:30 PM)jetofuj napisał(a): A jeżeli chodzi o Reevesa, to jeżeli chcesz kopię Hiwatta, to zerknij sobie na Webera - niemiecką manufakturę, która robi właśnie współczesne kopie tych wzmacniaczy. Nie chce Reevesa - nie moja bajka brzmieniowa. Mialem Hiwatta 200 z 69 roku od kolegi z forum. Nie bylem w stanie uzyskac tego czegos co ma ampeg. W sensie ten wzmak miał jakby tone sub-basu nawet przy skreconych basach.... ja jakos nie jestem maniakiem dołu w basie, bo gram głównie środkowym dołem. No ale co kto lubi... Napaliłem sie na GT200 bo to podobno na schemacie Orane Matamp 200 z konca lat 60-tych, ktory jest moim ideałem brzmieniowym od lat i ktorego ciezko dostac (widzialem tylko 2x na ebayu).
-
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|