Absolutnie wszystko o STRUNACH
(05-21-2010, 02:22 PM)szczegut napisał(a):
(05-21-2010, 02:02 PM)paka napisał(a): mazdah, no wlasnieBig Grin

ja dano nie mialem takiego banana na twarzy, jak na pierwszej od dluzszego czasu probie z roundamiEmotka_1864

ja z kolei zagrałem już 3 próby na flatach i coraz bardziej mi się podobają. Na razie zostają bo czegoś takiego jeszcze nie słyszałem. Teraz to precel już w ogóle jest plug'n'playmrgreen

Moja pierwsza próba z roundami będzie w środę. Na flatach gram prawie od 2 lat, z tygodniową przerwą na dwa koncerty Wink Było kilkanaście koncertów (albo i -dzieści), kilkaset prób... pewnie za jakiś miesiąc-dwa założę znów flaciska Wink
Odpowiedz
Fendahy flaty przez ile brzmią metalicznie? Big Grin
Odpowiedz
(05-21-2010, 10:05 PM)Xoov napisał(a): Fendahy flaty przez ile brzmią metalicznie? Big Grin

nie brzmią metalicznie w ogóle Big Grin

chyba że z TYM
Fender Precision Bass MiJ/Spector Rex 5-->BigMuff Pi/Darkglass Vintage Overdrive/Darkglass Alpha Omega/Crybaby 105Q/EHX Steel Leather-->Ampeg STV3

Odpowiedz
brzmia, metalicznie. mlaskaja przez jakis czas, ale to ze 2-4 probyBig Grin
Odpowiedz
@Paka
A Ty w MM jakich flatów używasz?

Odpowiedz
aktualnie mam mam nikle eb 45-100, ale ostatnio gralem na flatach fendera w tym samym rozmiarze (najcienszy set w ich odswiezonej ofercie). jeszcze wczesniej mialem zalozone chromesy, z mm dogaduja sie imo gorzej niz fendery.
Odpowiedz
Kurcze, to muszę popróbować też z innymi flatami. Z WD pamiętam, że raczej niezbyt pochlebnie wypowiadano się na temat chromes'ów a ja jestem nimi oczarowany. Po prostu nie mam odniesienia do innych. A jak sobie pomyślę, że może być jeszcze fajniej to aż mnie skręca. Flaty super sprawa. Fendery następne w kolejce.
A do tej pory używałem takiego zestawu jak Ty, czyli ernie balle nikle 45-100, przejechałem wiele różnych strun i te mi najbardziej odpowiadały. Do momentu założenia flatówWink

Odpowiedz
ja mysle, ze chromesy w preclu lepiej gadaja. po prostu one troche wiecej poduchy w dole, a mm sam z siebie taz tez ma bardzo miekki, lejacy dol i polaczenie tych strun i tego basu to zle polaczenie;d

w ogole ciezko opanowac temat flatow na mm.

a fendery maja wiecej pazura w dole, jest go troche mniej (dolu w ogole), maja tez brudny srodek (ten, od ktorego jest "skurwiel", ktory moze sie przydac w graniu rockowym). choc jesli chromesy dobrze sklejaja ci sekcje z gitarami, to nie musisz szukac;d fendery beda bardziej czytelne i tyleWink
Odpowiedz
mi chromesy za bardzo kapciuwały na preclu
fendery mają więcej pazura i lepiej gadają z przesterami (wyraźniej zaznaczony atak)
Chcesz nagrać naturalnie brzmiącą płytę? zapraszam: BurningTonesStudio

Uprzejmie informuję iż zespół Resin nie wystąpi w najbliższej edycji Mam Voice be the Idol, gdyż w godzinach emisji nie wolno spożywać środków odurzających, zaś regulaminowy czas pozwoliłby wyłącznie na zagranie intro.
Odpowiedz
jak pisałem wcześniej - nie próbowałem ich jeszcze z Polish Love. We wtorek podłączę i zobaczę. Ta poducha w dole o której pisał Paka bardzo mi się podoba. Do chodzi do tego miękki atak kostki i robi się taki... nie umiem inaczej określić - Gossip'owy bas. Kręci mnie to.

Odpowiedz
Ja będe teraz testował Thomastiki, które podesłał mi Mazdah. Muszę iść na pocztę po paczkę.
Odpowiedz
A ja właśnie założyłem Fendery o takie: http://www.maczosbass.pl/prod,543,ML_.05...__.100.htm

I podpiszę się pod tym co Burn napisał już wiele razy. Chromesy mają kapcia, taka buła z nich jest, a w Fenderach jest o wiele więcej pazura, na razie sprawdziłem na kompie w domu, bo na próby jeszcze nie uczęszczam, ale i tak już mi się bardzo podobają Smile
Odpowiedz
popatrz Hubert, a jeszcze niedawno pisałeś że chromesy to najlepsze flaty i koniec, nie ma dyskusji Smile nawet chciałem wtedy pytać skąd ta pewność skoro nie próbowałeś innych Emotka_2755
Odpowiedz
hubert, na osady czas przyjdzie po tym, jak sie fendery rozegrajaBig Grin co prawda faktycznie ma miejsce to o czym mowisz, ale po slowach "o wiele wiecej" wnioskuje, ze po prostu porownujesz rozegrane flaty do swiezych flatowBig Grin
Odpowiedz
Być może tak jest jak mówisz, ale mam nadzieję, że nawet jak się rozegrają, to będą mieć podobny charakter Smile
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 17 gości