Basy z Japonii - oferta, import, opinie etc.
To gryf fendera , oryginal. Seria foto flame . okleina nawet fornirem nie jest tylko fotografia klonu pregowanego !
Odpowiedz
O kurde;D
Odpowiedz
Zenek, to taka analogia do tego o co do Ciebie pisałem? mrgreen
Odpowiedz
Maciejeq niezupelnie. Na tym gryfie , ktorego foty tutaj pokazalem fototapeta zlazla. Wstawilem to jako ciekawostke.Mozna sie niezle rozczarowac , kupuje ktos fendka z wspanialym drewnem na szyjce a to tylko naklejona fota ...
Odpowiedz
Była też seria na której flame nadruowany układał się w otwartą mordę zdaje się - nie pamiętam czy był to fender, ale chyba tak... hamburger face to potem nazwano Smile

Kolega ma starą yamahę z fototapetą na topie - nie dość, że bas gra mega chujowo, to jeszcze obleśnie tandetnie wygląda.

Za 30 lat na pewno będzie vintage rewelacją dla znawców Wink
Odpowiedz
Wiadomo , ze gra chujowo bo taka tapeta tylko brzmieniowo tlumi.Za 30 lat z tej fototapety zostana strzepy a drewno trzeciej kategorii wyjdzie na swiatlo dzienne. Najwiekszym problemem jednak bedzie to , ze z ta fotografia zejdzie logo fendera i nikt nie uwierzy , ze to oryginal. Cholerna strata wartosci Smile
Naprawde bolesnym faktem w tym wszystkim jest to , ze technologie , sa uzywane do maskowania gownianego materialu zamiast isc w kierunku poprawy brzmienia. Wiosla sa teraz budowane tak ,zeby zaoszczedzic pare centusiow na gitarze i napchac kabze. PRS skonczyl wlasnie dlatego produkcje niezlych gitar z hebanowa podstrunnica , ale dla frajerow nie liczy sie brzmienie tylko firma i nikt sie ta zmiana nie przejal. Fender oszczedza uzywajac wlasnie fototapety , frezujac duze baseny pod picki, albo fornirujac deski kiepskiej jakosci cienka warstwa jesionu. Mozna wtedy przeczytac na forumach ... Kupilem jesionowego strata...Zreszta szkoda gadac.
Odpowiedz
Trzeba dokumentować rozpad od początku do końca na zdjęciach!Big Grin
Odpowiedz
(08-10-2011, 12:36 AM)Zenek_Spawacz napisał(a): fornirujac deski kiepskiej jakosci cienka warstwa jesionu. Mozna wtedy przeczytac na forumach ... Kupilem jesionowego strata...Zreszta szkoda gadac.
To z czego taka jesionowa gitara może być? Huh

Odpowiedz
Np. 5 kawałków kiepskiego jesionu z defektami i na to fornirek jednolity i 3 tone sunburst Big Grin
Odpowiedz
(08-10-2011, 08:33 AM)groza napisał(a): Np. 5 kawałków kiepskiego jesionu z defektami i na to fornirek jednolity i 3 tone sunburst Big Grin
To typowe we wiosłach z Indonezji / Korei. Mój G&L tak ma zapewne. Szczęśliwie gada należycie Wink
Gram na nerwach.
Odpowiedz
Ale te fornirowane w ogole nie byly robione z jesionu tylko klejone z kilku kawalkow topoli i pokrywane cienka warstwa jesionu. Kolor byl sunburst , czarny na krawedziach i czarne bylo cale wyciecie "na brzuch" z tylu , zeby nie bylo widac naklejki. Praktyka ta byla stosowana od 1990 do 1998 roku.
Fabian , ja podaje tylko fakty. Zmrozilo mnie troche jak zobaczylem "tanie" chwyty typu fototapeta na basie Fendka. Wiekszosc interesuje sie tylko i wylacznie logo , a basy wsrod basistow nie sa prawie(z wyjatkami) w ogole oceniane w relacji cena - brzmienie...
Odpowiedz
I ja mam dokładnie takie coś w moim G&Lu Zenek - sunburst z przodu, krawędzie i tył czarne. I wiem, że tam jest tyle jesionu, co we mnie feelingu Pastoriusa.
Gram na nerwach.
Odpowiedz
(08-09-2011, 06:43 PM)low napisał(a): W przypadku zakupu używki nie płaci się VATu, ponieważ sprzedający nie jest płatnikiem VAT (czyli - w praktyce - nie jest przedsiębiorcą trudniącym się sprzedażą gitar).
Mam pytanko - a jakim prawem nalicza sie VAT przy ściąganiu używki z USA?
Chcesz nagrać naturalnie brzmiącą płytę? zapraszam: BurningTonesStudio

Uprzejmie informuję iż zespół Resin nie wystąpi w najbliższej edycji Mam Voice be the Idol, gdyż w godzinach emisji nie wolno spożywać środków odurzających, zaś regulaminowy czas pozwoliłby wyłącznie na zagranie intro.
Odpowiedz
milko tam moze byc jesion bagienny - to nie jest drogie drewno, tam gdzie je robią - albo nie ma fornirku albo po prostu kryje brzydkie laczenia na przyklad. gralem na naturalu i tam bylo normalne drewno i choc ten sunbust co kupilem troche lepiej gadal, to byly bardzo podobne do się.
Odpowiedz
Ja jakoś zawsze płacę VAT, niezależnie od tego, czy coś jest nowe czy używane... Kiedyś nawet zapłaciłem VAT drugi raz, gdy dostałem fuzz z Japonii, który wcześniej wysłałem do naprawy, a jeszcze wcześnie go sprowadziłem Emotka_2403

(08-10-2011, 03:08 PM)Burning napisał(a):
(08-09-2011, 06:43 PM)low napisał(a): W przypadku zakupu używki nie płaci się VATu, ponieważ sprzedający nie jest płatnikiem VAT (czyli - w praktyce - nie jest przedsiębiorcą trudniącym się sprzedażą gitar).
Mam pytanko - a jakim prawem nalicza sie VAT przy ściąganiu używki z USA?

Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości