Moarrr Drive B-HOOD
(08-27-2011, 08:35 PM)ralf-p napisał(a):
(08-27-2011, 08:26 PM)Burning napisał(a): jakos daleko będę w tym b-hoodzie jeśli zważyć na sound:
http://www.youtube.com/watch?v=eDG5-NQhK...age#t=118s Spec -> CL (gain 8, master 6)
http://www.youtube.com/watch?v=mM-gv2aNS_w prec na flatach -> gładki bober -> CL

filmik nr 1 ogień z dupy Emotka_2755

That's right, żre jak kwas!
Odpowiedz
no to i ja poproszę o numerek Tongue

[Obrazek: 07325a936bc06f16gen.jpg]

[Obrazek: 72ab8a4c14e81765.jpg]

ampeg svt2pro & mxr m80

Emotka_2755

Edit by Herp
Fender Highway One P Bass Custom - G&L Tribute L2500 - Ibanez SR 305DX - Ampeg SVT 2 Pro - Ashdown Little Giant 1000 - Ashdown MAG 414T - ART PS 4x4 PRO - MXR M80 - EBS MultiComp - EHX Steel Leather - Planet Waves CT 04 - Klotz FunkMaster

Ampeg B-HOOD # 23
P-BASS FANCLUB # 46

http://www.zbigniewforysband.pl/

Odpowiedz
Rainbow 
(08-27-2011, 08:26 PM)Burning napisał(a): jakos daleko będę w tym b-hoodzie jeśli zważyć na sound:
http://www.youtube.com/watch?v=eDG5-NQhK...age#t=118s Spec -> CL (gain 8, master 6)
http://www.youtube.com/watch?v=mM-gv2aNS_w prec na flatach -> gładki bober -> CL

Ogień! O_O Zajebiście to siarczy Smile Ja żadnych próbek nie nagrywam, bo nie mam jak i zresztą i tak nie umiem grać Tongue
OMG
Odpowiedz
spoko Brylancik, nowy sound teraz kręcę, będzie grubiej Big Grin

PS:
(08-27-2011, 01:14 PM)Xoov napisał(a): Brylant: znajdź honorowy numerek dla Burna!
właśnie - poproszę numer 666, bo ja jestem z tych, co gdy wchodzą do pomieszczenia, to robi się głośno* Wink

*kto był w S7 ten wie
Chcesz nagrać naturalnie brzmiącą płytę? zapraszam: BurningTonesStudio

Uprzejmie informuję iż zespół Resin nie wystąpi w najbliższej edycji Mam Voice be the Idol, gdyż w godzinach emisji nie wolno spożywać środków odurzających, zaś regulaminowy czas pozwoliłby wyłącznie na zagranie intro.
Odpowiedz
jak sie nie umie grać, to trzeba maskować przesterem ;P
najśmieszniejsze, że ja wcale dużo gainu nie daję na ampesiu Big Grin
gruz z palca, ot co Wink

Uprzejmie informuję iż zespół Resin nie wystąpi w najbliższej edycji Mam Voice be the Idol, gdyż w godzinach emisji nie wolno spożywać środków odurzających, zaś regulaminowy czas pozwoliłby wyłącznie na zagranie intro.
Odpowiedz
(08-28-2011, 12:04 AM)Burning napisał(a): jak sie nie umie grać, to trzeba maskować przesterem ;P
najśmieszniejsze, że ja wcale dużo gainu nie daję na ampesiu Big Grin
gruz z palca, ot co Wink

Bo oprócz artykulacji trzeba mieć jeszcze pierdolnięcie z palca.
Stingray4/Tokai Jazz Bass/Greco Precel/Microkorg ->Korg Pitchblack - BF2 - OC2 - OC2 - LPB-1 - CEB - Zoom ms60B - DigiTech bass synth wah - mooer slow engine - TC flashback - SA Manta - Joyo American - Joyo ult drive - Digitech Jamman Stereo -> ASH ABM 300 -> TC RS212
Odpowiedz
A to nie jest artykulacja? Zawsze myślałem, że Atak mieści się w zbiorze określonym słowem artykulacja.
Odpowiedz
(08-28-2011, 01:37 AM)herp napisał(a): A to nie jest artykulacja? Zawsze myślałem, że Atak mieści się w zbiorze określonym słowem artykulacja.
No niby tak, ale patrząc z perspektywy z której niektórzy widzą kwestię soundu z palucha atak może być troszkę inną sprawą, tak mi się wydaje, ale ja się nie znam jak wiadomo bądź nie :*
EDIT: żeby nie było off'a zbyt dużego. aktualnie ds-1 ale robi mi się Catainbread SFT.
Stingray4/Tokai Jazz Bass/Greco Precel/Microkorg ->Korg Pitchblack - BF2 - OC2 - OC2 - LPB-1 - CEB - Zoom ms60B - DigiTech bass synth wah - mooer slow engine - TC flashback - SA Manta - Joyo American - Joyo ult drive - Digitech Jamman Stereo -> ASH ABM 300 -> TC RS212
Odpowiedz
U mnie:

Polish Love - jako booster i jako przybrudzacz;
kopia Sansampa GT2 - gram na nim wszystkie koncerty - genialnie miesza bas z kapelą, ale dodaje świetnego charakteru dla zespołu;
Gładka kopia Wełnistego Mamuta - dzisiaj na koncercie sprawiła że bas gniótł w połączeniu z Sansampem.

Mam trzy "kanały" przesteru, wszystko idzie w TE i żre.
Dziękuję, dobranoc, dajcie numerek.
Takie tam granie. 

Czy ta mordka jest taka, na jaką zasłużyło to forum?
[ ] tak
[ ] bardzo tak
Odpowiedz
ja mam Ampeg SVT 3 Pro + HBE Hematoma

zdjęć nie mam, albo nie chce mi się szukać, ale jebie mnie to, bo nikt poza mną nie ma Hematomy mrgreen a coraz bardziej mi się ten Booster/Overdrive podobać zaczyna Big Grin
Odpowiedz
Ja mam Boss'a ODB-3... to się w ogóle nada? Big Grin
Ale sporo myślę o Igorrowym fuzz face, który zawisł na jednej z szczytowych pozycji do kupna. Był jakiś czas temu na allegro, ale koleś chyba nie chciał mi go sprzedawać i tak się wsio skończyło...
Odpowiedz
(08-27-2011, 02:29 PM)citizenkane napisał(a): [Obrazek: IMG_0004.jpg]
citizenkane to ten co wisiał na allegro niedawno?
Odpowiedz
Rainbow 
Raczej nie, skoro citizenkane napisał jego reckę prawie rok temu Wink
OMG
Odpowiedz
to szukam dalej osobnika co mi go spod nosa sprzątnął chytry
Odpowiedz
Maciejeq: ODB-3 daje świetny drive, ale brak mu dobrego bypassu i warto mu lekko zaniżyć napięcie (najlepiej brzmi na lekko zdychającej baterii Big Grin )

Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 10 gości