[split] fuzzy i nie tylko - by Pinio
(09-14-2011, 10:35 AM)pinio napisał(a): Twój pierwszy po prawej, będziesz miał sporo przełączników do wajchowania Wink

Tube-kurwa_ile_tu_switchów-Screamer Wink

Chcesz nagrać naturalnie brzmiącą płytę? zapraszam: BurningTonesStudio

Uprzejmie informuję iż zespół Resin nie wystąpi w najbliższej edycji Mam Voice be the Idol, gdyż w godzinach emisji nie wolno spożywać środków odurzających, zaś regulaminowy czas pozwoliłby wyłącznie na zagranie intro.
Odpowiedz
Po środku na górze El Loco, a na dole SFT.
Odpowiedz
Panowie i panie. Chyba ze względu na wysoki kurs euro zabrakło u dystrybutora gniazd Neutrik. U innych ceny nawet po 10zł/szt. Będę musiał wymyślić coś równie dobrego jakościowo, a nie zabójczo drogiego... dopóki nie będzie dostaw. Przy następnych efektach będę informował co i jak.

Tymczasem kabelki pojechały do naszego forumowego kolegi Wink
[Obrazek: 20110915556.jpg]
Odpowiedz
mrgreen
Odpowiedz
TS-o pochodny przester, pasma dobrane pod bas Wink

Co o tym sądzicie?
Odpowiedz
No to Pinio mi kabelki zrobił picuś glancuś Smile Grube a sprężyste i praktycznie w każdą stronę da się je wykręcić bez obaw, że zaraz pękną Smile

[Obrazek: chuck_norris_approved_by_atlas0maximus-d3amkn4.gif]
Odpowiedz
(09-16-2011, 08:16 AM)pinio napisał(a): TS-o pochodny przester, pasma dobrane pod bas Wink

Co o tym sądzicie?

Ogień!
Odpowiedz
Robimy??
Odpowiedz
Ile wyjdzie?
Odpowiedz
Rainbow 
Ja bym wolał jakiegoś Fuzza Tongue Masz w ofercie coś na bazie BigMuffa z blendem? Wink I jakie są opcje customizacji obudowy? mrpink

EDIT: Albo, czy by dało radę i ile by kosztowało zrobienie czegoś takiego? Smile (w linku wszystkie schematy, wartości itp.)

http://www.freestompboxes.org/viewtopic.php?f=16&t=8156
OMG
Odpowiedz
Herp. Taka zabaweczka 170zł. Gałki mogą być z boku lub klasycznie Wink

Brylant. Muffa się zrobi, czemu nie?

EDIT: Colorsounda bardzo chętnie wskrzeszę do życia. Koszty około 165zł.

Do każdego efektu można dorobić blend. Obudowy biorę z www.amptone.pl ale jak masz jakiś inny pomysł to wal śmiało. Możesz mi przysłać scustomizowaną puszkę swoją a ja ją powiercę i uzbroję w co chcesz Wink
Odpowiedz
A zrobisz mi nowy fuzz w czaszce kozła? Wink
Odpowiedz
pinio: Da radę zrobić, żeby Colorsound nie ciął ataku?
Chcesz nagrać naturalnie brzmiącą płytę? zapraszam: BurningTonesStudio

Uprzejmie informuję iż zespół Resin nie wystąpi w najbliższej edycji Mam Voice be the Idol, gdyż w godzinach emisji nie wolno spożywać środków odurzających, zaś regulaminowy czas pozwoliłby wyłącznie na zagranie intro.
Odpowiedz
Śledź, tak, ale jeśli zamontujesz sobie struny z jelit kota Tongue

Ten Colorsound ma tranzystory o dość dużym wzmocnieniu. Powoduje to naturalną kompresję. Można dać takie o mniejszym, dobrać wartości pozostałych elementów i może być bardziej otwarte brzmienie, ale za to mniej siarki. Można też pokombinować z diodami różnych typów...
Odpowiedz
Pino - ile kosztowałoby przełożenie flaków z jednej obudowy do drugiej? Chodzi mi o przełożenie flaków mojej kopii Sansampa GT2 do jakiejś niewielkiej, aluminiowej, z bateryjką i ewentualnym wyjściem DI.
Takie tam granie. 

Czy ta mordka jest taka, na jaką zasłużyło to forum?
[ ] tak
[ ] bardzo tak
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 6 gości