Efekty, Pedalboardy - zdjęcia, testy, opinie
SFT zdecydowanie lepiej działa na 18V.
Odpowiedz
UWAGA! UWAGA!

Moja recenzja MXR El Grande: http://basoofka.net/node/32916

Nie lubię pisać pod dyktando tak jak to ma na tu w dziale recenzji miejsce, więc dlatego link na zewnątrz. Wink

Szczegółowe próbki na YouTube, w przygotowaniu opis starcia MXRa z kopią Pinia i moje personalne odczucia na ten temat. Wink
Odpowiedz
Leci do mnie:

[Obrazek: IMG_1494.jpg?t=1317973557]
[Obrazek: IMG_1496.jpg?t=1317973563]
Odpowiedz
a co to robi ?
Odpowiedz
Docelowo coś takiego:

[Obrazek: VZP20.jpg]

mrgreen
Odpowiedz
To ja w wersji rack poproszę mrgreen
Odpowiedz
(10-07-2011, 08:48 AM)zakwas napisał(a): Docelowo coś takiego:

[Obrazek: VZP20.jpg]

mrgreen

Tzn struny się po tym lepią, tak? Big Grin
Odpowiedz
To jest booster z drugim stopniem gainu, po którego aktywacji otrzymujemy fuzza (do tego tylko SG i brzmimy jak Tony Iommi). W środku seksowne tranzystory (RCA i OC75) i żółte kondensatory Philipsa (takie jak były używane w starych Fuzz Face'ach) Emotka_2497
Odpowiedz
Burdel na podłodze, bo przestawiam kolejność i nie mogę się zdecydować... Wink

[Obrazek: 201110152793.jpg]

I kopia Brassmastera w pełnej okazałości:

[Obrazek: 201110152776.jpg]

Zło i pożoga! Chomik666

Zdjęcia robione starym kablem od żelazka.
Odpowiedz
Brassmaster jest świetny. Mało jest tak charakterystycznie brzmiących fuzzów do basu. Sam go używałem przez ostatnie 2,5 roku. Nastała pora jednak na coś nowego, już upatrzonego, niestety jak forsy nie było, tak wciąż jej nie ma Smile
Odpowiedz
A miałeś oryginał, czy jakąś kopię?
Odpowiedz
Nie no, B:Assmastera miałem (kilka egzemplarzy - silicon, germanium i double germanium). Oryginał chodzi średnio po $1k., a o używaniu go na scenie nie ma mowy, bo ma spory volume drop.
Odpowiedz
Heh, nie wiem jak w B:Assmasterze, ale w kopii pana Bogdana takiego problemu nie ma - wręcz przeciwnie. :]
Odpowiedz
Wszystkie kopie Brassmastera, które znam, nie mają tego problemu. Zresztą to chyba jest kwestia wymiany dwóch komponentów.
Odpowiedz
ludzie.. wy na prawdę potrzebujecie użyć 8miu przesterów?
ja nakurwiam deathmetal i sludge/doom, a wcześniej stonery bez ani żadnego, a czasem z jednym Huh
Chcesz nagrać naturalnie brzmiącą płytę? zapraszam: BurningTonesStudio

Uprzejmie informuję iż zespół Resin nie wystąpi w najbliższej edycji Mam Voice be the Idol, gdyż w godzinach emisji nie wolno spożywać środków odurzających, zaś regulaminowy czas pozwoliłby wyłącznie na zagranie intro.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 31 gości