Lutniczy B-HOOD
(09-24-2011, 11:34 AM)Martins napisał(a):
(09-24-2011, 10:22 AM)piekut51 napisał(a):
(09-23-2011, 08:47 PM)paluch1986 napisał(a): Czy z GMR można? Wink

Up Wink
Myślę, że jak robione dla Was to tak.

Kupiłem używanego ok 10 lat po produkcji, ale gra jak dla mnie stworzony Wink jak dalej można to wrzucę fotki.
Odpowiedz
(09-29-2011, 01:16 PM)paluch1986 napisał(a):
(09-24-2011, 11:34 AM)Martins napisał(a):
(09-24-2011, 10:22 AM)piekut51 napisał(a):
(09-23-2011, 08:47 PM)paluch1986 napisał(a): Czy z GMR można? Wink

Up Wink
Myślę, że jak robione dla Was to tak.

Kupiłem używanego ok 10 lat po produkcji, ale gra jak dla mnie stworzony Wink jak dalej można to wrzucę fotki.
Paluch co z tym Twoim giemkiem?

Buzz WASP , Squier JV Precision Bass '62 MIJ r.prod. '82 , Thunderfunk TFB-550, Berganitino EX112
(05-16-2011, 03:13 PM)Burning napisał(a): jeśli nie lubisz Black Sabbath to jesteś głupim chujem i spierdalaj Wink

Odpowiedz
Sorki, dużo na głowie i brak czasu.
Oto i on:
[Obrazek: 188906_1799648205331_1663581107_1724808_1381659_n.jpg]

Dorzucę lepsze fotki jak tylko je wykopię.
Instrument ma ok 10-15 lat
Korpus: Ovanghol
Gryf: Ovanghol
Podstrunnica: Palisander
Klucze i mostek: Warwick
Gryf przykręcany.
Pickupy: Mec Dynamic Correction, połączone równolegle.
Elektronika: preamp 3 zakresowy z możliwością ominięcia, wybór pickupów przez switch.
Poprzedni właściciel (basista zespołu Carrion) oddał go jakieś 8 lat temu (o ile mnie pamięć nie myli) na przeróbki do niejakiego Leszka Głucha. Lutnik przerobił po swojemu łączenie gryfu z korpusem, zamontował 3 zakresowy pre-amp własnej roboty (na schemacie preampu z któregoś Ibaneza - tego też mi nikt nie pamięta już, możliwe że kopia jakiegoś Bartolini), bypass do preampu included Wink . W każdym razie zanim trafił w moje ręce kilka kapel w Radomiu nagrało na nim partie basowe na swoje albumy. Trafił do mnie, spłacałem go przez 4 miesiące, jest dosyć uniwersalny (grałem na nim bluesa,pop/rock i cięższe rzeczy) i jakoś udało mi się go usadzić w kapeli bez większych problemów. Lepsze fotki jak tylko się dokopię do nich, próbki podrzucę w najbliższym czasie.

Edyta:
Próbki:
Pasyw: http://paluch11998866.wrzuta.pl/audio/435hyrrN30J/pasyw
Aktyw: http://paluch11998866.wrzuta.pl/audio/93T5BZ4fGil/aktyw
Tutaj live z kamery: http://www.youtube.com/watch?v=PaNpWHlhyEI
tutaj live z miksera z takiego pół akustycznego koncertu: http://www.youtube.com/watch?v=GJU-7QiUKaY

Odpowiedz
Już wcześniej prezentowałem, ale skoro łapię się na lutniczy BH...
Zrobiony dla mnie:

[Obrazek: frontvi.th.jpg]
[Obrazek: glowaq.th.jpg]
[Obrazek: gryfw.th.jpg]
[Obrazek: zade.th.jpg]

Kilka słów o specyfikacji.

NTB (jak widać)
korpus: klon + klonowy top
skala: 34 cale
Gryf: 5części klon + mahoń
podstrunnica: heban
Elektronika: EMG DC + EMG BQC (3drozny), 18V (chyba Smile )
Osprzet: schaller, ETS.

Wyglada jak wyglada. Mi się podoba.
GMRs - sansamp PSA 1.1 - TC G-Major - Taurus TH-Cross -TN410
Absynth
Odpowiedz
(10-08-2011, 02:32 PM)benkai napisał(a): Wyglada jak wyglada. Mi się podoba.

Bardzo ładny instrument. Jedyna wada, to moim zdaniem skala 34". A na plus konstrukcja NT (normalnie GMR odpierdala lipę z tymi na śruby). No i ja preferuję piątki (ale to akurat pomijalne). Benkai - dograłbyś próbki do bazy brzmień Mroka (chętnie porównałbym jak to gada z moim klonowym Spectorem i setem EMG 40P5...)?
Odpowiedz
Dzięki.
Zastanawiałem się nad 35'' bo wcześniej miałem taką basetlę. Byłaby chyba duża dopłata , więc odpuściłem (teraz troche mi żal :/)
Probki do bazy Mroka próbowałem już nagrać i nawet wydawało mi się, że było równo. Niestety potem odsłuchałem nagranie i mi przeszedl dobry humor Smile Ale kiedyś się wezmę i zmuszę Smile

Co do gmrów i bolt-on - mam jeszcze bezproga i nie mam się do czego doczepić jeżeli chodzi o wykonanie.
GMRs - sansamp PSA 1.1 - TC G-Major - Taurus TH-Cross -TN410
Absynth
Odpowiedz
(10-08-2011, 06:58 PM)benkai napisał(a): Co do gmrów i bolt-on - mam jeszcze bezproga i nie mam się do czego doczepić jeżeli chodzi o wykonanie.

A ja już spotkałem parę razy GMRa ze źle ustawioną osią gryfu (np w piątkach dają za mało tych śrub). Estetyka bassforce całkiem mi się podoba z linii, ale to mocowanie mnie zraziło... Dlatego w Twojej wersji o takie sprawy byłbym już spokojny Wink
Odpowiedz
(10-08-2011, 02:32 PM)benkai napisał(a): Już wcześniej prezentowałem, ale skoro łapię się na lutniczy BH...
Zrobiony dla mnie:

NTB (jak widać)

Pikny lotniskowiec. Gratoolki Smile

Buzz WASP , Squier JV Precision Bass '62 MIJ r.prod. '82 , Thunderfunk TFB-550, Berganitino EX112
(05-16-2011, 03:13 PM)Burning napisał(a): jeśli nie lubisz Black Sabbath to jesteś głupim chujem i spierdalaj Wink

Odpowiedz
(10-08-2011, 02:32 PM)benkai napisał(a): Już wcześniej prezentowałem, ale skoro łapię się na lutniczy BH...
Zrobiony dla mnie:

NTB (jak widać)

zajebioza! dopisuje do GASu swojego, chociaż nie gasuję na 6tki zwykle Big Grin
Odpowiedz
(10-10-2011, 05:34 AM)n1h1l napisał(a): zajebioza! dopisuje do GASu swojego, chociaż nie gasuję na 6tki zwykle Big Grin

Obydwaj macie instrumenty utrzymane w podobnej estetyce... Mnie się takie podobają, z tym, że Twój ma interesującą mnie skalę. No i szóstki nie potrzebuję... Wink A ja, już niedługo wrzucę foty swojego basu - będzie do kompletu estetycznego z Waszymi Smile
Niestety lutnik wydłużył termin oddania banjo z powodu stanu zdrowia i jeszcze ciut muszę poczekać... (tak, to już bym miał)
Odpowiedz
To ja poproszę o moją dziewiątkę Smile Póki co jeszcze bez elektroniki ale widać jak się prezentuje mój StingRay Statuso-Lewicki:

[Obrazek: dsc06201n.jpg]
[Obrazek: dsc06207x.jpg]
[Obrazek: dsc06209t.jpg]
Odpowiedz
ładny! nagraj próbki Wink
Odpowiedz
Piękny!

Pickup bliżej mostka - co ciekawe mam be4 z pickupem w tym samym miejscu, jutro do mnie wraca z seymourem i dołożonym sjb3 pod gryfem - cza porównać dziady...
Odpowiedz
(10-12-2011, 08:15 AM)Hubert napisał(a): ładny! nagraj próbki Wink

Jak dostanę w garści to wiadomo Wink
(10-12-2011, 08:30 AM)groza napisał(a): Piękny!

Pickup bliżej mostka - co ciekawe mam be4 z pickupem w tym samym miejscu, jutro do mnie wraca z seymourem i dołożonym sjb3 pod gryfem - cza porównać dziady...

Porównamy Emotka_2755

BTW - jak wrzucałem prototypowe foty do B-HOODu MM to chyba nikomu się taka koncepcja nie podobała... Big Grin

Acha - potrzebuję twardy kejs co by wysłać do lutnika i zapewnić bezpieczny transport do mnie... Co polecacie z klasycznych rozwiązań (prostokątnych) - gdzie najtaniej? A może ktoś ma jakiś na zbyciu?
Odpowiedz
Ten mój z samym MM miał za mało dołu zdecydowanie, ale też był to jakiś kiepski pickup - jutro obadam jak działa z seymourkiem i jako j/mm. Bas na sucho jest zdrowy, nawet z Kentem miał fajnego ciosa - powinno być ok...
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 4 gości