Lutniczy B-HOOD
pickup za blisko mostka- zdaje sie ze nie bedzie mi sie podobal. Czekam na probki. Z drugim pickupem byłby bardzo ładny. Gratulacje!
fender -> fender -> fender
Odpowiedz
(10-12-2011, 12:18 PM)Bolem napisał(a): pickup za blisko mostka- zdaje sie ze nie bedzie mi sie podobal. Czekam na probki. Z drugim pickupem byłby bardzo ładny. Gratulacje!

Ty jako stary dżi-el-owiec, posiadacz L-2k twierdzisz, że pickup za blisko mostu?Smile No i chyba pickupy maja być funkcjonalne przede wszystkim - nie ozdobne Wink
Na co mi drugi pickup, na którym grac nie będę (jeśli miałbym coś pchać, to ewentualnie jakiegoś splita jak to Groza uczynił)?Big Grin
Co do próbek - sam jestem niecierpliwy sprawdzić, jak to gada... Jak tylko wezmę w łapy i jebnę na sucho - będę wiedział - czy jest ok czy nie.
Odpowiedz
Po roku produkcji od razu wiadomo, że nie. Gitara poniżej 30 lat nie gada. Smile
Odpowiedz
jeszcze z plastikowym gryfem Big Grin
Odpowiedz
Tekturowym.
Odpowiedz
(10-12-2011, 08:14 AM)OMSON napisał(a): To ja poproszę o moją dziewiątkę Smile Póki co jeszcze bez elektroniki ale widać jak się prezentuje mój StingRay Statuso-Lewicki:

[Obrazek: dsc06201n.jpg]
[Obrazek: dsc06207x.jpg]
[Obrazek: dsc06209t.jpg]

Omson
przepiękny i ma pickup w jedynie słusznej pozycji - nie żałujcie twardego lakieru na body. Prawdopodobnie będzie zabijać w rokerce o ile będzie miał opcje full pasyw a jak już musi być preamp to może niech solarton zrobi... jak seryjny to choć Audere na min 18V innymi go zamulisz

1978 MIA Fender Jazz Bass Ash Maple BA II, 1973 MIA Fender Jazz Bass Fretless Alder Rosewood BA II, 1979 MIA Fender Precision Bass Alder Rosewood BA II, 1979 MIA Fender Precision Bass Ash Rosewood BA II, 1972/1988 Custom Fender/Ibanez Jazz Bass Fretless BA II-> Phil Jones, Monster and George'L Cables -> Futube Custom Preamp, Futube modified: DEMETER HBP-1 Tube Bass Preamplifier, SWR SM900, SWR GrandPrix, SWR Interstellar Overdrive; Ampeg SVT II Pro, Marshall JMP1, Fender MB1200 PowerAmp; Groove Tubes SE II, 1970 Hiwatt DR103, 1975 Sound City 50B Plus -> Aguilar GS 210, Aguilar GS 410, Aguilar GS 115, Hiwatt Custom 4x12, Fender ToneMaster Custom Shop 2x12 with Fane Spk, Fender Rumble Custom Shop 4x10, Ampeg SVT-810AV, SOS Audio Upgrades Buss Compressor

[Obrazek: 1218859243852_f.jpg]
Odpowiedz
(10-12-2011, 01:51 PM)Alfik napisał(a): Omson
przepiękny i ma pickup w jedynie słusznej pozycji - nie żałujcie twardego lakieru na body. Prawdopodobnie będzie zabijać w rokerce o ile będzie miał opcje full pasyw a jak już musi być preamp to może niech solarton zrobi... jak seryjny to choć Audere na min 18V innymi go zamulisz

Lewicki wspominał o twardym lakierze... Co do preampu - dałem mu klona pre-EB bas/sopran co to Wiesiek Długosz poczynił... Jest tu taki:
http://www.musicmanbass.org/mycustompage0019.htm
Dzisiaj jak dzwoniłem do niego, powiedział, że jego kolega elektronik niechętnie się zabiera za tą "samoróbę" Big Grin Ja tam nie naciskam w każdym razie - powiedziałem mu, że w razie problemów niech da push/pull volume ze zmianą połączenia cewek i tylko tyle. Bez tonów - aby mozna było grać. Co dalej, to się zastanowię... Najwyżej podjadę do Pawła - bo już jakieś wstępne uzgodnienia "jakby-co" poczyniliśmy czas temu jakiś... Emotka_2755
Odpowiedz
(10-12-2011, 08:14 AM)OMSON napisał(a): To ja poproszę o moją dziewiątkę Smile Póki co jeszcze bez elektroniki ale widać jak się prezentuje mój StingRay Statuso-Lewicki:

[Obrazek: dsc06201n.jpg]
[Obrazek: dsc06207x.jpg]
[Obrazek: dsc06209t.jpg]
Piękny basik. Zasłużyłeś na 9kę z plusem Smile
Co do kejsa to kup SKB 44. Mam i nie narzekam za bardzo.

Buzz WASP , Squier JV Precision Bass '62 MIJ r.prod. '82 , Thunderfunk TFB-550, Berganitino EX112
(05-16-2011, 03:13 PM)Burning napisał(a): jeśli nie lubisz Black Sabbath to jesteś głupim chujem i spierdalaj Wink

Odpowiedz
[Obrazek: dsc8133d.jpg]

A oto i moje lutnicze basidło:
GMR Tribal 5 NTB
Korpus: jesion / klon płomienisty
Gryf: Klon / Orzech
Podstrunnica Heban
Pikapy: customowe Bassculture, humbuckery na AlNiCo V, puszki z hebanu
Elektronika: pasyw vol/bal/tone, 2 switche szeregowy/równoległy
Most: ETS mosiężny

Na razie nie mam lepszych zdjęć, jak będą, to na pewno się jeszcze pochwalę Wink

Proszę u numerek (chyba są przydzielane, nie?)
"...Slam that bass and make it sing
Give those strings that rip 'n zing..."

GMR Tribal 5 NTB Custom -> Laboga Cables->Eden WT400 plus-> TC Electronic RS 210
Odpowiedz
(10-13-2011, 10:38 AM)piekut51 napisał(a): [Obrazek: dsc8133d.jpg]

GMR Tribal 5 NTB
Gryf: Klon
Podstrunnica Heban

Na razie nie mam lepszych zdjęć, jak będą, to na pewno się jeszcze pochwalę Wink

Fajowy basik! Jak dla mnie - złoty osprzęt jest nie halo (IMHO czarny nadałby mu szlachetniejszy charakter przy takim naturalnym kolorze)...
Napisz jaka to menzura przy okazji (kiedy próbki)? Emotka_2755
Odpowiedz
(10-12-2011, 01:26 PM)OMSON napisał(a):
(10-12-2011, 12:18 PM)Bolem napisał(a): pickup za blisko mostka- zdaje sie ze nie bedzie mi sie podobal. Czekam na probki. Z drugim pickupem byłby bardzo ładny. Gratulacje!

Ty jako stary dżi-el-owiec, posiadacz L-2k twierdzisz, że pickup za blisko mostu?Smile No i chyba pickupy maja być funkcjonalne przede wszystkim - nie ozdobne Wink
Na co mi drugi pickup, na którym grac nie będę (jeśli miałbym coś pchać, to ewentualnie jakiegoś splita jak to Groza uczynił)?Big Grin
Co do próbek - sam jestem niecierpliwy sprawdzić, jak to gada... Jak tylko wezmę w łapy i jebnę na sucho - będę wiedział - czy jest ok czy nie.
bo w takim ustawieniu przystawek bas dobrze brzmi jak sa wlaczone OBA! Smile

Pewnie ze maja byc funkcjonalne, bardzo dobrze ze masz swoje koncepcje dla tego instrumentu. Nie uwazam ze moja jest jedyna sluszna- mi po prostu najbardziej lezy sound z dwoch humbaków (tak jak mam w glu, czyli stosunkowo blisko mostu)

gieemer totalnie nie moja bajka
fender -> fender -> fender
Odpowiedz
(10-13-2011, 10:42 AM)OMSON napisał(a): Fajowy basik! Jak dla mnie - złoty osprzęt jest nie halo (IMHO czarny nadałby mu szlachetniejszy charakter przy takim naturalnym kolorze)...

Menzura 34 cale. Co do koloru osprzętu, to z czarnym byłby chyba trochę zbyt mroczny Wink. Niestety, na razie nie mam możliwości nagrania próbek - muszę się w końcu dorobić jakiegoś interfejsu...
"...Slam that bass and make it sing
Give those strings that rip 'n zing..."

GMR Tribal 5 NTB Custom -> Laboga Cables->Eden WT400 plus-> TC Electronic RS 210
Odpowiedz
(10-13-2011, 10:42 AM)OMSON napisał(a):
(10-13-2011, 10:38 AM)piekut51 napisał(a): [Obrazek: dsc8133d.jpg]

GMR Tribal 5 NTB
Gryf: Klon
Podstrunnica Heban

Fajowy basik! Jak dla mnie - złoty osprzęt jest nie halo (IMHO czarny nadałby mu szlachetniejszy charakter przy takim naturalnym kolorze)...

whoah! czwórkę Vipera sobie zrobie w takim finiszu, z czarnym headstockiem, czarnymi kluczami, hebanem na podstrunnicy i potami z drewna Wink jak kiedyś będę miał kasę Big Grin
Odpowiedz
(10-13-2011, 10:49 AM)Bolem napisał(a): bo w takim ustawieniu przystawek bas dobrze brzmi jak sa wlaczone OBA! Smile
E tam. Ja też uwielbiam brzmienie z dwóch humbów naraz, ale gram też na mostkowej. Szeregowo brzmi bardzo fajnie do grania 16-kami jazzujących rzeczy. Będę tak grać, jak się nauczę Big Grin
Gram na nerwach.
Odpowiedz
Omson ja w nadchodzącym tygodniu lub trochę później będę kilka dni w Lublinie. Musimy się jakoś ugadać i porównać siusiaki. Oba 5strunowce z menzurą 35, oba lutnicze i zupełnie różne. Już wyrosłem ze stingrejów i grafitowych gryfów ale chętnie pomacamWink
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 48 gości