[INDEKS] Jaki sprzęt kupić?
Aha no to super Big Grin muszę kupić jakąś naszej wokalistce bo ma tylko mikrofon pinda Tongue tyle spiewa i sie nie dorobila kolumny Big Grin
A mam jeszcze jedno pytanie Wink czy granie z pieców (gitmen ma marshalla ja stack ampega) i z perka bez nagłośnienia przez te wszystkie miksery i kolumny to jest dobre rozwiązanie ? czy moze lepiej przez ten cały majdan ? (salka 6x7)
Ile wat potrzeba dla wokalu (skład perka, bas, gita albo 2 bo to jeszcze trzeba ustalic Wink klimaty indie alternative wiec bez szatanow). mozecie polecic jakas taka przyzwoita kolumne za najmniejsze mozliwe pieniadze ? Big Grin nie musi miec wypasów byle wpiąć w nią mikrofon i żeby grało i buczało Wink
Odpowiedz
mam dylemat.. doradźcie mi Panowie, lepiej brać GK MB210 za 2100, czy dołożyć całkiem sporo (7 stów) i brać EBS'a Gorm 350ET? niby ten GK oprócz ceny ma jeszcze dwie zalety, których nie ma EBS, mianowicie waga i możliwość podpięcia paczki, ale z drugiej strony EBS to EBS. Wink niestety nie mam możliwości ogrania ani jednego ani drugiego, a co za tym idzie nie mogę ich porównać. EBS na pewno gada zajebiście, pytanie, czy warto dokładać te 700zł... (kwestia jest jeszcze taka, że jeśli miałbym wykosztować się na EBS'a, to będę musiał odpuścić sobie nową kurtałę zimową, he he he... mrgreen)
W Paryżu najlepsze kasztany są na placu Pigalle
Odpowiedz
Gk styknie... zajebista sprawa.. a mozliwosc podpiecia kolumny to duzy plus moim zdaniem.. za te 700 zł co do ebsa bys miał dopłacić mozesz kupic właśnie jakas uzywana kolumne 2x10 Wink
Odpowiedz
http://magazynbasista.pl/ibanez-btb700dx-bwf

czy to moze byc ciekawy bas, całkiem inne drewno niż zazwyczaj?
Grant Jazz Bass 1970>B.C. Rich Mockingbird Masterpiece>Ibanez SR 500 Custom Tongue>Zoom B3>Marshall MB 4410

MySpace

http://soundcloud.com/parasites-arecki/
Odpowiedz
Fajne wiesło. Swego czasu wisiało w Warszawskim RnR. I nie powiem - miło się grało, na stacku TE brzmiało świetnie.
Takie tam granie. 

Czy ta mordka jest taka, na jaką zasłużyło to forum?
[ ] tak
[ ] bardzo tak
Odpowiedz
Jak dla mnie za sucho brzmi. No i ta cena.
Odpowiedz
(11-03-2011, 07:10 PM)zwinny napisał(a): (kwestia jest jeszcze taka, że jeśli miałbym wykosztować się na EBS'a, to będę musiał odpuścić sobie nową kurtałę zimową, he he he... mrgreen)

Człowieku, wiek moich ubrań trzeba datować węglem! Są rzeczy ważne i ważniejsze... Wink
Odpowiedz
Tak jest Big Grin ja już 5 sezon chodzę w tych samych butach Big Grin (już się dziury w nich robią ale co tam muza jest ważniejsza !) Big Grin
Teraz np. musze kupić wokalistce nagłośnienie (a sama pindzia się będzie stroić podczas gdy ja w zimę zostanę w dziurawych trampkach Tongue)
Odpowiedz
(11-03-2011, 10:46 PM)jb90 napisał(a): Teraz np. musze kupić wokalistce nagłośnienie (a sama pindzia się będzie stroić podczas gdy ja w zimę zostanę w dziurawych trampkach Tongue)

Hola hola, nie uważasz że taki układ jest "trochę" nie tak? Tongue
Odpowiedz
no trochę jest :/ powiedziała, że się dołoży ale nie sądzę, żeby wyłożyła chociaż połowę sumy... pewnie odda resztę kiedy indziej... cholera bo jestem bardzo zdesperowany i to dlatego ! Sad
Zresztą już się przyzwyczaiłem... wytłumiłem salkę, kupiłem perkę, akustyka w razie czego... ech to wszystko nie ma sensu :/

Musze ją wypieprzyć z zespołu Big Grin
Odpowiedz
Jestem bardzo przeciwny takim układom.

Jestem jak najbardziej za kupowaniem sprzętu za zespołowe pieniądze (typu "zarobiliśmy na koncercie tysiaka, kupmy nowy mikrofon i naciągi bębniarzowi") oraz za pożyczkami na sprzęt, które spłaca się z zarobionych na imprezie pieniędzy (w przypadku kapel typowo zarobkowych) ale takie drogie prezenty ...nie. Zdecydowanie nie. Muzyk bez instrumentu jest bezwartościowy i nie powinien być w zespole.
Odpowiedz
Rainbow 
(11-03-2011, 11:28 PM)mazdah napisał(a): Jestem bardzo przeciwny takim układom.

Jestem jak najbardziej za kupowaniem sprzętu za zespołowe pieniądze (typu "zarobiliśmy na koncercie tysiaka, kupmy nowy mikrofon i naciągi bębniarzowi") oraz za pożyczkami na sprzęt, które spłaca się z zarobionych na imprezie pieniędzy (w przypadku kapel typowo zarobkowych) ale takie drogie prezenty ...nie. Zdecydowanie nie. Muzyk bez instrumentu jest bezwartościowy i nie powinien być w zespole.

+pierdyliard!

OMG
Odpowiedz
(11-03-2011, 11:33 PM)Brylant napisał(a):
(11-03-2011, 11:28 PM)mazdah napisał(a): Jestem bardzo przeciwny takim układom.

+pierdyliard!

+pizdylion
Fender Jazz Bass MIA, HB JB40FL -> Korg Pitchblack -> Boss OC-2 -> MXR Octave Bass Deluxe -> EHX Deluxe Bass Big Muff Π -> Marshall VBA 400 -> Marshall VBC 412

Alfik napisał(a):a może do rocka jak sama nazwa wskazuje zastosować jednak jazz basa
Odpowiedz
+fhuj

FEnDER SRENDER!

Odpowiedz
no i nasza "współpraca" dobiegła końca :/ no ale świat się nie kończy jak nie ona to ktoś inny - pies ją j...ł Tongue Zaczne szukać kogoś kto ma własne nagłośnienie Big Grin
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 60 gości