[INDEKS] Jaki sprzęt kupić?
Fabian - a musi?

bratekr - no akurat na slowo "Hunter" dostaje panicznego ataku smiechu mrgreen a pozniej sie zastanawiam "... ALE JAK?!?" mrgreen
Odpowiedz
jaką mp3rujkę polecacie max 120zł?
Odpowiedz
(11-21-2011, 02:47 PM)groza napisał(a): pamiętaj wodzu też, że może po prostu różne salki Ci różnie brzmią - pożycz kiedyś tego maga i pograj na salce gdzie stoi svt, możę się okazać, że gra lepiej tylko akustyka gorszaSmile
Akurat kwestię akustyki sprawdzałem i Ash jednak jest do przodu.

(11-21-2011, 03:10 PM)bratekr napisał(a): Asmo - a Taurusy?
Nie miałem nigdy żadnego nawet w pobliżu siebie chyba, ciekaw jestem jak to godo.

(11-21-2011, 03:31 PM)DEFENCE napisał(a): Asmo a wymiana lamp? Może masz tam już jakieś paściochy.
Lampy były zmieniane niedługo po zakupie wzmaka, a nie był jakoś dłuuuugo używany, więc problem z lampami bym wykluczył.

Ogólnie zastanawiam się nad SWRem 350 albo 350x. Edeny WT ktoś miał okazję zbadać? Do tego chyba jeszcze jakieś tam trejsy, ale to kwestia szczęśliwego trafu na alledrogo. Ma ktoś jeszcze jakieś ew. pomysły co mogłoby się sprawdzić?

Warwick Corvette $$ -> SWR SM400
Odpowiedz
(11-21-2011, 06:13 PM)depravedsouls napisał(a): jaką mp3rujkę polecacie max 120zł?

Sandisk Sansa Clip+ 2GB(plus karta) powinieneś dorwać w tej cenie. Miałem starszą wersję, mam obecną i jestem bardzo zadowolony. Tylko do obsługi się trzeba chwilę przyzwyczaić.
Odpowiedz
Popieram przedmówcę.
Albo Creative Zen Nano - w sumie od wszystkich akustyków słyszę, że to jedna z najlepszych budżetówek.
Takie tam granie. 

Czy ta mordka jest taka, na jaką zasłużyło to forum?
[ ] tak
[ ] bardzo tak
Odpowiedz
(11-21-2011, 09:32 PM)Gorphal napisał(a): Sandisk Sansa Clip+ 2GB(plus karta) powinieneś dorwać w tej cenie. Miałem starszą wersję, mam obecną i jestem bardzo zadowolony. Tylko do obsługi się trzeba chwilę przyzwyczaić.

Mam taką bez plusa (nie można rozszerzać o karty mikro SD). Z dogranym RockBoxem robi się sporo opcji Wink Za nową wersję OEM z 2GB pamięci dałem ok 70 zł na Allegro.
Odpowiedz
(11-21-2011, 10:07 PM)OMSON napisał(a):
(11-21-2011, 09:32 PM)Gorphal napisał(a): Sandisk Sansa Clip+ 2GB(plus karta) powinieneś dorwać w tej cenie. Miałem starszą wersję, mam obecną i jestem bardzo zadowolony. Tylko do obsługi się trzeba chwilę przyzwyczaić.

Mam taką bez plusa (nie można rozszerzać o karty mikro SD). Z dogranym RockBoxem robi się sporo opcji Wink Za nową wersję OEM z 2GB pamięci dałem ok 70 zł na Allegro.

Też miałem taką bez plusa, ale umarło jej się. Powiem szczerze w RockBoxa się nie bawiłem, chociaż muszę kiedyś z ciekawości przetestować. To że pojawia się dużo opcji to wiem, ale jakie z nich są w praktyce przydatne?
Odpowiedz
Ja tam optuję za Iriverem z line in. Dodam, że nie porównywałem z innymi playerami. Oprócz samego grajka słuchafony też się liczą.
Odpowiedz
Mi RockBox nie podszedł. Wrzuciłem na iPoda Nano 2G 4gb i wolę oryginalny soft.

Możesz jeszcze przycelować w używkę Cowon E2 - mam i sobie chwalę, choć nie ma wyświetlacza i trzeba lubić takie urządzenia. Fajnie się obsługuje bezwzrokowo w tramwaju, BBE daje fajny EQ - jakość dźwięku jest na prawdę niekiepska jak na takie małe gówienko. Największą bidą jest brak wskaźnika naładowania baterii.
Gram na nerwach.
Odpowiedz
a moze wlasnie ipod nano 2 g ? ja swojego dokładnie rok temu sprzedałem za 120 zeta :d czasami mozna za tyle wyrwac na allegro. ewentualnie miałem jeszcze pare tanich creativow.. wszystko dawało rade. grunt to dobre słuchawki
Odpowiedz
W sumie racja. Nano2g gra bardzo fajnie - choć jednak chłodno. Trzeba do nich dobrać jakieś w miarę ciepłe słuchawki. Jak podpiąłem do Nano2G Shure se102, to mi górna średnica mózg cięła. Z E2 jest lepiej (ale to kwestia doboru słuchawek).
Gram na nerwach.
Odpowiedz
(11-21-2011, 06:18 PM)Asmo napisał(a): Ogólnie zastanawiam się nad SWRem 350 albo 350x. Edeny WT ktoś miał okazję zbadać? Do tego chyba jeszcze jakieś tam trejsy, ale to kwestia szczęśliwego trafu na alledrogo. Ma ktoś jeszcze jakieś ew. pomysły co mogłoby się sprawdzić?

ZTCP te nowsze SWRy nie mają kompletnie startu do sm400s/900 (tych z białym logo) 350 i 350x to już fender era, ale niech się wypowie jakiś maniak marki SWR.

Odpowiedz
(11-21-2011, 06:18 PM)Asmo napisał(a): Ogólnie zastanawiam się nad SWRem 350 albo 350x. Edeny WT ktoś miał okazję zbadać? Do tego chyba jeszcze jakieś tam trejsy, ale to kwestia szczęśliwego trafu na alledrogo. Ma ktoś jeszcze jakieś ew. pomysły co mogłoby się sprawdzić?

Miałem edena (brzmienie wykonane z pluszowego dużego misia), sm500 (brzmienie wykonane z szkła) i trejsy (brzmienie wykonane z gumy) dwa. To kompletnie różne wzmaki - czy aby na pewno wiesz czego szukasz?
Odpowiedz
(11-22-2011, 10:03 AM)groza napisał(a):

Miałem edena (brzmienie wykonane z pluszowego dużego misia), sm500 (brzmienie wykonane z szkła) i trejsy (brzmienie wykonane z gumy) dwa. To kompletnie różne wzmaki - czy aby na pewno wiesz czego szukasz?

ja mialem jeszcze wiecej swr-ów ale gorza generalnie trafnie je opisal...

podpisuje sie pod pytaniem - czy aby na pewno wiesz czego szukasz?

swr generalnie zawsze szlachetnie bedzie brzmial, przezroczyscie, wiec raczej na jakiego padnie na tego bęc Wink najlepiej oczywiscie trafic pre-fender era - jednak lepsza jakosc komponentow... generalnie - ja polecam te wzmaki, mialem, sprzedawalem i tak kilka razy, teraz juz mam i zatrzymam Smile zylete i twardosc bedziesz mial na starcie, jak zechcesz miekko, to trzeba bedzie ruszyc gałami ale tez da rade osiagnac.

Defence - ogolnie rzecz biorac tok rozumowania sie zgadza - lepiej wypadaja pre fendery od fender era ale dramatycznej przepasci nie ma, schematy roznia sie niewiele, bardziej do glosu doszla polityka oszczedzania na jakosci czesci, ale wciaz - w efekcie koncowym nie ma zdrady Wink jestem maniakiem, to musze miec pre-fender, zeby zadne czesci nie mialy nadruku made in china... Wink nowe sa skladane w usa ale czesci zamawiane w chinach, dobry sort, ale ten napis mię mierzi... Big Grin
Odpowiedz
asmo: do tego co grasz to swr da radę imho
Chcesz nagrać naturalnie brzmiącą płytę? zapraszam: BurningTonesStudio

Uprzejmie informuję iż zespół Resin nie wystąpi w najbliższej edycji Mam Voice be the Idol, gdyż w godzinach emisji nie wolno spożywać środków odurzających, zaś regulaminowy czas pozwoliłby wyłącznie na zagranie intro.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 34 gości