Ampeg B-HOOD
Ja bym oddał tego ampega Markusowi na przegląd, 3 wzmaki mi już uratował Smile
Odpowiedz
hey ktoś kto posiada BA115 mógłby podać dokładnie wymiary,jaki tam siedzi głośnik i wymiary. tych 2 tub z tyłu obudowy.
Odpowiedz
Siedzi tam głośnik o oznaczeniu 86-118-04, zapewne Eminence albo jakiś custom. Do kupienia http://www.thomann.de/pl/ampeg_ersatzbas..._ba115.htm tutaj, ale może znajdziesz taniej.
Odpowiedz
ten widzałem,koleś ma na forum na sprzedasz i myślę by skopiować paczkę b115.
Odpowiedz
Markus dobrze prawi!
Odpowiedz
(12-10-2011, 04:51 PM)depravedsouls napisał(a): ten widzałem,koleś ma na forum na sprzedasz i myślę by skopiować paczkę b115.

To skopiuj ale nie kupuj tego głośnika do Ampega... Weź ten:

http://www.thomann.de/pl/eminence_kappa_pro15.htm

Miałem go w pace 1x15" i to jest najbardziej instrumentalny i zajebiście grający głośnik na rynku (w masowej sprzedaży). Pełna profecha, aluminiowy kosz, zaciski na kable... Ten ampegowski to przy tym kupa w blaszanym koszu (ot budżetowy Eminence). Big Grin
Odpowiedz
(12-10-2011, 04:35 PM)mazdah napisał(a): Siedzi tam głośnik o oznaczeniu 86-118-04, zapewne Eminence albo jakiś custom. Do kupienia http://www.thomann.de/pl/ampeg_ersatzbas..._ba115.htm tutaj, ale może znajdziesz taniej.

Drożej się już nie dało? Za sto zł więcej to ja swojego ba115 kupiłem...
Odpowiedz
ba115 jest brzmieniowo bardziej vintage czy modern? daje rady na próbach z ogarniętymi ludźmi?
Odpowiedz
(12-12-2011, 07:25 PM)depravedsouls napisał(a): ba115 jest brzmieniowo bardziej vintage czy modern? daje rady na próbach z ogarniętymi ludźmi?

Bliżej modern, tak jak 3 i 4 PRO czy B2R. Bliżej mu do tych Ampegów które się słyszy dzisiaj, niż do tych z lat 60 i 70.
IMHO da sobie spokojnie radę.
Odpowiedz
Mam Ba115 na sali. Spokojnie wystarcza
Odpowiedz
(12-12-2011, 07:37 PM)mazdah napisał(a):
(12-12-2011, 07:25 PM)depravedsouls napisał(a): ba115 jest brzmieniowo bardziej vintage czy modern? daje rady na próbach z ogarniętymi ludźmi?

Bliżej modern, tak jak 3 i 4 PRO czy B2R. Bliżej mu do tych Ampegów które się słyszy dzisiaj, niż do tych z lat 60 i 70.
IMHO da sobie spokojnie radę.

Zgadzam się, że bardziej modern - oczywiście biorąc pod uwagę ampegowe standardy. Tylko często tweeter szumi, ja go odłączyłem i moim zdaniem sound zyskał.
Odpowiedz
Pany... znacie może kogoś kto ma oddania z uczciwą kasę Ampega SVT CL made in USA na 230V w dobrym stanie?

Nie dałem do KSZ bo dopiero się przymierzam Wink Dorosłem do posiadania dwóch klasyków: GK i A
...mO_Om...

Cytat:"...I ujrzał Pan pracę naszą i był zadowolony,
A potem zapytał o zarobki nasze - usiadł i zapłakał..."
Odpowiedz
chyba portfel dorósł
Odpowiedz
Fabian... to zdanie było całkiem serio i nie wymaga emoty. Mam starsze 800RB, chcę do tego CLkę...

abc123: portfel nie dorósł... zwyczajnie chcę mieć dwa solidne wzmaki do rokowizny Wink

Jeśli się czepiać słowa "klasyków" to należy dodać "brzmienia rockowego"... dziękuje Smile
...mO_Om...

Cytat:"...I ujrzał Pan pracę naszą i był zadowolony,
A potem zapytał o zarobki nasze - usiadł i zapłakał..."
Odpowiedz
pierwsze prawo forum mówi:
prawdy objawione nie stroją na speakonie Emotka_2403
Chcesz nagrać naturalnie brzmiącą płytę? zapraszam: BurningTonesStudio

Uprzejmie informuję iż zespół Resin nie wystąpi w najbliższej edycji Mam Voice be the Idol, gdyż w godzinach emisji nie wolno spożywać środków odurzających, zaś regulaminowy czas pozwoliłby wyłącznie na zagranie intro.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 9 gości