Absolutnie wszystko o STRUNACH
no to w takim razie mam bardzo wysoką akcje Big Grin
Fender Highway One P Bass Custom - G&L Tribute L2500 - Ibanez SR 305DX - Ampeg SVT 2 Pro - Ashdown Little Giant 1000 - Ashdown MAG 414T - ART PS 4x4 PRO - MXR M80 - EBS MultiComp - EHX Steel Leather - Planet Waves CT 04 - Klotz FunkMaster

Ampeg B-HOOD # 23
P-BASS FANCLUB # 46

http://www.zbigniewforysband.pl/

Odpowiedz
Jesli "bardzo sysoka akcja" ci pasuje to ok to jest nnajwazniejsze ja zawsze gram na najnizszej mozliwej bez fretbuzzow w ogole to glownie zalezy od predyspozycji fizycznych kumpel ma imo w wuj wysoko a popiernicza az milo a mi na jego wiesle lapy wysiadaly takze najwazniejsze jest dostosowac swoj bas do wlasnych potrzeb Wink duzo tez zalezy od radiusa gryfu ty masz precla a on ma profil 9,5 jezeli dobrze pamietam i za cholerd nie ustawisz na nim najnizszej akcji bez fretbuzow tak nisko jak np na wiosle z radiusem gryfu np 20 im bardziej plaski radius tym nizsza akcja
Odpowiedz
Ogólnie lubie pograć stare piosenki RHCP , no i pare nowych , więc raczej jasniejsze brzmienie. No i do slapu też by sie przydały , a slyszłem ze cienszymi strunkami lepiej slapik wychodzi.
Odpowiedz
do slapu?
DR hi-beams
elastyczne, okrągło i piekielnie jasno brzmiące sznurki
Chcesz nagrać naturalnie brzmiącą płytę? zapraszam: BurningTonesStudio

Uprzejmie informuję iż zespół Resin nie wystąpi w najbliższej edycji Mam Voice be the Idol, gdyż w godzinach emisji nie wolno spożywać środków odurzających, zaś regulaminowy czas pozwoliłby wyłącznie na zagranie intro.
Odpowiedz
(01-06-2012, 01:05 PM)jb90 napisał(a): duzo tez zalezy od radiusa gryfu ty masz precla a on ma profil 9,5 jezeli dobrze pamietam i za cholerd nie ustawisz na nim najnizszej akcji bez fretbuzow tak nisko jak np na wiosle z radiusem gryfu np 20 im bardziej plaski radius tym nizsza akcja
a co ma radius do akcji strun? ztcp radius to promień zakrzywienia podstrunnicy...

Odpowiedz
macius nie znasz się, najniższą akcję ustawisz przy radiusie typu speakon Wink

Uprzejmie informuję iż zespół Resin nie wystąpi w najbliższej edycji Mam Voice be the Idol, gdyż w godzinach emisji nie wolno spożywać środków odurzających, zaś regulaminowy czas pozwoliłby wyłącznie na zagranie intro.
Odpowiedz
(01-06-2012, 02:44 PM)macius napisał(a):
(01-06-2012, 01:05 PM)jb90 napisał(a): duzo tez zalezy od radiusa gryfu ty masz precla a on ma profil 9,5 jezeli dobrze pamietam i za cholerd nie ustawisz na nim najnizszej akcji bez fretbuzow tak nisko jak np na wiosle z radiusem gryfu np 20 im bardziej plaski radius tym nizsza akcja
a co ma radius do akcji strun? ztcp radius to promień zakrzywienia podstrunnicy...
Masz gryf w ksztalcie C i masz prosty I struna drga na c bedzie brzeczec kiedy bedxie wracala po szarpnieciu bo jest zaokraglona na prostym przy powrocie nie natrafi na prog wiec mozna nizej to tak na chlopski rozzum panie kolego Wink
Odpowiedz
(01-06-2012, 05:13 PM)jb90 napisał(a):
Masz gryf w ksztalcie C i masz prosty I struna drga na c bedzie brzeczec kiedy bedxie wracala po szarpnieciu bo jest zaokraglona na prostym przy powrocie nie natrafi na prog wiec mozna nizej to tak na chlopski rozzum panie kolego Wink

Kompletnie nie rozumiem tego zlepku słów, które napisałeś powyżej... Myślę, że nikt tego nie zrozumie :/ Może napiszesz jeszcze raz po polsku?
Odpowiedz
(01-06-2012, 06:00 PM)Hubert napisał(a):
(01-06-2012, 05:13 PM)jb90 napisał(a):

Kompletnie nie rozumiem tego zlepku słów, które napisałeś powyżej... Myślę, że nikt tego nie zrozumie :/ Może napiszesz jeszcze raz po polsku?

+1
Fender Jazz Bass MIA, HB JB40FL -> Korg Pitchblack -> Boss OC-2 -> MXR Octave Bass Deluxe -> EHX Deluxe Bass Big Muff Π -> Marshall VBA 400 -> Marshall VBC 412

Alfik napisał(a):a może do rocka jak sama nazwa wskazuje zastosować jednak jazz basa
Odpowiedz
ja tam sie nie znam, ale pamietam, ze jak kiedys ustawialem akcje w basie,
to kazda ze strun mozna bylo ustawic indywidualnie i chuja mial do tego radius,
czy wiekszy czy mniejszy, struny zawsze mozna bylo ustawic w takiej samej
odleglosci od podstrunnicy, ale ja mialem mostek gdzie mozna bylo kazda strune
ustawic indywidualnie, moze w dzisiejszych czasach cos sie zmienilo w tych kwestiach Big Grin
Siły przyrody w służbie człowieka
rower ! suko  ! !
http://www.facebook.com/illharmonix
https://www.facebook.com/yourgrooveservice/
lubie grac zle
Odpowiedz
Panowie przeciez to jest proste jak szarpnieta struna wyglada i w ktore strony drga kazdy wie. Na gryfie z plaskim radiusem albo niewielkim nie bedzie obijala sie o progi wracajac po szarpmnieciu przy akcji powiedzmy 2mm a na gicie z wiekszym radiusem juz przy tej akcji moze brzeczec bo struna natrafi na prog. Nie wiem jak proscirej to wytlumaczyc jeszcze Wink
Odpowiedz
(01-07-2012, 12:13 PM)jb90 napisał(a): Nie wiem jak proscirej to wytlumaczyc jeszcze Wink

Na początek rozłóż to na dwa oddzielne zdania, nie używając skrótów myślowych. Bo jak czytam, że struna podczas szarpnięcia jest "jest zaokraglona na prostym" (cytat z poprzedniego postu) to zastanawiam się, czego się napić, żeby mi się proste zaokrąglało Emotka_2403
Tradycyjny J-BASS B-HOOD member no. 2
Broda B-hood #11

(03-11-2013, 11:07 PM)Brylant napisał(a): [Bisq_mode=on]
Ale wszystko jest chujowe...
[Bisq_mode=off]
Odpowiedz
1) słyszałeś kiedyś o interpunkcji?
2) prościej byłoby narysować
3) wtedy okaże się, że gryf jest przecież wypukły, a nie wklęsły, więc Twoja teoria jest o kant dupy potłuc Smile

Odpowiedz
Sorry panowie ale mam awarie neta i pisze przez kom wiec ciezko to wszystko wklepac bez bledow i ze wszystkimi znakami interpunkcyjnymi Wink mam nadzieje ze teraz dobrze wszystko napisalem i juz wiadomo o co kaman Wink tak czy inaczej im bardziej plaska podstrunnica tym nizsza akcja Wink zreszta od czego sa google ? Wink tam znajdziecie wszystko na ten temat ja nie mam mozliwosci wrzucenia fot niestety :/
Odpowiedz
pierdolisz
na komórce też są przecinki

Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 32 gości