(01-29-2012, 06:15 PM)Bolem napisał(a): (01-29-2012, 05:48 PM)bunialski napisał(a): [quote='SUVV' pid='188420' dateline='1327858573']
Miałem 2 DLX piątki...fajne ale zawsze coś mnie namawiało do sprzedaży. Pewnie kiedyś kupię trzeciego
Przegrzebię TB, może cosik znajdę...
Podstawa hehe.
Do mnie idzie teraz MM Bongo HH. Za 3 tygodnie może będzie.
Wielki czarny. Ma ktoś z was takowe?
Uploaded with ImageShack.us
Miałem przyjemność ogrywać to wiosełko, kiedy kupowałem swój stack Ampega (tylko, że 5kę, ale też HH). Powiem tak to na pewno jest zawodowy bas i ma ogromne możliwości kreowania brzmienia, ale jak dla mnie nijak ma się do SR-a to zupełnie inne wiosła. Mnie bardziej leży brzmienie SRowe ten charekterystyczny warczący środek, brzmienie tak bliżej precla bym powiedział.
A Bongo miał przede wszystkim:
1. Małą dechę chociaż lekką, ale ja nie lubię osobiście małych desek w basach.
2. Brzmienie było bardziej takie skondensowane mniej wygaru więcej ciepła i klarowności.
3. Nie ogrywałem go na tyle długo, żeby dokładnie poznać jego wady i zalety, ale jakieś tam wyobrażenie mam o tym basie.
No i basista który miał tego Bongo miał tak wysoko ustawiony ten bas, że kontrabas przy tym to nic
to pamiętam bo musiałem sie fest naszarpać chociaż sam lubię wysoką akcje
No ale różne są upodobania. Na pewno świetnie wygląda (ja tam lubie Bongowy dizajn) i będzie się dobrze sprawował (o ile nie wypaczy mu się gryf bo z tego co widzę i czytam na tym forum to troche z MMami jest problemów jeżeli chodzi o gryfy
ale pfu odpukać ! ).