[split] fuzzy i nie tylko - by Pinio
Nieczytelne jest - czy ja tez niewyraźnie pisze? Big Grin
Odpowiedz
(02-17-2012, 11:15 AM)zakwas napisał(a): Nieczytelne jest - czy ja tez niewyraźnie pisze? Big Grin

Co? mrgreen
Odpowiedz
Piękne jestBig Grin Zakwas chyba chciałby widoczniejsze "Pinio" Wink
Odpowiedz
(02-17-2012, 11:20 AM)paluch1986 napisał(a): Piękne jestBig Grin Zakwas chyba chciałby widoczniejsze "Pinio" Wink

Już ja wiem co by chciał Zakwas... Wink mrgreen
Odpowiedz
Jak zauważył Omson, trzeba jeszcze dopracować zaokrąglenia, bo nie pokrywają się z puszką idealnie. Niestety nie są one idealnych proporcji, ale jak nie ja to kto to zrobi Wink

Ten podpis to czcionka, która zwie się bodaj Xerox malfunction Wink Wczoraj szukałem czegoś fajnego do flipstera i przeglądanie czcionek zajęło mi chyba ze 40 minut. Mam kilka faworytów i zupełnie nowatorski pomysł, zobaczymy jak zrobię co z tego będzie Wink
Logo/podpis - na razie szkoda mi czasu nad walką z tym, ale może przy okazji coś mi wpadnie do głowy.

Fotka robiona telefonem, ale akurat fajne światło było.

Co to robi? Jest to układ wzorowany na BBE Sonic Maximizer autorstwa Bajamana. Taki korektor dodający pałera do dźwięku. Fajnie sprawdza się z przesterem i np. przy klangu. Teoretycznie ponoć bazuje to na jakiś zjawiskach psychofizycznych przesunięć fazowych. Dźwięk staje się odczuwalnie "bliższy" słuchaczowi. Wysuwa się bardziej na pierwszy plan Wink Tak przynajmniej twierdzi wynalazca tego sprzętu. Ja odnoszę podobne wrażenie.

Zakwas, możesz wpaść do studia za tydzień w łikend Wink Mamy w planach 2 kawałki, jeśli starczy czasu to 3. W tym trzecim gram (normalnie, nie wiem jak będzie to zrealizowane w studio) na swoim przesterze i zmodowanym phaserze. Jak coś to moze sie uda uwiecznić w nagraniu.
Odpowiedz
Znacie?

http://www.chunksystems.com/bd.htm#sounds
Odpowiedz
Pany, jak ktoś jeszcze coś z kabli potrzebuje to dawajcie znać, do niedzieli macie czas. Dopiero wieczorami będę się pojawiał.
Odpowiedz
made by pinio powinno być taką czcionką jak reszta wg mnie,czy dod fx87 psycho acustic to działa na tej zasadzie co bbe sonic stomp?sonic edge w jakiej będzie cenie?
Odpowiedz
Można by tą samą czcionką, ale niektóre kroje w pomniejszeniu kompletnie tracą czytelność, a duże wyglądają czadowo. Z czasem stworzę jakieś logo/napis rozpoznawalne z daleka Wink
depravedsouls zapoznam się z dod-em i skrobnę PW.
Odpowiedz
Tymczasem...

[Obrazek: DSC05621.JPG]
[Obrazek: DSC05628.JPG]
[Obrazek: DSC056260.JPG]
[Obrazek: DSC056261.JPG]
Odpowiedz
wygląda to pięknieSmile
Ibanez MC 924-Aphex Punch Factory-Chaos Signal Splitter x2:
Manlay Sound Bass King, Source Audio Lunar Phaser, BOSS BF 2B, BOSS BF-3, EarthQuakerDevices Hummingbird,TC Flashback X4 - Eden WT 600-DMNF 4x10, - KUSTOM GROOVE 115C,
kable Laboga, Roland Juno G, BOSS DR-880, Roland Quad Capture,

Odpowiedz
Pinio: piękne Emotka_2497 priv poszedł Wink
Odpowiedz
Dzięki. Oby radość z grania była równie wielka. Wszystko włącznie ze skalą do potków sam robiłem.
Odpowiedz
(03-03-2012, 10:40 PM)pinio napisał(a): Dzięki. Oby radość z grania była równie wielka. Wszystko włącznie ze skalą do potków sam robiłem.

Pinio - zajebiście spójny design w tym Flipsterku. Mimo, że ta sama technika co w Bass Comp, to zarówno rodzaj gałek, kolorystyka, jak i sama grafika z czcionką (nawet kształt nakładki) pasują do siebie jak ulał. Tak samo rozmieszczenie elementów. Wygląda to nie gorzej od seryjnego Taurusa chociażby Emotka_2755 Moim zdaniem powinieneś iść za ciosem w kolejnych produkcjach...
Odpowiedz
Flipster wygląda po prostu CUDOWNIE! Nie mogę się doczekać soundtestu :]
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości