Absolutnie wszystko o STRUNACH
(03-12-2012, 03:55 PM)Asmo napisał(a): oprócz całej owijki wchodzi jeszcze część właściwa struny (też mam 34") :x

Lipa Wink
Odpowiedz
(03-19-2012, 01:17 PM)OMSON napisał(a):
(03-12-2012, 03:55 PM)Asmo napisał(a): oprócz całej owijki wchodzi jeszcze część właściwa struny (też mam 34") :x

Lipa Wink

Strój trzyma, struna nie pęka, brzmi jak trzeba, tylko źle wygląda. Faktycznie lipa Wink
Warwick Corvette $$ -> SWR SM400
Odpowiedz
(03-19-2012, 01:20 PM)Asmo napisał(a): Strój trzyma, struna nie pęka, brzmi jak trzeba, tylko źle wygląda. Faktycznie lipa Wink

Ja bym się powiesił chyba Wink Nie wiem jak możesz to przeżyć Big Grin
Odpowiedz
Martwcie się pany nie takimi duperelami, tylko tym, żeby struny po miesiącu nie zdychały :/
Odpowiedz
(03-19-2012, 01:40 PM)low napisał(a): Martwcie się pany nie takimi duperelami, tylko tym, żeby struny po miesiącu nie zdychały :/
Mnie zdychajó po 10 latach Big Grin
Odpowiedz
Te Dunlopy? ;d
Odpowiedz
(03-19-2012, 04:03 PM)low napisał(a): Te Dunlopy? ;d

A jak Big Grin
Odpowiedz
(03-20-2012, 01:14 PM)Fabian napisał(a): Potrzebuje struny do setki przy E, takie do 60/70 zl. Do Fendera. Nie sztywne, malo slapuje, sporadycznie w domu, takze raczej glutki.
Co polecacie? Myslalem o Rotosach (kiedys ich uzywalem), ale to raczej sa sztywne kurewki.

Kupe czasu gralem na czerwonych, ale juz podziekuje im.

d'Addario weź. Są takie jak potrzebujesz właśnie.
Odpowiedz
(03-20-2012, 01:31 PM)Fabian napisał(a): Ktore konkretnie?

Nie pamietam (EXL170 może?). Raz dostałem nikle od kolegi i wiecej nie chciałem miec nic wspólnego z ta firmą, jesłi chodzi o basowe sznurki (kolega załozył i mi oddał bo za miekkie były... dla mnie identycznie).
Odpowiedz
(03-20-2012, 01:44 PM)Fabian napisał(a): Dzieki, rozejrze sie za tym.

Spoko - może Tobie przypasują, kwestia gustu. Ja wolę twarde sznurki po prostu... Emotka_2755
Odpowiedz
szukam strun do 4ki, wymagania?? Nie kosztują dużo i nie padną po dwóch godzinach. Rzadko na nich gram, w sumie to mam zamiar coś poslapować...
Odpowiedz
Rotosound Wink
Odpowiedz
(03-20-2012, 01:53 PM)Fabian napisał(a): Ja wole wlasnie makaroniaste, wtedy uzyskuje latwiej ten brudzik z ataku, ktory lubie.
OMSON, chodzilo o http://allegro.pl/struny-basowe-do-4-d-a...77336.html ?

Tak (sorry - nie widziałem tego postu wcześniej)
(03-21-2012, 09:50 PM)Viking napisał(a): Rotosound Wink

Jak Rotosound - to stalówki sygnowane przez Sheehana... Nie wiem jak teraz produkowane, ale jak wiele lat temu kupiłem takie, to alikwoty zaczęły tracić grubo po kwartale codziennego grania. Głuchość je dopadła po 3 kwartałach...
http://www.rotosound.com/billy_sheehan.php

Ja generalnie polecałbym niklowe od Dunlopa (dobra cena jest i fajnie gadają).
Odpowiedz
(03-21-2012, 09:48 PM)iron52 napisał(a): szukam strun do 4ki, wymagania?? Nie kosztują dużo i nie padną po dwóch godzinach. Rzadko na nich gram, w sumie to mam zamiar coś poslapować...

Bez slapu to flaty Big Grin.
Co do trwałości - EB kiedyś mi fajnie, długo trzymały.
Z bardziej egzotycznych - niezmiennie Ken Smithy polecam. Dzwon umiarkowany na początku, po dwóch miesiącach regularnego grania (do 20 godzin tygodniowo) - dzwon zostaje.
Takie tam granie. 

Czy ta mordka jest taka, na jaką zasłużyło to forum?
[ ] tak
[ ] bardzo tak
Odpowiedz
iron52 spróbuj struny ebs,tanie w miarę i wiem że nie padają w 2h.Które struny mają czarną owijkę i zaczepy?
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 94 gości