4x10, 2x10,1x15 itd... czyli wszystko na temat paczek
Parę lat temu miałem okazję zagrać próbę na takiej paczce (używałem wtedy na codzień Warwicka 411pro) i z tego co pamiętam, to całkiem fajnie to to grało, a zwłaszcza że były chyba dosyć tanie.
Odpowiedz
Grałem jedną próbę na Groovie 410. Moc i potęga. sporo dołu jak na 4x10, dość mocno się przebija. Ma taką barwę z lekko podbarwionym środkiem. Gwizdek dość neutralny z regulacją. Ogólnie podobała mi się, nie zauważyłem zbyt negatywności w porównaniu z 15". Jedyny minus to rozmiar i waga. W zestawie bodaj była platforma na kołach do przemieszczania. Dzięki tym "wadom" dość tania na rynku wtórnym. Waży bagatela 40kg bodaj Wink
Odpowiedz
(03-13-2012, 09:33 AM)Fabian napisał(a): Jezeli nie widziales glowy, to raczej gdybac nie mozemy. Tak jak mowisz, 'usmiech romana' i kontrabas, to do siebie nie pasuje.

To może być też źle dobrany pickup do kontrabasu - ja mam Gage'a na swoim i jestem przerażony. Zbieram na Ehrlunda lub DPA.
-------------------------------------

Kliknij, aby posłuchać mojej debiutanckiej EPki!

[Obrazek: dsc_3190_cover%20photo_300.jpg]

www.facebook.com/bartozziofficial

www.bartozziproject.com

www.facebook.com/bartozziproject
Odpowiedz
http://www.aguilaramp.com/pdf/news_revie...112004.pdf

Wszystko na temat serii S

Czy warto ?
Subiektywnie - nie wiem bo nie grałem, ale w opisie aukcji sprzedający pisze o kolumnie EDEN na której gra, więc może jest możliwość porównania?
Różnice do serii GS spore - inny materiał obudowy, inne głośniki, no i cena w czasie gdy była oferowana ( prawie o połowę niższa od GS - co oczywiście nie ma żadnego znaczenia w sprzęcie używanym).
Uważam iż liczy się faktyczny stan techniczny i wizualny oraz wrażenia odsłuchowe.
Znaczek AGUILAR na maskownicy - bezcenny Smile))

(03-25-2012, 07:29 PM)TCS 5a napisał(a): Czy ktoś miał styczność z kolumnami Aguilara serii S ? Chodzi mi o pare danych na temat kolumny 410 S 500W/8ohm ( brzmienie, wykonanie i takie tam... )- dokładnie takiej:

http://allegro.pl/aguilar-s410-super-sta...81031.html

Odpowiedz
a po ile plus minus taka 4x10 kustom groove chodzi uzywka? tam byly glosniki eminence chyba pakowane na poczatku czy caly czas.
Odpowiedz
(03-26-2012, 05:37 AM)depravedsouls napisał(a): a po ile plus minus taka 4x10 kustom groove chodzi uzywka? tam byly glosniki eminence chyba pakowane na poczatku czy caly czas.

1200 +/- 200zł.
Odpowiedz
(03-26-2012, 07:52 AM)mazdah napisał(a):
(03-26-2012, 05:37 AM)depravedsouls napisał(a): a po ile plus minus taka 4x10 kustom groove chodzi uzywka? tam byly glosniki eminence chyba pakowane na poczatku czy caly czas.

1200 +/- 200zł.

Bardziej - niż +...ja 2 lata temu za 1000zł nie mogłem sprzedać, Ostatecznie chyba za 800zł poszła Rolleyes
Odpowiedz
jakim klejem okleic paczke kocykiem? ile kleju kupic na 1x15 svt15e,jakies linki z turtorialem mile widziane bo bede 1 raz to robil,z gory thx.
Odpowiedz
(03-27-2012, 12:27 PM)depravedsouls napisał(a): jakim klejem okleic paczke kocykiem? ile kleju kupic na 1x15 svt15e,jakies linki z turtorialem mile widziane bo bede 1 raz to robil,z gory thx.

Kup klej polimerowy do styropianu (taki przezroczysty). Rozprowadzaj go szpachlą po paczce i czekaj do wyschnięcia (czyli wszystkiego nie zrobisz jednego dnia, bo nie będziesz miał jak wysuszyć). Potem dopiero możesz kleić włókninę... Butelka 1l powinna wystarczyć. Potrzebujesz bardzo ostrego nożyka do papieru z wymiennymi wkładami - nie kombinuj ze zużytymi czy lekko stępionymi, bo spierdolisz ciecia - a maja być precyzyjne.Czyli kup zapas wymiennych ostrzy!
Włókninę oklejasz układając od góry ku dołowi (ma się łączyć od dołu paczki).
Potem brzegi podklejasz wspomagając sie długa linijką (mocno dociskasz do kantów wcześniej nakładając pod spód kleju i robisz dokładne ciecie). Na koniec zostawiasz sobie wklejanie przodu i tyłu.

Ja swoje paki oklejałem sam (nikt mi żadnych tutorali nie pokazywał). Kolega zawodowy stolarz stwierdził, że nigdy by nie uwierzył, że robiłem to pierwszy raz w życiu, gdyby mnie nie znał wcześniej. Big Grin

Przypominam, że paczkę trzeba wytłumić (grubym filcem tapicerskim najlepiej)
Odpowiedz
tyl to jak mam docinac by bylo rowniutko?
Odpowiedz
(03-27-2012, 12:51 PM)depravedsouls napisał(a): tyl to jak mam docinac by bylo rowniutko?

Napisałem Ci: linijką wciskasz do kantu i automatycznie masz linie prostą... masz po tym jedynie przejechać ostrym nożykiem i gotowe.
Odpowiedz
przed oklejaniem potrenuje ciecia,thx.ps:ten klej smierdzi bo w domu bede to robil.
Odpowiedz
(03-27-2012, 01:05 PM)depravedsouls napisał(a): przed oklejaniem potrenuje ciecia,thx.ps:ten klej smierdzi bo w domu bede to robil.

Śmierdzi trochę - spodoba Ci się Wink

Easy - to nie budapren Big GrinEmotka_2755
Odpowiedz
jakie glosniki dwie 10 do paczki diy 2x10 w miare tanie tak do 300zl za obydwa,nie maja byc jakies super hiper,moze celestiony jakies.
Odpowiedz
(03-31-2012, 10:29 AM)depravedsouls napisał(a): jakie glosniki dwie 10 do paczki diy 2x10 w miare tanie tak do 300zl za obydwa,nie maja byc jakies super hiper,moze celestiony jakies.

Pewnie na dostawkę do 1x15" 8 ohm... Nie kupisz 16-sto ohmowych łatwo (tak, aby wyszło 8 ohm w sumie).

Przy okazji, rzuć okiem na wytłumienie kolumny (pisałem o tym wcześniej): http://i76.photobucket.com/albums/j30/me...ld2188.jpg
Ja używałem takiej maty...
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 16 gości