Ankieta: Jak oceniasz poziom kapeli
Podbie się!
15.38%
2 15.38%
Umiarkowanie znośne
38.46%
5 38.46%
Nie mam zdania
0%
0 0%
Lipa!
38.46%
5 38.46%
Słaba jakość materiałów do oceny...
7.69%
1 7.69%
Razem 13 głosów 100%
*) odpowiedź wybrana przez Ciebie [Wyniki ankiety]

Zespół Dlaczego - rock/blues
Witajcie

Chciałbym przedstawić Wam zespół, w którym udzielam się na basie. Mam świadomość, że gatunek nie muzyczny nie koniecznie mocno rozchwytywany... pomimo tego zapraszam do odwiedzania majspejsa http://www.myspace.com/dlaczegoband oraz fejsa, nie trzeba mieć konta http://www.facebook.com/pages/DLACZEGO/1...50?sk=wall tam również kilka nagrań video.

Usunęliśmy stare nagrania (kiepskiej jakości i słabe aranżacyjnie). Jesteśmy po nagraniu 3 kawałków w Studio Robak. Własnym sumptem robimy mini wydawnictwo w postaci płyty CD z wkładką. Do nabycia za symboliczną kwotę na koncertach (czasem w cenie biletu dla x pierwszych osób). Jakby ktoś ewentualnie chciał wydawnictwo, to zapraszam na PW. Nie zarabiamy na tym - koszt 2 piw powszechnie reklamowanych w TV Wink

Bardzo chętnie zagramy koncert, zapraszam również kapele o zbliżonym profilu muzycznym do kontaktu. Na razie szału nie ma jeśli chodzi o gigi, ale kto wie kiedy ruszy maszyna Wink

[Obrazek: plyta.jpg]
Odpowiedz
Moim zdaniem bardzo słaba barwa głosu i ogólnie wokal do niczego, szczególnie w tym kawałku 'To nieważne'.

Muzycznie może być.

A okładka... chłopaki, no offence ale... Wink
Odpowiedz
Znam zespół od pewnego czasu i wraz z nowymi nagraniami zrobiliście duże postępy. Oby tak dalej Emotka_2755
Rickenbacker B-HOOD

Rickenbacker 4003 2011, Vox Standard Bass 1982 -> Ampeg V4B AV -> Soundman BS-215

Odpowiedz
Jak dla mnie ok, przypomina mi się okres jak grałem ze starymi bluesmenami, dobre jest Emotka_2755
Odpowiedz
Dzięki za każdą konstruktywną opinię. Jak widać w pełnym składzie jako zespół nie mamy za dużego stażu. Pierwsza ep-ka zarejestrowana trochę w pośpiechu (kasa, czas) i bardzo pomagacie swoimi uwagami. Myślę, że jeszcze w tym roku nagramy następnych kilka numerów. Chcielibyśmy cały czas podnosić wartość muzyczną i estetyczną naszej twórczości.

Już teraz wiem, że popełniliśmy kilak błędów (których nie przytoczę ze względów oczywistych Smile ). Nabieramy w tej materii doświadczenia. Starych nagrań nie zamieszczam, bo teraz one brzmią jak lekki żarcik, w porównaniu do obecnego stanu. Pewnie za rok będziemy się śmiać z tej sesji, ale to właśnie jest fajne w muzyce - rozwój.

Oczywiście mamy swoje cele i poglądy, to nie jest tak, że podporządkowujemy się każdej uwadze. Niemniej do dla Was-publiczności najchętniej gramy więc opinia jest ważna.

Dziękuję i zapraszam do komentowania Emotka_2755

Ps. Okładka robiona trochę na wariata, zgłaszamy się do różnych konkursów, festiwali, etc. i musiało być "na wczoraj". Poszukujemy jakiejś życzliwej osoby do współpracy od strony graficznej/www. Fotka miała być coś typu Queen Wink
Odpowiedz
http://tv-belchatow.com.pl/
Wiadomości Wydanie 25.06.2012r. trzeba przewinąć reklamy do relacji z obchodów dni bełchatowa

Taka wzmianka, chwalenie się Wink Jak się podobie basik?
Odpowiedz
Klepie po dupie aż miło Wink
Bębniarz i gitarzyści mają dużo polskiego zacięcia w graniu, a wokalista ma potencjał!
Odpowiedz
Fajnie, acz tak po polsku bardzo, taki Dżem troche. Nie przepadam za taką stylistyką Smile
Odpowiedz
Pałker nawet się wyrobił trochę odkąd go pierwszy raz słyszałem, brakuje jakichś upiększaczy po drodze - w kółko tak samo grane obiegi są, bez śladu licku, chyba nie o to w tej muzie chodzi. Wink

No i chociaż wokalista mógłby się jakoś ubrać na występ, bo stylówy to nie macie... Big Grin
Odpowiedz
dla mnie cały czas jakoś tak bez ,, FEEEEEELLLLingu " ...
Odpowiedz
Tak mi się ciśnie z miejsca...dlaczego??? Jakoś tak bez jaj...
W tym gatunku nie da się wyćwiczyć... to trzeba czuć.
Odpowiedz
Dziękujemy za wszelkie uwagi. Wygląda na to, że jeszcze trochę pracy przed nami... Nie to, żebym się tłumaczył Wink Na próbach pozwalamy sobie na więcej "luzu" niż na koncertach, widać jeszcze nie do końca sobie ufamy i trzeba więcej razem grać.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości