[INDEKS] Jaki sprzęt kupić?
Rainbow 
(04-28-2012, 11:32 PM)Krulik napisał(a): Yamaha BB414 - potrzebuję niedrogiego precla/pasywnego basu, jako zapasowy na sztuki i ewentualnie z preclowatym brzmieniem. Kto grał, kto może coś powiedzieć? Hm? Smile

Rewelacyjny bas za takie pieniądze. Więcej nic mówić nie trzeba Wink
Odpowiedz
Popieram przedmówcę, fajne wygodne wiesło (5 nieco ciężka, ale to w końcu bas). Dodatkowo ma J, więc paleta brzmień się poszerza. Na YT jest sporo prezentacji tych Yamah.
Odpowiedz
(04-30-2012, 07:33 AM)Fabian napisał(a): http://www.youtube.com/watch?v=GzriBVxVH...re=related

Wiem, ze to Wal, wiem, ze to Wal, wiem, ze to Wal. Ale czy sa jakies pickupy, ktore chociaz troszeczke brzmieniowo sie przybliza?

Dla mnie bardzo podobnie brzmi humbucker twinjazz (2 jazzy połączone ze sobą) pod mostkiem.lll
Odpowiedz
http://images41.fotosik.pl/1484/e18ea4262ea5ebaf.jpg
jestem ciekaw opinii o tym wiośle oraz porównań do fendera, sadowskiego
proszę o pomoc bo przymierzam się do kupna a chciał bym wiedzieć czy warto i na co zwrócić uwagę czy jest to wiosło o klasycznym brzmieniu jazz bass czy raczej hi-fi
Odpowiedz
a racja nie zauważyłem ale skoro już temat założony Smile
Odpowiedz
A co z tym prętem mrgreen
Odpowiedz
bana na tydzien.
Odpowiedz
Pan RY pewnie opowie ci na temat tej gitary.
Proponuję też się ogarnąć bo to nie pierwszy twój lekkomyślny temat.
Ibanez Blazer-Maruszczyk Elwood--AMP BH420--112 NoisyBox(Fatailpro)--Aphex Punch factory-Chaos Hotcake drive.
Odpowiedz
ok zrobił ogar i ogłaszam wszem i wobec że to raz ostatni Smile
a co to za pan RY bo nie znam ?
i mimo wszystko niech ktoś cos skrobnie o tym wiośle Smile
Odpowiedz
Panowie, jaki nieduży lekki wzmacniacz do 250W na 4ohm? Potrzebuję czegoś do ćwiczeń w domu i jakiś małych kameralnych koncertów. Śmigało to będzie najprawdopodobniej z yamaha bbt110s.
Gallien Krueger MB-200
EBS Reidmar
Ashdown Superfly
Ampeg SVT VR Micro
Markbass Little Mark 250
Jak myślicie który byłby najbardziej uniwersalny? A może jakieś inne propozycje?
Odpowiedz
(05-10-2012, 06:06 PM)3cina napisał(a): Panowie, jaki nieduży lekki wzmacniacz do 250W na 4ohm? Potrzebuję czegoś do ćwiczeń w domu i jakiś małych kameralnych koncertów. Śmigało to będzie najprawdopodobniej z yamaha bbt110s.
Gallien Krueger MB-200
EBS Reidmar
Ashdown Superfly
Ampeg SVT VR Micro
Markbass Little Mark 250
Jak myślicie który byłby najbardziej uniwersalny? A może jakieś inne propozycje?

a to ma być tylko head czy może być combo ?

Fender Highway One P Bass Custom - G&L Tribute L2500 - Ibanez SR 305DX - Ampeg SVT 2 Pro - Ashdown Little Giant 1000 - Ashdown MAG 414T - ART PS 4x4 PRO - MXR M80 - EBS MultiComp - EHX Steel Leather - Planet Waves CT 04 - Klotz FunkMaster

Ampeg B-HOOD # 23
P-BASS FANCLUB # 46

http://www.zbigniewforysband.pl/

Odpowiedz
Raczej coś do sparowania z tą yamaszką.
Odpowiedz
galliena i marka ogrywalem. szału nie zrobiło.
duzo ludzi pozytywnie wypowiada sie na temat ebsa..
a moze swr ten malutki ? mateusz robił test na youtubie, wg mnie fajnie ta głowa gadała.
Odpowiedz
wowr mówił że wkurzał go wiatrak. Nie grałbym w bloku na tyle głośno żeby tego nie zauważyć niestety.
Odpowiedz
Polecam EBS Reidmar, naprawdę fajny wzmak. Wydaje mi się, że w tej cenie jeden z lepszych. Jak go usłyszałem od razu jedną sztukę wziąłem dla siebie Smile
Mayones Jabba V Classic, Flame CS4, Harley Benton JB75, Langowski Fretless -> TC Electornic BG250 115

www.dbcenter.pl -nowy odświeżony dbcenter.pl już otwarty. Chcesz rabat? To pisz, na pewno dostaniesz !!
www.boogieband.com.pl -  zespół na Twoje wesele Wink

Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 57 gości