Liczba postów: 778
Liczba wątków: 4
Reputacja:
0
Genz Benz lub GK MB 500
Fender Highway One P Bass Custom - G&L Tribute L2500 - Ibanez SR 305DX - Ampeg SVT 2 Pro - Ashdown Little Giant 1000 - Ashdown MAG 414T - ART PS 4x4 PRO - MXR M80 - EBS MultiComp - EHX Steel Leather - Planet Waves CT 04 - Klotz FunkMaster
Ampeg B-HOOD # 23
P-BASS FANCLUB # 46
http://www.zbigniewforysband.pl/
Grałem. Na 4 ohmowej "15 było kurewsko głośno a zapasu miał ze 3/4 na volumie.
Liczba postów: 3636
Reputacja:
1
Jak myślę o lekkim, mobilnym headzie w klasie D, to pierwsze co mi przychodzi do głowy to Genz Benz właśnie. W S7 na ostatnim zlocie ktoś miał takiego z serii Shuttle, i jak na moje ucho to całkiem fajnie gadało.
Tradycyjny J-BASS B-HOOD member no. 2
Broda B-hood #11
(03-11-2013, 11:07 PM)Brylant napisał(a): [Bisq_mode=on]
Ale wszystko jest chujowe...
[Bisq_mode=off]
Hej,
temat małego, mobilnego combo które dobrze brzmi - co możecie polecić? Wiem że MB Walkabout Scout, ale może jest coś nieco tańszego  Nie interesują mnie klimaty PJB itp., raczej chodzi o coś co zabrzmi równie dobrze / charakternie jak SVT III / OCB 115 i będzie mniejsze i w jednym klocku
Terror Bass 500w 2x12" - ktoś to testował?
Liczba postów: 51
Liczba wątków: 7
Reputacja:
0
05-24-2012, 08:23 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-24-2012, 10:33 PM przez Element.)
Cześć.
Mam pytanie odnośnie kolumny. Pomału szykuje się do jej zmiany i mam masę dylematów i problemów, z którymi sam sobie nie umiem poradzić
Obecnie mam Markbassa 2*10 i nie jestem do końca zadowolony - nie do tego brzmienia, które chce. Miałem już Ampega i to także nie było to.
Szukam kolumny, która będzie wiernie oddawać charakterystyczny dźwięk każdego basu (czyli nie będzie koloryzowała brzmienia). Zależy mi także na tym żeby jej brzmienie posiadało dużo dolnego środka i dużo dołu, nie zależy mi na gorze i wysokich rejestrach - podkreślę jeszcze raz: dolny środek to podstawa. Nie chce tez nic czystego i sterylnego jak SWR. Potrzebuję za to coś, na tyle głośnego, co sprawdzi eis przy graniu klubowym, a na dużej scenie jako odsłuch.
Wielkości dowolne bo zależy mi na jak najlepszym brzmieniu, czyli w grę wchodzą: 1*12, 1*15, 2*10, 2*12, 4*10.
Cena i marka także dowolna - każda propozycja mile widziana. Oczywiście milo by było gdyby były także argumenty za i przeciw.
Żeby było jaśniej - chce takie brzmienie jak tu http://www.youtube.com/watch?v=__AAAFauAOM
Bardzo specyficzne, posiadające dużo dołu i środka. Bass, który potrafi tak grac, już mam. Prawie identyczny jak ten, na którym została ta płyta nagrana. Teraz zostaje kwestia nagłośnienia
Pozdrawiam i dziękuję!
Liczba postów: 3370
Liczba wątków: 43
Reputacja:
1
może eden ? jak chodzi Ci o mocno basową paczke to ampeg 4x10 hlf sieje podobno strasznie.. ale ampeg znowi Ci nie pasował..
Reputacja:
0
05-24-2012, 10:39 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-24-2012, 10:40 PM przez Element.)
Testowalem te pake i jak dla mnie miala za duzo dolu, a za malo srodka. Nie byla selektywna, a dzwiek byl bułowaty i strasznie sie rozmywal. Po prostu wiala dolem i nogawkami rowniez. To nie to czego szukam
Dla lepszej informacji: paczka Marka, ktora mam czyli STD102HF jest jak dla mnie plastikowa. Mialem rowniez STD104HF i tez taka byla. Za duzo tez narzucala swojego brzmienia przez co charakterystyka mojego basu ginela.
Takze Marki odpadaja rowniez.
Liczba postów: 798
Liczba wątków: 21
Reputacja:
0
peavey tvx,orange,jaki masz head?
Reputacja:
0
Poki co Markbass F1, stety/niestety... Nie wiem co on potrafi na innych pakach niz Mark i Ampeg. Wiec nie skreslam go z gory, aczkolwiek nie wykluczam zmiany. W pozniejszym czasie bo finanse nie pozwola teraz.
No wlasnie widzialem na Allegro fajnego Orange. Izobaryczna paczka 2*12. Jakis dziwny twor i malo probke znalazlem. Moze ktos cokolwiek wie?
Nie spieszy mi z kupnem. Wszystko na spokojnie. Chce po prostu dobrze trafic tym razem  Zasiegnac jak najwiecej opinii nt roznych paczek o w/w specyfice brzmienia.
Liczba postów: 279
Reputacja:
0
to jest ciekawe
http://allegro.pl/bs-brb-212-1000w-kolum...14782.html
nie miałem styczności ale moim zdaniem interesująca paczka
mayo Patriot+(laboga,korg dtr-2000,dbx 160A)+SWR Mo'BASS+GOLIATH III
Reputacja:
0
Tez mi sie wydaje, ze jest duzo ciekawych rzeczy...ale wolalbym miec jakies argumenty i opinie ludzi, ktorzy korzystali badz ogrywali dane paczki 
Sam osobiscie teraz nie mam czasu zeby jezdzic i ogrywac wszystko po kolei. Chce najpierw zasiegnac wszystkich mozliwych opinii, a dopiero potem bede sie bawil w ogrywanie.
Liczba postów: 778
Reputacja:
0
ode mnie Aguilar DB 410 i/lub Mesa Boogie Powerhouse 410  mocne niskośrodkowo brzmiące paki o wystarczającej głośności na każdą okazję  w klimatach takich jakie preferujesz nie będzie zdrady
Fender Highway One P Bass Custom - G&L Tribute L2500 - Ibanez SR 305DX - Ampeg SVT 2 Pro - Ashdown Little Giant 1000 - Ashdown MAG 414T - ART PS 4x4 PRO - MXR M80 - EBS MultiComp - EHX Steel Leather - Planet Waves CT 04 - Klotz FunkMaster
Ampeg B-HOOD # 23
P-BASS FANCLUB # 46
http://www.zbigniewforysband.pl/
Reputacja:
0
Preferuje takie brzmienie, klimaty nie zawsze takie
No wlasnie ostatnio zaczalem sie interesowac Mesa. Mysle, ze w wakacje albo po, bede szukac zabawek z tej firmy zeby je ograc. Nie chce pytac drugi raz w Mesa B-hood, wiec juz tutaj kieruje zapytanie...jakies szersze opinie na temat brzmienia kolumn Powerhouse (znalezienie kolumn z serii roadready graniczy z cudem, wiec podziekuje). Jakim pasem gra, jak gra, itd.
Z drugiej strony pytanie, czym najlepiej napedzac potem paczki Mesy zeby brzmialo wlasnie tak srodkowo. Czy jest to tak charakterystyczna paka, ze nie bedzie sie dogadywac z kazdym wzmakiem?
(05-25-2012, 09:50 AM)Element napisał(a): Tez mi sie wydaje, ze jest duzo ciekawych rzeczy...ale wolalbym miec jakies argumenty i opinie ludzi, ktorzy korzystali badz ogrywali dane paczki 
Sam osobiscie teraz nie mam czasu zeby jezdzic i ogrywac wszystko po kolei. Chce najpierw zasiegnac wszystkich mozliwych opinii, a dopiero potem bede sie bawil w ogrywanie.
Moim zdaniem, powinieneś zwrócić uwagę na paczki Glockenklanga, jako że stosowane w nich głośniki Volta, posiadają niemalże liniowa charakterystykę od dolnego środka, po górkę. Nie sądzę, aby inni producenci mogli zaproponować równie "przezroczyste" brzmienie paczek.
Reputacja:
0
Chcac sie przebijac przez zespol, byc takze lekko ponad nim, miec interesujace mnie brzmienie i dobrze sie slyszec w kazdym miejscu, w ilu glosnikowe paczki powinienem celowac? Pojedyncza kolumna (lodowki nie wchodza w gre, takze 6*10 odpada) czy stack w postaci 4*10 i 1*15?
|