[INDEKS] Jaki sprzęt kupić?
Nie wiem ile chce za te MIJ ale porównaj z pickupami US (np. na Thomanie albo jebeju) i zobacz co się bardziej opłaca... bo kupić to nie problem Wink
...mO_Om...

Cytat:"...I ujrzał Pan pracę naszą i był zadowolony,
A potem zapytał o zarobki nasze - usiadł i zapłakał..."
Odpowiedz
220zł i dlatego się najarałem Smile
obrazki się zesrały.

Odpowiedz
Ogarnij, czy się zmieszczą w Twoim basie. Dokładnie chodzi o pickup mostkowy, w jednych basach jest troszkę szerszy niż ten gryfowy, a w drugich taki sam, i może zwyczajnie nie zmieścić się w otwór w korpusie.
Tradycyjny J-BASS B-HOOD member no. 2
Broda B-hood #11

(03-11-2013, 11:07 PM)Brylant napisał(a): [Bisq_mode=on]
Ale wszystko jest chujowe...
[Bisq_mode=off]
Odpowiedz
jeżeli chodzi o model 75 ri to nie jestem pewny ale one miały chyba pickupy US..
Odpowiedz
(06-16-2012, 09:26 AM)Brylant napisał(a):
(06-16-2012, 09:03 AM)zakwas napisał(a):
(06-15-2012, 09:28 PM)Brylant napisał(a): Świeże struny

BITCH PLEASE... neutral2

Co?

mrpink

Gówno, panie moderator! Emotka_2414
Odpowiedz
Niestety Mroku był pierwszy i pickupy zgarnął razem z całym inwentarzem do JB. Co do ich brzmienia - mnie się podobały na tyle, że w moim JB siedzą EMG-J set. Wink

A co do RI 75 MIJ - mają pickupy japońskie, przyzwoicie brzmiące. Mroku je pewnie w czymś wykorzysta i jak znam życie zademonstruje na YT, to będziemy mieli okazję zobaczyć co straciliśmy. Wink
☓ Buzz ☓ Sire ☓ Wzmacniacze klasy D ☓ EMG ☓ Płytki na Fenderach
Nie używam! STOP AGRESYWNEJ PROPAGANDZIE!
Odpowiedz
Zastanawiam się nad zakupem tego cudeńka http://www.thomann.de/pl/ampeg_pf_350_portaflex.htm , bo tanie i podobno dobre, ale nie za bardzo wiem jaką paczkę do tego zakupić... Najlepiej mi się gra na 15", ale 12" też powinna dać radę. A cały ten stack chcę kupić jak najtaniej, bo będzie on miał głównie zastosowanie w domu, ewentualnie, jeśli zajdzie potrzeba, to poza domem Wink

Co możecie doradzić? Smile
Odpowiedz
Którego cudeńka? Jakiś link miał być w Twoim poście? Big Grin
Gram na nerwach.
Odpowiedz
czepiasz się Wink powinieneś się domyśleć Wink
Odpowiedz
Nie miałem okazji (a chętnie bym spróbował z ciekawości). Taka mała uwaga natury ogólnej - głośnik 15" trzeba nieco odkręcić, żeby brzmiał - granie po cichu w domu może oznaczać mało basowe brzmienie, ale pewnie to wiesz Big Grin
Gram na nerwach.
Odpowiedz
dlateo szukam porady u Was, specjalistów Wink

potrzebuję czegoś taniego, co będzie dobrze brzmieć Smile

Może być 2x10 albo 2x12, coś małego, domowego i taniego! Big Grin
Odpowiedz
A moze noisybox? Big Grin

Odpowiedz
który? Big Grin
Odpowiedz
(06-27-2012, 01:26 PM)Hubert napisał(a): dlateo szukam porady u Was, specjalistów Wink

potrzebuję czegoś taniego, co będzie dobrze brzmieć Smile

Może być 2x10 albo 2x12, coś małego, domowego i taniego! Big Grin

Jeśli to ma być do domu, ma być małe i tanie to polecam EBS CL112. Mam, używam, nawet chałtury na tym gram i jestem zadowolony.

Mayones Jabba V Classic, Flame CS4, Harley Benton JB75, Langowski Fretless -> TC Electornic BG250 115

www.dbcenter.pl -nowy odświeżony dbcenter.pl już otwarty. Chcesz rabat? To pisz, na pewno dostaniesz !!
www.boogieband.com.pl -  zespół na Twoje wesele Wink

Odpowiedz
Panowie jakiego specyfiku używacie do czyszczenia chromowanych części waszego basu?
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 17 gości