Moarrr Drive B-HOOD
(07-30-2012, 07:16 AM)Brylant napisał(a): Tylko w życiu bym tyle nie dał za mamuta.

mrgreenEmotka_2755
Odpowiedz
Gładki robi mamuta znacznie taniej Emotka_2755
Chcesz nagrać naturalnie brzmiącą płytę? zapraszam: BurningTonesStudio

Uprzejmie informuję iż zespół Resin nie wystąpi w najbliższej edycji Mam Voice be the Idol, gdyż w godzinach emisji nie wolno spożywać środków odurzających, zaś regulaminowy czas pozwoliłby wyłącznie na zagranie intro.
Odpowiedz
Rainbow 
No właśnie o to mi chodzi Tongue Znaleźć jego schemat i zlecić Gładkiemu, Piniowi, Cropowi czy jeszcze komuś innemu, to nie jest żaden problem. Jednak schematy do efektów ze stajni Fuzzrocious już takie popularne nie są (a IMO brzmią dużo fajniej, niż wyroby ZVEX-a).
Odpowiedz
(07-30-2012, 07:33 AM)Brylant napisał(a): No właśnie o to mi chodzi Tongue Znaleźć jego schemat i zlecić Gładkiemu, Piniowi, Cropowi czy jeszcze komuś innemu, to nie jest żaden problem. Jednak schematy do efektów ze stajni Fuzzrocious już takie popularne nie są (a IMO brzmią dużo fajniej, niż wyroby ZVEX-a).

IMHO Mammoth ma najciekawsze ziarno, z jakim się do tej pory spotkałem. A to co przedstawia sobą ten fuzz z dema, można uzyskać nakładając na siebie kilka efektów opartych na gainie (wielu z Was ma takie w arsenale i nie przejawia inicjatywy aby optymalnie wykorzystywać je odpowiednio mieszając) Wink
Odpowiedz
OMSON bez kitu, pokaz jak to sie robi.
Odpowiedz
(07-30-2012, 08:31 AM)citizenkane napisał(a): OMSON bez kitu, pokaz jak to sie robi.

A masz gruboziarnistego fuzza z blendem i mocny distortion nie zabijający ataku - to Ci pokaże? Wink
Odpowiedz
(07-30-2012, 09:25 AM)Fabian napisał(a): Polaczenie Sansa GT-2 z leciutkim drivem ze Swollen Pickle brzmi super. Gorzej mi sie wydaje, jak sie daje Swollen -> GT-2. Wtedy staje sie taki... bulgoczacy. Co kto lubi.

Ja też wolę jednak przepuścić drobniejsze ziarno przez grubsze, niż na odwrót... U mnie XXL puszczam przez Mammotha.
Odpowiedz
i ja tak puszczałem IgorFace'a przez GładkiegoBobra:
http://soundcloud.com/burning_sphere/balance-10-feb-10

Uprzejmie informuję iż zespół Resin nie wystąpi w najbliższej edycji Mam Voice be the Idol, gdyż w godzinach emisji nie wolno spożywać środków odurzających, zaś regulaminowy czas pozwoliłby wyłącznie na zagranie intro.
Odpowiedz
(07-30-2012, 07:33 AM)Brylant napisał(a): No właśnie o to mi chodzi Tongue Znaleźć jego schemat i zlecić Gładkiemu, Piniowi, Cropowi czy jeszcze komuś innemu, to nie jest żaden problem. Jednak schematy do efektów ze stajni Fuzzrocious już takie popularne nie są (a IMO brzmią dużo fajniej, niż wyroby ZVEX-a).

Zvex jest pionierem wielu rozwiązań (w tym ręcznie malowanych pudełek mrgreen) i generalnie nie robi "normalnych" efektów, za co należy mu się duży szacunek. Cena to już inna kwestia.

A Fuzzrocious nie jest żadnym geniuszem, ale jest basistą i robi efekty właśnie dla basistów - wszystkie bazują na ogólnodostępnych schematach klasyków gatunku i ich modyfikacjach. Śmieszne jest to, że nikt wcześniej nie zaczął tego robić na taką skalę jak on.
Odpowiedz
szukam takiego brzmienia jak tu od 7 minuty: http://youtu.be/IEcdEMkMaf8
jaki fuzz?
Odpowiedz
(08-10-2012, 12:32 PM)herp napisał(a): szukam takiego brzmienia jak tu od 7 minuty: http://youtu.be/IEcdEMkMaf8
jaki fuzz?

A to nie tak, że bas jest czysty, tylko wstęp gra uni sono z gitarą?Tongue
Odpowiedz
Na bank nie.
Odpowiedz
dość gęste ziarno, sound na granicy overdrive'u
nie wiem czy to sam fuzz.. chyba ten fuzior Fendera potrafiłby coś podobnego
http://www.youtube.com/watch?v=mo61j64HFZ4
tutaj ewidentnie z roundami, ale chyba też jest recka na bassfuzz.com gdzie używa precla na flatach

Odpowiedz
Dzięki Burn, no to już wiem co wpisać na listę zakupów
Odpowiedz
Do kolekcji dołącza:

[Obrazek: 2012_08_10_19_44_31.jpg]

Więcej napiszę po próbie / sesji demo, ale pierwsze wrażenie cool!
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 8 gości