Zdjęcia Sprzętu!
@macius - acoustic IMO wypadl najlepiej. jednak jest to wzmak bardzo charakterystyczny i nie nadaje sie do wszystkiego. zapomnialem wlasbie stestowac podlaczenie preamp z acoustica i koncowka ampega.

Co do porownania gibola do greco - gibol to klasyczny rockowy sound, jest zadzior, ale tym samym wioslo jest bardzo rowne, sustain jest niesamowity. greco to taki wulgar, wychodzi i napierdala po pysku, ale nie tej szlachetnosci w brzmieniu.Do studia na pewno bralbym gibola.

gibol to typ zakupu jak moj fender - wiosla ktore sprzedam gdy dopadnie mnie reumatyzm i nie bede mogl grac. ale grecisow bardzo szkoda sie pozbywac....
outreband.com

Odpowiedz
(09-14-2012, 06:11 PM)Burning napisał(a): nigdy nie wątpiłem w brzmienie Foder Emotka_2755

Ta pendowa mnie na przykład nie powala. Bardzo uczciwy sound ale bez wzwodu jak dla mnie.
Odpowiedz
(09-15-2012, 09:40 AM)elteha napisał(a): @macius - acoustic IMO wypadl najlepiej. jednak jest to wzmak bardzo charakterystyczny i nie nadaje sie do wszystkiego. zapomnialem wlasbie stestowac podlaczenie preamp z acoustica i koncowka ampega.
Mam takiego i byłem ciekaw Twojej opinii Emotka_2755

Nawet na zdjęciu się załapał:
[Obrazek: 132917669.jpg]
Kiepawa jakość, bo tylko z komórki w kiepskim świetle, ale mniej więcej widać moje graty na salce Wink

Odpowiedz
(09-15-2012, 09:55 AM)Basstard napisał(a):
(09-14-2012, 06:11 PM)Burning napisał(a): nigdy nie wątpiłem w brzmienie Foder Emotka_2755

Ta pendowa mnie na przykład nie powala. Bardzo uczciwy sound ale bez wzwodu jak dla mnie.
+1. Mnie też nie powaliła.
Gram na nerwach.
Odpowiedz
Bo one chyba nie mają powalać. Pamiętam jak się przysłuchiwałem grze Grubego, który na przemian ze swoim Marcusem V testował tego Empire.

Jazz miał dużo więcej dołu i mięcha, kleił się pięknie, brzmiał po prostu wystrzałowo.

Fodera przy jazzie grała bardzo mało spektakularnie, za to po 5 minutach słuchania wychodziło, że w mixie siedziała po prostu perfekcyjnie, każdy dźwięk brzmiał równo, wybrzmiewał pięknie, nie wychylał się ponad inne.
Wiem, że dużo tu robi jeszcze miks z zespołem, wzmak i pomieszczenie, ale moje wrażenie było takie:

Marcus - petarda, ale po 10-15 minutach grania z podkładem trochę mnie zmęczył. Pewnie wina pieca i paczki, bo same zamulacze były
Fodera - nic spektakularnego, ale po 10-15 minutach słuchało mi się jej dużo lepiej niż MM.

Ale Gruby Jazz 4 US Standard na flaciszczach skasował oba wiosła totalnie. Olszak dał mu kategoryczny zakaz sprzedaży tego basu. Gdyby powiedział coś innego, poważyłoby to cały jego autorytet Wink

EDYTA: Ostatecznie stanęło na tym, że Gruby wolał swojego Jazza, a właściciel Fodery - Foderę. Zgodnie z zastosowaniami, Fodera ma grać całą noc, robić robotę i nie zmęczyć ani słuchacza ani grających.
Odpowiedz
@elteha, DEFENCE.. w sumie potwierdzacie moje spostrzeżenia odnośnie subtelności tego instrumentu, który nawet nie stał w pobliżu kołkowynalazków typu Epi. Spodziewałem się mega agresora, a dostałem najbardziej wszechstronny instrument, jaki miałem. Za dwa tygodnie pierwsze gigiBig Grin

@ JAACA - grałem w sklepie na limitowanym, kładzie niesamowite ilości dołuSmile A z tym pierwszym, to mógłbyś już nie wkurzać!Wink
Odpowiedz
(09-15-2012, 12:57 PM)billbo napisał(a): @elteha, DEFENCE.. w sumie potwierdzacie moje spostrzeżenia odnośnie subtelności tego instrumentu, który nawet nie stał w pobliżu kołkowynalazków typu Epi. Spodziewałem się mega agresora, a dostałem najbardziej wszechstronny instrument, jaki miałem. Za dwa tygodnie pierwsze gigiBig Grin

@ JAACA - grałem w sklepie na limitowanym, kładzie niesamowite ilości dołuSmile A z tym pierwszym, to mógłbyś już nie wkurzać!Wink

Myśle, ze każdy tbird wali dołem Wink choć mięsa rownież mu nie brakujeSmiledodatkowo wypalany klon na podstrunnicy powinien dawać więcej górki w brzmieniu w stosunku do standardowego Tbirda. Warto by było porównać standardowego i limitowanego wspinając jeden po drugim w ten sam wzmakSmile
[Obrazek: masthead.jpg]

Dużo sprzętu - mało talentu Emotka_2403
Odpowiedz
Nie wiem jak gada stary Tbird, ale jak nowemu skręci się minimalnie mostkowy pikap to jest instant boner & instant gas chytry
Odpowiedz
Tak a pro po grzmotoptaków, widzieliście nowy wynalazek Jacksona?

[Obrazek: 2919091591_frt_wlg_001.jpg]
Tradycyjny J-BASS B-HOOD member no. 2
Broda B-hood #11

(03-11-2013, 11:07 PM)Brylant napisał(a): [Bisq_mode=on]
Ale wszystko jest chujowe...
[Bisq_mode=off]
Odpowiedz
Za dużo gałek :p

Odpowiedz
[Obrazek: 2919090568_frt_wlg_001.jpg]

Mówisz, masz Wink
Broda B-hood #11

[Bisq_mode=off]
Odpowiedz
(09-15-2012, 01:28 PM)Bisq napisał(a): [Obrazek: 2919090568_frt_wlg_001.jpg]

Mówisz, masz Wink

brzydki top

mrgreen
fender -> fender -> fender
Odpowiedz
To nie jest nowy wynalazek, to kontynuacja.
[Obrazek: mhizijqkss6k_t.jpg]
Odpowiedz
"Normalne" Thunderbirdy Jacksona są nawet fajne, Firebirdy z resztą też (a nawet bardziej chyba), ale te nowe jakieś takie paskudne z kształtu wyszły. Ten dolny róg jakoś nie do końca z całą resztą się komponuje, całość jakaś taka "krzywa" się wydaje. Tylko sunburst jako-tako IMHO wygląda, ale wraz patrzenie nań do przyjemnych doznań nie należy.
Broda B-hood #11

[Bisq_mode=off]
Odpowiedz
Rainbow 
[Obrazek: 264394_10151054537777844_1473632987_n.jpg]
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 90 gości