ALLEGRO - prośby, pytania, kwiatki - BEZ OGŁASZANIA SIĘ
(10-05-2012, 09:10 PM)FleaStyle napisał(a): Znaczy sie tam jest 800 z kejsem , ja bym próbował bez tak za 650zł własnie, nie mam jakiegoś parcia a drugi bas żeby nie wozić sie przyda

Przecież można poprosić o proste próbki dźwiękowe prosto w linie (ja tak zrobiłem ostatnio z Fajfus basem). Zwykle zagranie prostych nut na pustych strunach po kolei wyjaśnia sprawę a nagrywającego kosztuje min wysiłku Emotka_2755
Odpowiedz
(10-05-2012, 01:38 PM)szczegut napisał(a):
(10-05-2012, 10:52 AM)bratekr napisał(a): Ależ to musi nasuwać...

http://allegro.pl/ibanez-roadstar-bass-m...21291.html

Po wczorajszej wymianie strun i regulacji stwierdzam, że przydałby mi się pickup pod mostem. Ale śliczniutki jest, tylko szkoda, że nie w naturalu Sad

Zgadzam się, że to świetne wiosło!

zwłaszcza, że sam takie posiadam mrgreen

Edit, tylko, że ja dwa lata temu ten sam rocznik kupiłem za 450 lub 500 zł, nie pamiętam...

Ten bas niedawno chciał sprzedać jeden z forumowiczów i chciał 1600 zł (cena była do negocjacji).
Odpowiedz
(10-05-2012, 10:52 PM)OMSON napisał(a):
(10-05-2012, 09:10 PM)FleaStyle napisał(a): Znaczy sie tam jest 800 z kejsem , ja bym próbował bez tak za 650zł własnie, nie mam jakiegoś parcia a drugi bas żeby nie wozić sie przyda

Przecież można poprosić o proste próbki dźwiękowe prosto w linie (ja tak zrobiłem ostatnio z Fajfus basem). Zwykle zagranie prostych nut na pustych strunach po kolei wyjaśnia sprawę a nagrywającego kosztuje min wysiłku Emotka_2755

Chyba tak zrobieEmotka_2755
To ten zielony fajfus lutniczy z alledrogo? Genialnie wygląda!
Odpowiedz
http://allegro.pl/squier-vintage-modifie...66694.html - z wysyłką dali 1176 zł.
Widać, że pranie mózgów zmową cenową na allegro przynosi rezultaty.

A tutaj dla porównania efekt wbicia modelu basu w google:
http://guitarcenter.pl/catalog/squier/ba...-jazz-bass
Odpowiedz
Sprzedałem swojego Corta C5Z za 800zł ze skórzanym pasem. Teraz ktoś się ogłasza z C4Z za 800zł, no kur... to za 800zł można mieć B5!
Odpowiedz
No ale jak Ty kupowałeś swojego Corta to $$ i chleb był po 1,5zł a teraz jest po 3zł... no to i cena w sklepach ...i na rynku wtórnym musiała wzrosnąć. Poza tym pamiętaj, że każdy sprzedający rozlicza się z fiskusem więc koszta rosną Tongue

P.S mam nadzieję, że odczytujesz sarkazm w mojej wypowiedzi? Wink
...mO_Om...

Cytat:"...I ujrzał Pan pracę naszą i był zadowolony,
A potem zapytał o zarobki nasze - usiadł i zapłakał..."
Odpowiedz
(10-06-2012, 02:15 PM)darks napisał(a): http://allegro.pl/squier-vintage-modifie...66694.html - z wysyłką dali 1176 zł.
Widać, że pranie mózgów zmową cenową na allegro przynosi rezultaty.

A tutaj dla porównania efekt wbicia modelu basu w google:
http://guitarcenter.pl/catalog/squier/ba...-jazz-bass

Daj spokój. Już od dawna wszyscy pchają te sq za ceny nówek, gdzie używka moim zdaniem powinna stać koło 800 zł i byłoby bardzo ok, bo to świetne wiosła jak na okolicę 1k zł. Tylko, że sprzedawanie używek w cenie nówki to jakiś chory żart. Problemem jest też to, że są polskie sklepy, gdzie te basy kosztują ponad 1500 zł, koleś kupi za tyle i wystawi za ten 1,1k myśląc, że to okazja i tanio Wink.
Odpowiedz
(10-06-2012, 02:50 PM)SUVV napisał(a): No ale jak Ty kupowałeś swojego Corta to $$ i chleb był po 1,5zł a teraz jest po 3zł... no to i cena w sklepach ...i na rynku wtórnym musiała wzrosnąć. Poza tym pamiętaj, że każdy sprzedający rozlicza się z fiskusem więc koszta rosną Tongue

Pierdu pierdu. Corty Action używki za 700zł? Też jakaś kpina. Szukam basu do 600-650zł typu ibanez sr/srx lub cort c/b i niczego nie ma.
Odpowiedz
Dex - ja również, prosta 4ka, na której przekonam się czy pasuje mi takie cudo w obniżonym stroju czy ostatecznie obniżony poleci na 5tce.

SX'a kupisz nowego za około 600 zł. W zasadzie na obecną chwilę jest to jedyna opcja. Dlatego zacząłem dopuszczać możliwość kupna basu w wyższym pułapie cenowym.
Odpowiedz
Mnie nie stać z mojej marnej pensji. Nawet nagłośnienia nie mam. Trudno. Ibaneza w standard D dam i zobaczymy. Mam nadzieje, że gościu co będzie mi go ustawiał nic nie spierdoli.
Odpowiedz
Najlepszy lutnik jakiego znam, to Adam Lewicki z Inowrocławia. Kumplowi ostatnio wyciągał japońskiego ibka RG pod set strun 13-64. My z tym walczyliśmy, ale nie dało rady bez wyraźnego obijania o progi. Gość popracował zarówno nad setupem jak i nad progami. Dał radę.
Odpowiedz
Chce dać Szymonowi Grodzkiemu z Invent Soundu. Zobaczymy. Pojechałbym do Mroka ale szykuje swój serwis/studio. Do Lewickiego nie mam czasu jechać.
Odpowiedz
(10-06-2012, 03:56 PM)darks napisał(a): Najlepszy lutnik jakiego znam, to Adam Lewicki z Inowrocławia.

Podpisuje sie pod tym stwierdzeniem. Gosc ma talent!!! I ceny wporzo...
Odpowiedz
(10-06-2012, 04:44 PM)Paul napisał(a):
(10-06-2012, 03:56 PM)darks napisał(a): Najlepszy lutnik jakiego znam, to Adam Lewicki z Inowrocławia.

Podpisuje sie pod tym stwierdzeniem. Gosc ma talent!!! I ceny wporzo...

Również polecam Adama!

Odpowiedz
(10-06-2012, 04:40 PM)Dex napisał(a): Chce dać Szymonowi Grodzkiemu z Invent Soundu. Zobaczymy. Pojechałbym do Mroka ale szykuje swój serwis/studio. Do Lewickiego nie mam czasu jechać.

Nawet nie wiedziałem, że Sigmar bawi się również w semi-lutnicze operacje.
Co do Lewickiego - gość często śmiga przez Bydgoszcz i da się z nim dogadać na miejscu.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 150 gości