Gallien Krueger B-HOOD
(10-31-2012, 05:53 PM)Sobass napisał(a):
(04-03-2010, 07:48 PM)SUVV napisał(a): Zapraszam do tegoż zacnego hooda jakże zacnego sprzętu Emotka_2755

Lista szczęśliwych użytkowników:

Takie coś mam.

[Obrazek: preview.jpg]

212, 600 W, 8 ohm, 100 dB, piętnaście kilo wagi Smile.

Ale jeszcze nie wiem jak gra, dowiem się kole poniedziałku Smile.

O, a ja bym przygarnął jego większego brata, 4x12 Big Grin
Odpowiedz
(10-31-2012, 06:28 PM)Viking napisał(a):
(10-31-2012, 05:53 PM)Sobass napisał(a):
(04-03-2010, 07:48 PM)SUVV napisał(a): Zapraszam do tegoż zacnego hooda jakże zacnego sprzętu Emotka_2755

Lista szczęśliwych użytkowników:

Takie coś mam.

[Obrazek: preview.jpg]

212, 600 W, 8 ohm, 100 dB, piętnaście kilo wagi Smile.

Ale jeszcze nie wiem jak gra, dowiem się kole poniedziałku Smile.

O, a ja bym przygarnął jego większego brata, 4x12 Big Grin

ale to już z serii NEO bo z MBE nie ma 412. ale to dopiero musi zionąć slina
obrazki się zesrały.

Odpowiedz
Sobass...

w takim razie czekamy na wrażenia i decyzję o chęci przystąpienia do b-hooda Wink
...mO_Om...

Cytat:"...I ujrzał Pan pracę naszą i był zadowolony,
A potem zapytał o zarobki nasze - usiadł i zapłakał..."
Odpowiedz
(10-31-2012, 06:28 PM)Viking napisał(a): O, a ja bym przygarnął jego większego brata, 4x12 Big Grin

Ja też, ale nie mieszkam w Nepalu i nie mam tanich tragarzy Smile

Cały ten sezon obskoczyłem na 410 i mi się znudziło dźwiganie. A z tym to tramwajem mogę na dżoba jechać i się nie zmęczę.

(10-31-2012, 06:42 PM)SUVV napisał(a): Sobass...

w takim razie czekamy na wrażenia i decyzję o chęci przystąpienia do b-hooda Wink

No plan jest, żeby sezonik na tym przelecieć i się obaczy. A wrażenia będą gdzieś za miesiąc, bo plumkanie w chacie się nie liczy, zobaczymy jak z kapelą to zagada, a dzoba mam dopiero za jakieś 3 tydznie niestety.
Odpowiedz
GK nie należy do sprzętów transparentnych, ma swój charakter i swoje brzmienie, które przeważnie się lubi albo nienawidzi Wink

Z pewnością sprzęt skuteczny ale pamiętaj, GK nie klei bandu jak Ampeg, to raczej takie cuś co daje dźwiękiem jak piącha w ryj... sound jest gdzieś obok gitar i perki ale nadal w odpowiednim miejscu.
...mO_Om...

Odpowiedz
(10-31-2012, 07:47 PM)SUVV napisał(a): GK nie należy do sprzętów transparentnych, ma swój charakter i swoje brzmienie, które przeważnie się lubi albo nienawidzi Wink

Z pewnością sprzęt skuteczny ale pamiętaj, GK nie klei bandu jak Ampeg, to raczej takie cuś co daje dźwiękiem jak piącha w ryj... sound jest gdzieś obok gitar i perki ale nadal w odpowiednim miejscu.

Oj to zależy z jakim basem i jak pokręcisz wszystko. Wink
(10-31-2012, 06:28 PM)Viking napisał(a): O, a ja bym przygarnął jego większego brata, 4x12 Big Grin

Jak bassman Soulfly czy Lacuna Coil... Wink
Odpowiedz
Omson... ja mówię o prawdziwym brzmieniu Gallien Krueger'a... nie naszprycowanym preampami, efektami i innymi bajerami sygnałem wysyłanym do nagłośnienia.
...mO_Om...

Odpowiedz
(10-31-2012, 08:43 PM)SUVV napisał(a): Omson... ja mówię o prawdziwym brzmieniu Gallien Krueger'a... nie naszprycowanym preampami, efektami i innymi bajerami sygnałem wysyłanym do nagłośnienia.

W zasadzie to używam ze Spectorem z odłączonym preampem. Po drodze jest tylko dbx160A, ale ustawiony tak delikatnie, że służy bardziej jako limiter ścinający peaki, a do całości domiksowany jest lekko Sansamp w pętli Kruegera.

Odpowiedz
Ja bym chętnie poczytał co o GK myśli Błażej. Pamiętam że na basoofce ostro zjechał serię RB
Tak btw. brakuje mi tego soundu potwornie. Nawet teraz gdy mam Streamlinera od Genz Benz który mnie inspiruje i klei wszystko do kupy to nigdy nie miałem odruchu wracania do poprzednich gratów jak do GK 700RBII ani do Ampega, SWR-a czy Markbassa.
Ibanez Blazer-Maruszczyk Elwood--AMP BH420--112 NoisyBox(Fatailpro)--Aphex Punch factory-Chaos Hotcake drive.
Odpowiedz
Co Alfik sądzi? że to nie brzmi, wali plastikiem, equalizer wyssany palca... ogólnie totalny szmelc, który nie powinien być na rynku albo ewentualnie grać na tym powinni tylko totalni amatorzy... bo to nie SWR i och,ach, ech Wink

Tak więc darujmy sobie... bo do qwy nędzy... gust jest jak doopa - każdy ma swoją i ch... mnie obchodzi co kto inny sądzi Emotka_2755
...mO_Om...

Odpowiedz
(10-31-2012, 09:27 PM)SUVV napisał(a): Co Alfik sądzi? że to nie brzmi, wali plastikiem, equalizer wyssany palca... ogólnie totalny szmelc, który nie powinien być na rynku albo ewentualnie grać na tym powinni tylko totalni amatorzy... bo to nie SWR i och,ach, ech Wink

Tak więc darujmy sobie... bo do qwy nędzy... gust jest jak doopa - każdy ma swoją i ch... mnie obchodzi co kto inny sądzi Emotka_2755

Co ktoś inny sądzi jest ok. Tylko słabo jest, jak ktoś lubi to co ma, a potem dowiaduje się, że to jest dno i głownie dlatego pozbywa się tego...

Panowie, na świecie nie ma jednego studio, jednego realizatora i jednego słusznego basu/wzmacniacza - kiedy zmądrzejecie? Wink
Odpowiedz
(10-31-2012, 09:20 PM)obserwacja napisał(a): Ja bym chętnie poczytał co o GK myśli Błażej. Pamiętam że na basoofce ostro zjechał serię RB

już klęknąłem...Rolleyes

odkąd jestem na tym forum, czytając, zgadzam się często z Omsonem, tak jest też w tym wypadku. wybaczcie wulgaryzm, ale do kurwy nędzy, co obchodzi mnie zdanie jakiegoś realizatora, jeżeli brzmienie danej paczki czy wzmacniacza mi odpowiada? nonsens...

'GK nie klei kapeli jak Ampeg' - większego idiotyzmu dawno na tym forum nie przeczytałem... dla mnie zasada jest prosta: jeżeli umiesz zagrać równo, to zdecydowana większość spasuje, a to, jakie brzmienie temu nadasz - sprawa indywidualna.
obrazki się zesrały.

Odpowiedz
Stanislav... ale zaraz zaraz... czy ja powiedziałem nieprawdę? bo przecież GK nie klei bandu jak Ampeg -> bo to nie Ampeg, ma inne brzmienie, inny charakter... robi dobrze w inny sposób niż Ampeg (bo mam wrażenie, że zrozumiałeś moje zdanie: "tylko Ampeg klei, GK robi źle itp").
...mO_Om...

Odpowiedz
Mnie GK nigdy nie kręcił, ale te kombo Sobass wygląda na bardzo fajne. Trzeba mieć przecież na względzie jego masę. Waży tyle, co nic. Jeśli usłyszysz jakieś niedostatki brzmieniowe nawet (a możliwe, że Ci totalnie przypasi), to mobilność Ci to wynagrodzi Smile
Gram na nerwach.
Odpowiedz
(11-01-2012, 07:59 AM)miklo napisał(a): Mnie GK nigdy nie kręcił, ale te kombo Sobass wygląda na bardzo fajne.

Ale to nie kąbo tylko paczka... Smile.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 12 gości