Efekty, Pedalboardy - zdjęcia, testy, opinie
nienawidzę Cię za moogi!
Odpowiedz
Ogółem wszystko robi świetną robotę.
Delay z bossa jako cyfrowy sprawdza się świetnie, Delay TC to to samo co boss plus parę fajnych możliwości typu "tape" albo "mod", kiedyś kupie jakiegoś analoga, może też z Mooga Wink.
Reverb ekstra, jakbym miał zamieniać to tylko na Eventide.
Phaser zamiata wszystko, Cluster flux ma takie możliwoście że "OJAJEBIE" (niedługo spróbuję coś nagrać ciekawego).
Flangery z Bossa 83 i 84 brzmią świetnie.

Tuner jest mały ale bardzo czytelny.

Przydałby się jakiś ogarnięty zasilacz pod to wszystko.
Fender Classic '50s Precision Bass >
PolyTune Mini, Moogerfooger Clusterflux, Moogerfooger 12-Stage Phaser,
Boss BF-2 (Japan), Boss DD-6, TC Nova Delay, Boss RV-5 >
Ashdown ABM 500 EVO III > Ashdown ABM 610

https://www.facebook.com/SupremeScarlet
Odpowiedz
Podobno moogi mają słaby bypass? Prawda?
Odpowiedz
Nie zauważyłem i tak przez nie cały czas cisnę i są w pętli.
Ale co jak co brak true mnie zaskoczyło w sprzęcie za taką kasę Big Grin
Fender Classic '50s Precision Bass >
PolyTune Mini, Moogerfooger Clusterflux, Moogerfooger 12-Stage Phaser,
Boss BF-2 (Japan), Boss DD-6, TC Nova Delay, Boss RV-5 >
Ashdown ABM 500 EVO III > Ashdown ABM 610

https://www.facebook.com/SupremeScarlet
Odpowiedz
[Obrazek: deluxe-bass-big-muff-pi.jpg]

Ciekawie się zapowiada...
Fender Jazz Bass MIA, HB JB40FL -> Korg Pitchblack -> Boss OC-2 -> MXR Octave Bass Deluxe -> EHX Deluxe Bass Big Muff Π -> Marshall VBA 400 -> Marshall VBC 412

Alfik napisał(a):a może do rocka jak sama nazwa wskazuje zastosować jednak jazz basa
Odpowiedz
(12-27-2012, 06:10 PM)dexter_ck napisał(a): [Obrazek: deluxe-bass-big-muff-pi.jpg]

To jakby poskładać do kupy mój ParaLooper od Pinia (posiada HPF/LPF, blend, FXgain i Volume) i Woolly Mammotha - myślę, że to będzie cool fajowy grat! Smile Pytanie tylko, czy charakter samego fuzza przebije Mamutowego? Wink
Odpowiedz
(12-27-2012, 09:18 PM)OMSON napisał(a):
(12-27-2012, 06:10 PM)dexter_ck napisał(a): [img]http://ehx.com/assets/jpg640h/deluxe-bass-big-muff-pi.jpg[img]

To jakby poskładać do kupy mój ParaLooper od Pinia (posiada HPF/LPF, blend, FXgain i Volume) i Woolly Mammotha - myślę, że to będzie cool fajowy grat! Smile Pytanie tylko, czy charakter samego fuzza przebije Mamutowego? Wink

I jakoś ceną nie zabija. 118€ na thommanie
Fender Jazz Bass MIA, HB JB40FL -> Korg Pitchblack -> Boss OC-2 -> MXR Octave Bass Deluxe -> EHX Deluxe Bass Big Muff Π -> Marshall VBA 400 -> Marshall VBC 412

Alfik napisał(a):a może do rocka jak sama nazwa wskazuje zastosować jednak jazz basa
Odpowiedz
(12-27-2012, 06:10 PM)dexter_ck napisał(a): [Obrazek: deluxe-bass-big-muff-pi.jpg]

Ale żeś kurwa gasu narobił o ja jebię slina
Odpowiedz
Przy okazji, może ktoś ogrywał EH bass blogger'a? na YT fajnie gada, ale wolałbym usłyszec opinie od kogoś kto miał z tym do czynienia.
Odpowiedz
OMSON: muff ma zupełnie inny charakter niż mamut
nie porównywałbym
Chcesz nagrać naturalnie brzmiącą płytę? zapraszam: BurningTonesStudio

Uprzejmie informuję iż zespół Resin nie wystąpi w najbliższej edycji Mam Voice be the Idol, gdyż w godzinach emisji nie wolno spożywać środków odurzających, zaś regulaminowy czas pozwoliłby wyłącznie na zagranie intro.
Odpowiedz
(12-28-2012, 11:23 AM)markuz napisał(a): Przy okazji, może ktoś ogrywał EH bass blogger'a? na YT fajnie gada, ale wolałbym usłyszec opinie od kogoś kto miał z tym do czynienia.

Miałem. Inny niż Muff, specyficzny. Jeśli z Muffem wiedziałem co robić i jak go kręcić, tak na Bloggera, w kontekście kapeli, nie miałem zupełnie pomysłu.
☓ Buzz ☓ Sire ☓ Wzmacniacze klasy D ☓ EMG ☓ Płytki na Fenderach
Nie używam! STOP AGRESYWNEJ PROPAGANDZIE!
Odpowiedz
(12-28-2012, 12:38 PM)Burning napisał(a): OMSON: muff ma zupełnie inny charakter niż mamut
nie porównywałbym

Burn, zdaje sobie sprawę, że charakter jest inny (i prawdopodobnie Muff mnie by nie podszedł) Emotka_2755 Po prostu ficzersy tego Deluxa są zajefajne (to jest jakby fuzja moich dwóch kostek, jak pisałem) Smile
Odpowiedz
(12-28-2012, 11:23 AM)markuz napisał(a): Przy okazji, może ktoś ogrywał EH bass blogger'a? na YT fajnie gada, ale wolałbym usłyszec opinie od kogoś kto miał z tym do czynienia.

z tranzystorem grał tak sobie.z lampą będzie pewnie lepiej
Odpowiedz
(12-28-2012, 03:57 PM)wahrocker napisał(a):

z tranzystorem grał tak sobie.z lampą będzie pewnie lepiej

cóż, gram na gallienie... ale kusi mnie żeby sprawdzić... Smile szkoda że dostępne tylko w sklepach a używek brak.
dzięki za informacje!

Odpowiedz
[Obrazek: 551716_318193631624160_1229626370_n.jpg]

podłoga na 2013r
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 18 gości