Liczba postów: 171
Liczba wątków: 8
Reputacja:
0
Możesz mi na priv podesłać nr telefonu? Zadzwonie pod koniec tygodnia.
(01-23-2013, 02:34 PM)Alfik napisał(a): Lacki jeśli chcesz mogę do was zadzwonić i coś tam podpowiedzieć w sprawie komba
Liczba postów: 182
Liczba wątków: 17
Reputacja:
1
poszedło
Najlepsze zwierzątka domowe to rybki. Nie szczekają, nie drapią, błota nie naniosą, nie chrapią, a jakby co, to zagrycha pod ręką.
Liczba postów: 5420
Liczba wątków: 38
Reputacja:
0
Ode mnie też.
Podałem Wam przepis na combo marzeń. Nie spierdolcie tego
Liczba postów: 11867
Liczba wątków: 17
Reputacja:
1
(01-23-2013, 03:48 PM)barabas napisał(a): Ode mnie też.
300W lampa do 1500zł?
Liczba wątków: 2
Reputacja:
0
Ode mnie też poszlo
Jako chałturnik grający co tydzien w innym miejscu podałem przepis na kombo super mobilne, dobrze brzmiące, głosne, w przyzwoitej cenie, dobrych parametrach technicznych, preampem tranzystorowym i lampowym (lub symulacja lampy), wbudowany compressor. Od jakiegoś czasu rozglądam się za czymś takim ... i póki co nie znalazlem
Liczba postów: 506
Liczba wątków: 21
Reputacja:
0
Fender Jazz Bass Special PJ '86 / Yamaha AES-620 - Zoom B3 - Fulltone BassDrive by Pinio - linia/wzmak na salce
Chroń lasy - kupuj używane gitary
Liczba postów: 145
Liczba wątków: 20
Reputacja:
0
Liczba wątków: 2
Reputacja:
0
(01-23-2013, 03:57 PM)chałturnik napisał(a): Ode mnie też poszlo
Jako chałturnik grający co tydzien w innym miejscu podałem przepis na kombo super mobilne, dobrze brzmiące, głosne, w przyzwoitej cenie, dobrych parametrach technicznych, preampem tranzystorowym i lampowym (lub symulacja lampy), wbudowany compressor. Od jakiegoś czasu rozglądam się za czymś takim ... i póki co nie znalazlem
http://www.taurus-amp.pl/bas/combo/silve...lt-12.html
(01-23-2013, 03:57 PM)Dex napisał(a): (01-23-2013, 03:48 PM)barabas napisał(a): Ode mnie też.
300W lampa do 1500zł?
No, na czterech dziesionach ważące 12 kilo z twardym kejzem
Pełna lampa za 1500 zł to lekka przesada Ale jakiś nieduży tranzystor z dwoma kanałami, gdzie jeden będzie miał jakaś lampke, to już bardziej prawdopodobne.
Liczba postów: 3808
Reputacja:
5
Patrząc na ceny serii SL, 1500zł jest równie mało prawdopodobne
(01-24-2013, 11:20 AM)low napisał(a): Patrząc na ceny serii SL, 1500zł jest równie mało prawdopodobne
No już teraz widzę Ten SLT-10 nadaje się na gigi?
Liczba wątków: 8
Reputacja:
0
(01-24-2013, 12:30 PM)OMSON napisał(a): (01-24-2013, 11:20 AM)low napisał(a): Patrząc na ceny serii SL, 1500zł jest równie mało prawdopodobne
Pierwsza kwestia jest taka, że dzięki za wypełnienie ankiet.
Jak chodzi o kwestie - ficzersy- jakość to jest to mega złożona i jeżeli wzmacniacz ma mieć lampę, dobry dynamiczny gwizdek, neodymowy głośnik, jakiś zapas mocy na drugą kolumnę, kompresor i zajebisty dizajn to niestety się odbija na cenie.
Linia nad którą pracujemy ma połączyć dobre "osiągi" z sensowną wagą i ludzką ceną.
Odpowiadając na pytanie o SL/SLT 10 to nie wdając się w niuanse - nadaje się. Ma rozsądną moc, porządny dynamiczny tweeter, dobrą pojemność i bassreflex więc jak na tak mały wzmacniacz ba bardzo fajny dół. I ma porządne wyjście DI.
Jeśli chodzi o minusy to ma takie same jak każde combo tego gabarytu - najlepiej słychać go po przeszczepie uszu na łydki.
(01-24-2013, 01:30 PM)Lacki napisał(a): (01-24-2013, 12:30 PM)OMSON napisał(a): (01-24-2013, 11:20 AM)low napisał(a): Patrząc na ceny serii SL, 1500zł jest równie mało prawdopodobne
Pierwsza kwestia jest taka, że dzięki za wypełnienie ankiet.
Jak chodzi o kwestie - ficzersy- jakość to jest to mega złożona i jeżeli wzmacniacz ma mieć lampę, dobry dynamiczny gwizdek, neodymowy głośnik, jakiś zapas mocy na drugą kolumnę, kompresor i zajebisty dizajn to niestety się odbija na cenie.
Linia nad którą pracujemy ma połączyć dobre "osiągi" z sensowną wagą i ludzką ceną.
Odpowiadając na pytanie o SL/SLT 10 to nie wdając się w niuanse - nadaje się. Ma rozsądną moc, porządny dynamiczny tweeter, dobrą pojemność i bassreflex więc jak na tak mały wzmacniacz ba bardzo fajny dół. I ma porządne wyjście DI.
Jeśli chodzi o minusy to ma takie same jak każde combo tego gabarytu - najlepiej słychać go po przeszczepie uszu na łydki.
Uważam że 1,5k zł to górna granica. Przy czym wypełniając ankietę, miałem na myśli combo do pokoju/studia, a więc małej mocy, z głośnikiem 10/12". Pozostałe ficzersy maja już serie SL/SLT (ja bym tylko zrezygnował z kompresji i tych zabezpieczeń). BTW - design im prostszy - tym lepiej (i nie w kocu).
Liczba postów: 4297
Reputacja:
9
(01-24-2013, 01:40 PM)OMSON napisał(a): Uważam że 1,5k zł to górna granica. Przy czym wypełniając ankietę, miałem na myśli combo do pokoju/studia, a więc małej mocy, z głośnikiem 10/12". Pozostałe ficzersy maja już serie SL/SLT (ja bym tylko zrezygnował z kompresji i tych zabezpieczeń). BTW - design im prostszy - tym lepiej (i nie w kocu).
Wychodzi B212, ale nie w kocu
"Some people like cupcakes better. I for one care less for them!"
|