[INDEKS] Jaki sprzęt kupić?
Czy jest może ktoś kto grał na koreańskich Squier jazz basach z lat 90-tych i mógłbym napisać o nich kilka słów? Chodzi mi głównie o porównanie ze Squirem Vintage Modified. Chodzi mi po głowie by zakupić sobie jakiegoś budżetowego jazz basa z którym nie byłoby wstydu pokazać się na scenie i rozważam właśnie jakiegoś koreańca lub wspomnianego VMa.
Odpowiedz
VM jest zajebisty. Nie zmieniam tego wiosła na inne, chyba że będzie to Marcus Miller.
Odpowiedz
Ogrywalem jednego VM i byl przyzwoity. Dobrze wykonany, wygodny i nawet niezle brzmial. Godny swojej ceny na pewno. Tylko tez duzo zalezy od egzemplarza, jak zawsze...

Godny ceny za jaka wtedy staly mniej wiecej te basy ~1250, bo w niektorych sklepach kolo 1,7k wolaja, a tu juz wolalbym cos innego.
Odpowiedz
Jeśli nie przeszkadza Ci PJ, to w tej klasie cenowej warto jeszcze obadać Yamahy BB. Godne są.
Odpowiedz
Kurde, nie wiem gdzie napisac. Tu chyba bedzie dobrze.
Wie ktoś gdzie można w Warszawie kupic klucz do regulacji gryfu Ibaneza Roadstara? Te które znalazłem w metalowych są za długie i nie mieszczą się w dziurce od strony mostka.
Fender Jazz Bass Special PJ '86 / Yamaha AES-620 - Zoom B3 - Fulltone BassDrive by Pinio - linia/wzmak na salce

Chroń lasy - kupuj używane gitary mrgreen

[Obrazek: 39977_2f374124b3b1.gif]

Odpowiedz
Odkręć gryf.
Odpowiedz
Na to juz sam wpadłem, ale wolałbym jednak cos mniej inwazyjnego.
Czytałem gdzieś że ktoś miał juz podobny problem i jakos sobie poradził, ale nie pamietam jak.
Fender Jazz Bass Special PJ '86 / Yamaha AES-620 - Zoom B3 - Fulltone BassDrive by Pinio - linia/wzmak na salce

Odpowiedz
(02-01-2013, 09:12 PM)Frytas napisał(a): Na to juz sam wpadłem, ale wolałbym jednak cos mniej inwazyjnego.

odkręcenie gryfu nie jest rzeczą inwazyjną, jest normalne mrgreen
obrazki się zesrały.

Odpowiedz
Chodziło o to, że duzo z tym pierdolenia Smile
Chyba pozostanie mi tak zrobić dopóki czegos nie znajde Tongue

Odpowiedz
Druga opcja to frezowanie korpusu. Rób jak uważasz Emotka_2755
Odpowiedz
Ewentualnie piła do metalu i skrócić klucz ze sklepu.
Tradycyjny J-BASS B-HOOD member no. 2
Broda B-hood #11

(03-11-2013, 11:07 PM)Brylant napisał(a): [Bisq_mode=on]
Ale wszystko jest chujowe...
[Bisq_mode=off]
Odpowiedz
(02-02-2013, 12:01 AM)Bisq napisał(a): Ewentualnie piła do metalu i skrócić klucz ze sklepu.

Dokładnie. Ja tak zrobiłem bo też nie mieścił mi się klucz w tą dziurę

Mayones Jabba V Classic, Flame CS4, Harley Benton JB75, Langowski Fretless -> TC Electornic BG250 115

www.dbcenter.pl -nowy odświeżony dbcenter.pl już otwarty. Chcesz rabat? To pisz, na pewno dostaniesz !!
www.boogieband.com.pl -  zespół na Twoje wesele Wink

Odpowiedz
A w Geddym trzeba odkręcać. Upierdliwe to, ale da się całą operację - odkręcenie-regulacja-przykręcenie - wykonać w 5-6 minut.
Odpowiedz
Pany,

Mam DieHardy, ale trochę mnie wkurwiają...

Klotz Funkmaster x2? Nada się? Czy inwestować w Monstery?
Odpowiedz
Kup cordiala/sommera z metra+neutriki/reany, daj komus do polutowania i bedzie git.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 90 gości