Efekty, Pedalboardy - zdjęcia, testy, opinie
a to przepraszam. dla tego jednego, fajnego kawałka jestem gotowy wyłożyć piniądz Smile dodatkowo już opracowałem sobie kretyńską minę, z którą będę się wszystkim tłumaczył, że to udaje brzmienie z takiej jednej piosenki.

sory herp, dalej pomysł jest kretyński.
obrazki się zesrały.

Odpowiedz
Niekoniecznie, dodajesz do tego jakiś synth/filtr z czułym wejściem + pogłos/delay i już może być fajnie Smile
To jest pewnego rodzaju slicer, który można uzyskać ustawiając ''brutalnie'' mocno np. tremolo...
Odpowiedz
jak już w tę stronę, to może klawisz, jakiś syntezator?
obrazki się zesrały.

Odpowiedz
Stanislav, to że Ty nie umiesz, nie znaczy, że inni nie potrafią mrgreen A zazdrość straszna rzecz. Gdy zazdrościmy, często nazywamy lepszych kretynami mrgreen No offence mrgreen

Od tremolo rozni się tym, że algorytm tutaj jest totalnie losowy.
Odpowiedz
ale, że komu zazdroszczę tego efektu? ma go ktoś tu? kiepska diagnoza...

fajne, że taki pomysł uczynił jakiś kawałek fajnym/legendarnym, ale jest to jednak bardzo wąskie zastosowanie. biorąc pod uwagę, że miałbym go zapiętego pod basem, który jest instrumentem rytmicznym jak i harmonicznym, nie wyobrażam sobie sytuacji, w której chcę zagrać na 1, ale efekt raczy się odezwać na 3. źle kombinuję? Smile
obrazki się zesrały.

Odpowiedz
(02-22-2013, 06:28 AM)herp napisał(a): Stanislav, to że Ty nie umiesz, nie znaczy, że inni nie potrafią mrgreen

+10

Stanislav. jako konstruktor swoich postów powinieneś wbiec w ścianę.

Odpowiedz
Ale nie nazywaj konstruktora kretynem. I posłuchaj sobie The Mars Volta Smile
Odpowiedz
Moim zdaniem - brzmi to chujowo. mrgreen

Edit: Na maksa!
Odpowiedz
A mi sie podoba, ale rzeczywiscie nie do basu
fender -> fender -> fender
Odpowiedz
wbiegłem w ścianę nie pomogło, a zatem prostuję:

konstruktor symulatora niełączącego kabla jest geniuszem, cześć i chwała, czekam na Wasze próbki tego efektu Smile z drugiej strony: czemu symulować? może by rozlutować kabel i pozostawić losowi jego łączenie?

błagam, bądźmy poważni...
obrazki się zesrały.

Odpowiedz
Pierdolcie dalej.
Na szczęście poza forum muzyka raczej się rozwija i ubogaca o nowe brzmienia.
Odpowiedz
(02-23-2013, 02:59 AM)Stanislav. napisał(a): czemu symulować? może by rozlutować kabel i pozostawić losowi jego łączenie?

Bo rozlutowany kabel moze zajechać piec i zrrobić zwarcie. Ten efekt tylko ucina sygnał, bez skutków ubocznych.

Odpowiedz
Szukam jakiegos niedrogiego acz fajnego reverbu. niestety na hall of fame nie chce wydac ponad piec stow. znalazlem marshalla rf1, o takiego http://allegro.pl/marshall-rf1-rf-1-refl...63644.html

zastanawiam sie czy bedzie tak dobry jak echohead w klasie delayi. ktos mial do czynienia z tym rf1?
outreband.com

Odpowiedz
(02-23-2013, 05:49 AM)Kowal napisał(a): Pierdolcie dalej.
Na szczęście poza forum muzyka raczej się rozwija i ubogaca o nowe brzmienia.

"Kowal", masz księdza w rodzinie?... Pytam z pustej ciekawości... Cool
Odpowiedz
(02-25-2013, 03:14 PM)elteha napisał(a): Szukam jakiegos niedrogiego acz fajnego reverbu. niestety na hall of fame nie chce wydac ponad piec stow. znalazlem marshalla rf1, o takiego http://allegro.pl/marshall-rf1-rf-1-refl...63644.html

zastanawiam sie czy bedzie tak dobry jak echohead w klasie delayi. ktos mial do czynienia z tym rf1?

Ja słyszałem, że cała seria jest zacna, poza Regeneratorem, w którego upchnęli za dużo efektów i tak właściwie, żadnego nie da się do końca ustawić, jakby się chciało... Także ten reverb możesz śmiało brać.

A tak właściwie - możesz brać którykolwiek kupując online - prawo zwrotu (w ciągu 10 dni) bez podania przyczyny, należy Ci się jak psu buda, wg prawa handlowego.Emotka_2755
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 118 gości