Efekty, Pedalboardy - zdjęcia, testy, opinie
Fajne, kompaktowe efekty, w dobrych cenach (są video demka):

http://sklepmuzyczny.pl/szukane-produkty/0/szukaj/mooer
Odpowiedz
(05-19-2013, 12:56 PM)OMSON napisał(a): Fajne, kompaktowe efekty, w dobrych cenach (są video demka):

"Cyfrowy efekt typu Daley ciepły sound z True Bapassem."

mrgreen
outreband.com

Odpowiedz
(05-21-2013, 04:25 AM)elteha napisał(a):
(05-19-2013, 12:56 PM)OMSON napisał(a): Fajne, kompaktowe efekty, w dobrych cenach (są video demka):

"Cyfrowy efekt typu Daley ciepły sound z True Bapassem."

mrgreen

Oj literówka Smile W każdym razie fajne, bo małe te efekty (zrozumiałem, że wolne miejsce ma spore znaczenie, po flangerze Rocktrona...) Smile
Odpowiedz
[Obrazek: images?q=tbn:ANd9GcSL0qEEissTgbLwvVQHZY_...ga4UyCbxE7]
gral ktos na tym ?
Odpowiedz
Tak, w tej samej cenie szukać Hartke Bass Attack lub nawet Eden WTDI. Ten wynalazek sobie odpuścić, moim zdaniem przeciętna korekcja, drajw wbrew pozorom całkiem niezły, kompresor też moim zdaniem nienajgorszy za te pieniądze, ale patrz wyżej. Hartke, Eden albo MXR.

Tu też możesz zajrzeć, przyzwoita recenzja tego sprzętu: http://www.ovnilab.com/reviews/metaph.shtml
☓ Buzz ☓ Sire ☓ Wzmacniacze klasy D ☓ EMG ☓ Płytki na Fenderach
Nie używam! STOP AGRESYWNEJ PROPAGANDZIE!
Odpowiedz
(05-21-2013, 03:52 PM)elvil napisał(a): [Obrazek: images?q=tbn:ANd9GcSL0qEEissTgbLwvVQHZY_...ga4UyCbxE7]
gral ktos na tym ?

Dobra ale zacznijmy od tego co chcesz uzyskać tą kostką
Ibanez Blazer-Maruszczyk Elwood--AMP BH420--112 NoisyBox(Fatailpro)--Aphex Punch factory-Chaos Hotcake drive.
Odpowiedz
(05-21-2013, 05:50 PM)Krulik napisał(a): Tak, w tej samej cenie szukać Hartke Bass Attack

Ogrywałem ten preamp i jest całkiem fajny IMHO. Wykonanie wysokiej klasy, DI, całkiem dobra korekcja i niezły drajw. Używki można było spotkać nawet poniżej 200 zł... mrgreen
Odpowiedz
mam pasywny eq w headzie wiec troche korekcji plus ma drive wiec zdawal sie ciekawy narazie sie wstrzymam jak bedzie keidys okazja ograc to sie zdecyduje
Odpowiedz
(05-22-2013, 04:14 PM)elvil napisał(a): mam pasywny eq w headzie wiec troche korekcji plus ma drive wiec zdawal sie ciekawy narazie sie wstrzymam jak bedzie keidys okazja ograc to sie zdecyduje
To ja ci polecę zacisnąć pasa i szarpnąć się np. na Aguilar tone hammer.
Lepiej może poczekać i nie zaspokajać się półśrodkami.
Ibanez Blazer-Maruszczyk Elwood--AMP BH420--112 NoisyBox(Fatailpro)--Aphex Punch factory-Chaos Hotcake drive.
Odpowiedz
W ToneHammer drive jest średnio uzyteczny, bo nie ma regulacji głośności osobnej z tego co Krulik mówił [jesli przełączasz w trakcie]. Od razu sie robi dużo glosniej.
Odpowiedz
potwierdzam Tone Hammer tak ma właśnie - włączenie drive'a podbija głośność zdecydowanie niestety...
Ibanez MC 924-Aphex Punch Factory-Chaos Signal Splitter x2:
Manlay Sound Bass King, Source Audio Lunar Phaser, BOSS BF 2B, BOSS BF-3, EarthQuakerDevices Hummingbird,TC Flashback X4 - Eden WT 600-DMNF 4x10, - KUSTOM GROOVE 115C,
kable Laboga, Roland Juno G, BOSS DR-880, Roland Quad Capture,

Odpowiedz
A to podbicie nie ma czasem kompensowac utraty pasm? Bo czesto mam tak, ze jak przesteru ne ustawie glosniej niz czystego, to w kapeli zwyczajnie milkne pod odpaleniu drajwa...
Odpowiedz
(05-23-2013, 07:42 PM)abstraktus napisał(a): potwierdzam Tone Hammer tak ma właśnie - włączenie drive'a podbija głośność zdecydowanie niestety...

Tajes! mrgreen Gdyby ten skok głośności był choć trochę mniejszy byłoby zajebiście... niestety tak nie jest, a szkoda bo ma bardzo fajny transpatentny ,trochę rat'owy charakter. Mam go już z 4 lata i nauczyłem się trochę lepiej wykorzystywać niż na początku ...może poprostu bardziej kreatywnie.
Np. Dopalam ASG i zaczynam lekko muskać palcami struny tuż nad gryfem. Ilość dołu jaka się wtedy pojawia powoduje szelest nogawek, natomiast w środkowych pasmach pojawia się ledwo zauważalny crunch który dodaje charakteru. W paru innych sytuacjach też się przydaje ale nie chcę nikogo zanudzać... mrgreen
Odpowiedz
Zastanawiam się, co sobie dokupić do grania Stonera. Mam już przester i jest spoko, ale brakuje mi trochę jakiejś modulacji, myślę nad wahem, chorusem albo delayem, każda z tych rzeczy by się przydała, ale nie wiem która najbardziej, a fundusze dość małe mam. Bądź tu mądry człowieku.
Opcją jest też oktawer.
Odpowiedz
Cholera - fajne to to:

Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 62 gości