[INDEKS] Jaki sprzęt kupić?
canto spydera bardzo polecam, poza wspomnianymi zaletami ma wygodne szelki
Odpowiedz
(05-23-2013, 01:35 PM)OMSON napisał(a):
(05-23-2013, 01:29 PM)Bjarni napisał(a): Po przeliczeniu budżetu, stwierdzam że hajs się zgadza i mogę pozwolić sobie na mostek tak za 300 max. Za czym się rozglądać? Big Grin

Moim zdaniem Gotoh 201 jest bardzo dobrym wyborem pod niskie strojenie - daje konkretny dzwon.

Mam na preclu w B, wczesniej w C i Cis. Zajebisty, stabilny i ma dzwona :-)

Odpowiedz
Ludu! Poszukuję końcówki mocy do preampu.
Wymagania: niezbut duża moc, 1U, niska cena.

Wpadł mi w oko niedrogi Reloop Ampire d360.
Mocy w mostku starczy, na dwie paki też (po 150w), cena super.

Pozostaje tylko kwestia awaryjności, bo raczej nie wydaje mi się, żeby miała jakiś wpływ na sound..

Miał ktoś do czynienia?
Poza Reloopem pozostaje jeszcze tylko Behringer Europower badz tez Elmuz.
Odpowiedz
Reloop to raczej solidna średnia półka.
Chcesz nagrać naturalnie brzmiącą płytę? zapraszam: BurningTonesStudio

Uprzejmie informuję iż zespół Resin nie wystąpi w najbliższej edycji Mam Voice be the Idol, gdyż w godzinach emisji nie wolno spożywać środków odurzających, zaś regulaminowy czas pozwoliłby wyłącznie na zagranie intro.
Odpowiedz
Z rozmów ze znajomymi wynika, że mimo wszystko póła niżej niż nasz ukochany Behringer hehe
Cena nowego Ampire D360 ok 600zl niby straszna budżetówa, ale chyba nie będzie jakoś specjalnie gorsza od końca mocy heada kosztującego 1200zl...
Odpowiedz
wiem że ELMUZ zrobił koniec mocy o wysokości 1U , zapewne lapszy niż ten RELOP
Odpowiedz
Mają lepszy i mocniejszy, ale droższy. W przypadku nowego o jakieś 400-500zł, a przypadku używanego 600-700zł.
No i kurde jak widzę przycisk "loudness" to mi się przypominają "jamniki" z wczsnych lat 90 Wink
Odpowiedz
Ostatnio był na Allegro MAG300R za 500 zł...
Odpowiedz
(06-08-2013, 01:03 PM)mazdah napisał(a): Mają lepszy i mocniejszy, ale droższy. W przypadku nowego o jakieś 400-500zł, a przypadku używanego 600-700zł.
No i kurde jak widzę przycisk "loudness" to mi się przypominają "jamniki" z wczsnych lat 90 Wink

zapewne droższy, bo parametry i podzespoły są lepsze , obawiam sie że przy tak budżetowych końcówkach , żywotność i jakość bedzie wątpliwa, tym bardziej jeśli to ma napedzać bass..
Odpowiedz
miał ktoś może do czynienia z tym mostkiem TAKEUCHI TBS-150 , wyglada na solidna , mosięzna cieżką konstrukcje [Obrazek: 5eYqLx2.jpg]
Odpowiedz
(06-08-2013, 06:38 PM)papkin napisał(a): miał ktoś może do czynienia z tym mostkiem TAKEUCHI TBS-150 , wyglada na solidna , mosięzna cieżką konstrukcje

Ja nie, ale sam nie kupiłbym, bez organoleptycznego sprawdzenia, mostu, w którym kowadełka są od siebie oddzielone pustą przestrzenią (zamiast stykać się ze sobą lub z jakimiś ściankami). Miałem taki (Hipshot do Ricka) i ludzie na forach wypisywali, że jest wszystko spoko, ale w rzeczywistości przy mocnym ataku kowadełka wyskakiwały z rowków. Beznadziejnie się na czymś takim grało.
Jabłanica (bułg.: Община Ябланица) − gmina w środkowej Bułgarii. Populacja wynosi 6600 mieszkańców. 

blue colander stompboxes

Odpowiedz
Wydaje mi się że w mojej piątce coś takiego mam (przynajmniej tak wygląda, nie wiem dokładnie jaki to model itp. poprzedni właściciel też nie był mi wstanie podać), tyle że średnio się znam na wpływie żeby to opisać, no i nie zakładałem innego. Tragedii nie ma, da się ustawić, da się grać. H delikatnie odstaje od reszty jak dla mnie, jednak nie wiem jak by to zadziałało na innym mostku.
Odpowiedz
Ten wygląda o niebo lepiej. Wysyłka za śmieszne pieniądze.
http://www.ebay.com/itm/Bass-Bridge-For-...4ac52884a2
Ibanez Blazer-Maruszczyk Elwood--AMP BH420--112 NoisyBox(Fatailpro)--Aphex Punch factory-Chaos Hotcake drive.
Odpowiedz
Head zbasowy potrzeby. Co polecacie? Budżet max 2500pln. Pod uwagę biorę tylko sprzęty używane. Nie zależy mi na przesterowaniu lampowym ale miło by było aby konstrukcja była hybrydowa. Muzyka uprawiana to pop, rock, jazz.
Buzz WASP , Squier JV Precision Bass '62 MIJ r.prod. '82 , Thunderfunk TFB-550, Berganitino EX112
(05-16-2011, 03:13 PM)Burning napisał(a): jeśli nie lubisz Black Sabbath to jesteś głupim chujem i spierdalaj Wink

Odpowiedz
SVT-3PRO!!
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 25 gości