Super mostek...
W sumie mam jakiegoś Sung-ila za pięć dych i stabilny jest bardzo. Kupiłem jako zamiennik do blaszki nibyfenderowskiej, więc musiało być tylko stabilniej. W C trzyma strój na progach, zobaczymy jak będzie gdy zmienię sznurki.
Takie tam granie. 

Czy ta mordka jest taka, na jaką zasłużyło to forum?
[ ] tak
[ ] bardzo tak
Odpowiedz
Najlepiej wykonany mostek jaki widziałem to G&L.
Potężny kloc, wpuszczony w korpus, lockowany. ME-GA!
Mi osobiście z HipShotów bardziej pasuje A od B. B fajniejszy wizualnie, ale A jest mniej neutralny soundowo Big Grin może to nie pasuje lutnikom, ale imho dodaje 'zadzior' do basu.
Chcesz nagrać naturalnie brzmiącą płytę? zapraszam: BurningTonesStudio

Uprzejmie informuję iż zespół Resin nie wystąpi w najbliższej edycji Mam Voice be the Idol, gdyż w godzinach emisji nie wolno spożywać środków odurzających, zaś regulaminowy czas pozwoliłby wyłącznie na zagranie intro.
Odpowiedz
Dla mnie najlepszym mostkiem byl ten pierwszy Badass, CZOLG. Do tego ten Statusowy tez porzadny, tez mi pasuje.
Odpowiedz
A ja mam blaszaka od Wilkinsona z mosiężnymi wózkami bo mojego basu nie trzeba dociążać a odciążać. Bardzo fajny blaszak o taki
http://guitarproject.pl/p/36/8212/mostek...sowej.html
Przewlekłem przez niego flaty thomastika i od tamtej pory zanim dziś zobaczyłem ten wątek nie pomyślałem w ogóle o tej części instrumentu. Gdybym miał w mój bas wsadzić badassa to musiałbym chyba dorzucić statyw taki jak ma Mietek Jurecki pod swojego Nexusa z kamienną podstrunnicą.
Odpowiedz
[troll mode=on]Co wy wiecie o super mostku
http://muzbass.ru/images/catalog/ibanezatk305-115-1.jpg
[troll mode=off]
mrred

Odpowiedz
Super mostek to ten

[Obrazek: image.php?id=14656&type=D]
Odpowiedz
(06-23-2013, 10:18 AM)macius napisał(a): [troll mode=on]Co wy wiecie o super mostku
http://muzbass.ru/images/catalog/ibanezatk305-115-1.jpg
[troll mode=off]
mrred

czemu troll?

co jest nieteges z tym mostkiem?

Odpowiedz
Jest dobry i stockowy i w innych basach takich nie maWink
Odpowiedz
Chodziło mi raczej o stwierdzenia typu najlepszy, super, hiper etc.
Most jest jak najbardziej w porządku, top load, struny przez korpus, łatwy w regulacji...
Jedyne co bym zmienił, to albo prowadnice pod kowadełka, albo jakieś blokowanie ich z boku, bo przy mocniejszym ataku H i G lubią się przesunąć.

Odpowiedz
Ja mam zajebiście mocny atak i chyba nie mam prowadnic i nic mi się nie przesuwa Smile
Odpowiedz
Planuję w moim Ferdku zmienić mostek.
Generalnie obecny wydaje mi się w miarę w porządku ale a) jest to zwykła fenderowska "blaszka", a człowiek zawsze chce czegoś więcej b) jest już zdrowo podniszczona (choć widać, że Mateusz robił co mógł).
Na razie to plany na dalszy okres czasu, bo mam kilka wydatków, ale chcę mniej więcej zdecydować teraz.

Zastanawiam się nad Hipshotem B oraz Gotohem b201, w ostateczności nad blaszką Wilkinsona z mosiężnymi siodełkami (jak finanse nie pozwolą na nic droższego).

Generalnie zależy mi na tym aby ktoś wypowiedział się na temat różnic miedzy Hipshotem i Gotohem.
Skłaniam się w stronę Gotoha (lepsza cena i mogę go kupić osobiście w Warszawie).
Fender Jazz Bass Special PJ '86 / Yamaha AES-620 - Zoom B3 - Fulltone BassDrive by Pinio - linia/wzmak na salce

Chroń lasy - kupuj używane gitary mrgreen

[Obrazek: 39977_2f374124b3b1.gif]

Odpowiedz
Kup tego Gotoha i nie kombinuj Emotka_2755
Odpowiedz
Hipshot A byłby ktoś zainteresowany zakupem?
Odpowiedz
Podaj cenę Wink
Fender Jazz Bass Special PJ '86 / Yamaha AES-620 - Zoom B3 - Fulltone BassDrive by Pinio - linia/wzmak na salce

Chroń lasy - kupuj używane gitary mrgreen

[Obrazek: 39977_2f374124b3b1.gif]

Odpowiedz
a ile kosztuje nowy?
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości